ربیعی:
مردم با مشارکت، نزدیکترین نامزد به آرمانهای خود را انتخاب کنند
سخنگوی دولت گفت: اگر چه آحاد جامعه شاید آنچه را انتظار داشته اند در میان نامزدهای نهایی نبینند اما مردم با مشارکت در پای صندوقهای رای، نزدیکترین نامزد به آرمانهای خود را انتخاب کنند.
به گزارش منیبان، علی ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری با اشاره به پیش رو بودن نیمه خرداد گفت: خرداد، ماه سرنوشتساز و تاریخساز ملت ایران کهن است. ۱۴ خرداد روز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که یک رهبر دینی است و پرتو ایشان به اقصی نقاط جهان از جمله جهان اسلام رسید.
وی افزود: امام خمینی (ره) واضع نظریه حرکت انقلاب مردمی علیه پیوند استبداد و جهانخوارگی در نظام نابرابر جهانی بود و به جرات میتوان گفت بعد از رحلت ایشان جهان در طول تاریخ، هیچ نمونه و نظیری از بدرقه بیش از استقبال، به خود ندیده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: بدون شک ۱۴ خرداد نمادی از احترام یک ملت به رهبری فداکار، صادق، متوکل به خدا و مومن به مردم است. به یاد دارم در آن روز، یک نگرانی عمیقی جامعه را فرا گرفته بود و بدخواهان ایران، چشمانتظار بنبستی بحرانزا بودند. اما سرمایه عظیم اجتماعی به جا مانده از امام راحل و اعتماد عمیق مردم به حاکمیت، اجازه نداد رویای آنان تعبیر شود.
ربیعی افزود: این سرمایهها در کنار شخصیت روشن، آگاه و اجماعساز مقام معظم رهبری که مورد اعتماد امام خمینی و جامعه بود، باعث شد تا انتقال رهبری و دوره گذار در نهایت آرامش و با امید به آینده، انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی، رهبری بود که مورد اعتماد مردم بود و اعتمادی متقابل در ایشان وجود داشت. برای همین در ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ امام همراه با مردم، مقطعی تاریخی را آفرید و باعث شد تا نیمه خرداد، تبدیل به یک نماد بشود؛ نماد روزگاری که آنچنان انسداد سیاسی و سرکوب نظامی گسترش یافته بود که از دورن این استبداد، حرکتی مردمی توسط اقشار محروم شکل گرفت و به نمادی علیه ظلم و دیکتاتوری شاهنشاهی تبدیل شد.
ربیعی، ۱۵ خرداد را قیام مردمی بیسلاح علیه یک رژیم تا دندان مسلح عنوان کرد و گفت: در امتداد آن پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رویدادی تاریخی با تکیه بر عدم خشونت و با محوریت مردم بود. انقلاب با پشتوانه گفتمانی ۱۵ خرداد به پیروزی رسید و تداوم حرکت عظیم مردم، باعث شد تا انقلاب پیروز شود. آن «حضور صلحآمیز مردم» در ادامه روندش، با تدبیر امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سرعت به «حضور در پای صندوق» تبدیل شد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری صندوقهای رای را دستاورد بزرگی دانست که در کوران دو انقلاب مشروطه و اسلامی به دست آمد و گفت: صندوقهای رای میراث انقلاب و امام و دستاورد مشروطه است.
وی ادامه داد: این ملت با کودتاها، جنگ تحریم و جنگ اقتصادی با فراز نشیبهای زیادی روبرو شد و از آنها عبور کرد. جمهوریت دستاورد بزرگی بود که در مقاطع مختلف آن را حفظ کردیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: صندوقهای رای میراث گرانبها از تاریخ فداکارانه ملت ایران هستند که برای حفظ آن جانهای زیادی فدا شدهاند.
ربیعی با بیان اینکه نبود صندوق رای و فقدان دموکراسی در نظام شاهنشاهی، موجب «ترس دائمی حاکمان از مردم» و «بی اعتمادی قهرآفرین مردم به حاکمان» شده بود، تصریح کرد: امام راحل و میراث ارزشمند او که از دل انقلاب و از رفراندوم فروردین ۵۸ بیرون آمد به ما آموخت که صندوق رای نه ترس دارد و نه قهر می پذیرد.
وی ادامه داد: صندوق رای چیزی جز میانجی و داور میان حکومت و شهروندان نیست و خوشبختانه با دفاع و حمایت رهبر معظم انقلاب از صندوقها و حضور مردم پای صندوقهای رای این مساله مورد توجه مستمر ایشان قرار دارد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: امروز در راه تداوم جمهوریت برخی گلایه و انتقاد دارند که دامنه انتخابها محدود شده است. امروز شاید همه آحاد جامعه آنچه را که انتظار داشتند در میان نامزدهای نهایی نمیبینند اما جامعه ما نشان داده که همیشه فرصتهایی باور نکردنی خلق میکند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری یادآور شد: جمهوریت همان نیرویی جادویی و الهی است که پیش از این توانسته بود مرجع تقلیدی تنها و بدون پشتوانههای مادی در جماران را به منبع قدرتی حیرت آور و الهام بخش برای میلیون ها نفر در سراسر جهان تبدیل کند. بدون تردید، امام راحل صاحب کراماتی متعالی بود. اما آنچه به او قدرت داد تا چنین تاثیر شگفتآوری برجای بگذارد، پشتیبانی جمهور و اکثریت مردمی بود که اراده و آرمان های بزرگ خود را در قامت این مرد تجلی دادند.
ربیعی با بیان اینکه نیروی جمهوریت از درون اکثریت میجوشد و میتواند به نیروی سترگی در پیشرفت کشور تبدیل شود، اظهار کرد: تاکنون بهای انقلاب و تداوم آن به تعبیر رهبری در سایه اعتمادهایی بود که در میان صندوقهای رای جوشیده است و مردم حتما میتوانند با مشارکت خود در میان نامزدهای موجود نزدیکترین فرد به آرمان های خود را انتخاب کنند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: صندوق را پاس بدایم که تداومبخش نیازها و تغییرات نسلی است. نیازمند رشد توسعه ثبات و امنیت ملی ما است و توصیه به همگان مشارکت در صندقهای رای و انتخاب فردی است که به دیدگاهها، نگرشها و آرمانهای خود را نزدیکتر میبینند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری در ادامه درخصوص مصوبات دولت گفت: با توجه به افزایش مصرف برق ناشی از گرمای زودرس و کم آبی، دولت برای مدیریت مصرف برق مصوب کرد دستگاههای اجرایی و ادارات و بانکها و نهادهای عمومی غیردولتی به میزان ۵۰ درصد سال گذشته در مصرف برق صرفه جویی کنند.
وی اضافه کرد: همچنین وزارتخانههای نیرو، اطلاعات، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشور و نیروی انتظامی موظف شدند نسبت به شناسایی، جمع آوری و متوقف کردن فعالیت مراکز و دستگاههای غیرمجاز استخراج رمز ارز اقدام نمایند.
ربیعی ادامه داد: علاوه بر این صنایع بزرگ موظف شدند از ۱۵ خرداد تا ۱۵ مرداد با تدابیری مثل تغییر ساعت کار و یا طرح تعطیلات سالانه در مجموع ۳ هزار مگاوات کاهش مصرف از ساعت ۱۲ تا ۲۱ داشته باشند.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در مصوبه دیگری پرداخت تسهیلات نوسازی و بهسازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و حاشیه شهرها با ضمانت سفته زنجیره ای درسال ۱۴۰۰ توسط بانکها عامل تعیین شد. بر این اساس سقف فردی تسهیلات مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان و سود سهم متقاضی برای تسهیلات ۵ درصد است.