آزمونی بزرگ برای بایدن/تیغ تند انتقاد به سمت آقای رئیس جمهور
دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا وعده داده مازاد واکسن کرونا را در بین کشورهای نیازمند توزیع خواهد کرد؛ تصمیمی که با نگاه مشکوک فعالان حقوق بشر و سلامت عمومی مواجه شده است. منتقدان طرح بایدن چنین استدلال می کنند که آمریکا باید اقدامات بیشتری را برای تقویت عرضه واکسن در جهان انجام دهد.
به گزارش منیبان، تارنمای هیل نوشت: مقام های بهداشتی آمریکا بتازگی گفتند طرح اعلام شده آمریکا برای اختصاص ۲۵ میلیون دوز واکسن به کشورهای نیازمند بسیار کمتر از وعده اختصاص دستکم ۸۰ میلیون دوز واکسن تا پایان تابستان است.
تارنمای هیل در گزارشی در این زمینه نوشت: فشارها بر کاخ سفید برای توسعه طرح کمک به کشورهای آسیب دیده از کرونا با مازاد واکسن آمریکا افزایش یافته است. این در حالیست که کشورهای آسیب دیده به همان اندازه کشورهای ثروتمند به واکسن کووید-۱۹ دسترسی ندارند.
اختصاص ۸۰ میلیون دوز واکسن نیاز فقط یک درصد از جمعیت جهان را تامین می کند و گروه های مدافع حقوق بشر می گویند لازم است آمریکا اقدامات بیشتری را انجام دهد، از جمله این که به کشورهای در حال توسعه برای گسترش شبکه های تولید کمک کند یا به شرکت های تولید کننده واکسن برای افزایش ظرفیت تولید یاری رساند.
کارشناسان نگران آن هستند که تعداد محدود دوزهای واکسن آسیب ناشی از کووید-۱۹ به جهان را تسریع کند. یکی از نگرانی ها این است که بدون واکسیناسیون، انواع جدید ویروس جهش یافته در کشورهای دیگر شیوع پیدا کرده و بقیه کشورهای جهان را تهدید کند.
طبق برنامه آمریکا قرار است ۱۹ میلیون دوز از طریق سبد کوواکس به کشورها کمک شود. هدف از این طرح تامین نیازهای کشورهای عضو برای واکسینه کردن بیش از ۲۰ درصد جمعیت خود در سال جاری میلادی است.
دوزهای واکسن آمریکایی بین کشورهای مختلف توزیع خواهند شد. ۶ میلیون دوز واکسن به کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب، ۷میلیون دوز به آسیا و ۵ میلیون دوز به آفریقا اختصاص خواهد یافت.
کرونا در جهان تاکنون بیش از ۱۷۴ میلیون نفر را مبتلا کرده که از این تعداد بیش از ۳ میلیون نفر جان باخته اند.
سازمان بهداشت جهانی در خصوص احتمال بروز شکاف میان کشورهای فقیر و غنی نسبت به در دسترس بودن واکسن کرونا برای همه هشدار داده بود.