سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد؛

اخراج ۳۲ دیپلمات ایرانی از آلمان صحت دارد؟/ واکنش ایران به تصمیم انگلیس برای استفاده از اسنپ بک

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخبار منتشر شده مبنی بر اخراج ۳۲ نفر از دیپلمات‌هایی ایرانی از آلمان گفت: اخراجی صورت نگرفته و تماس‌هایی در تهران و برلین انجام شد. روشن کردیم این اقدام دولت آلمان به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

اخراج ۳۲ دیپلمات ایرانی از آلمان صحت دارد؟/ واکنش ایران به  تصمیم انگلیس برای استفاده از اسنپ بک
پیشنهاد ویژه

به گزارش خبرنگار سیاسی منیبان، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: رسانه ها در معرض شدیدترین برخورد در سرزمین های اشغالی و لبنان بودند و این هفته هم دو خبرنگار به شهادت رسیدند. هفته گذشته دستگاه دیپلماسی فعال بود. وزیر خارجه تماس های تلفنی با وزرای خارجه عربستان الجزایر مصر اندونزی و قطر داشتند و در این تماس ها درباره موضوعات دو جانبه بحث و تبادل نظر شد. دکتر عراقچی به پاکستان می رود تا با مقامات این کشور درباره تحولات منطقه رایزنی داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خبرهای منتشر شده مبنی بر اینکه قرار است پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی از خاک عراق صورت گیرد، گفت‌: حمایت از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشورها یک اصل برای ماست و در عمل ثابت کرده‌ایم. الگوهای پاسخ ما به تجاوزات رژیم صهیونیستی مشخص است. در عین حال طبیعی است از همه امکانات مادی و معنوی برای پاسخ به تجاوزات این رژیم استفاده می‌کنیم.

اسماعیل بقائی درباره انتخابات آمریکا و مذاکرات میان تهران و واشنگتن گفت: اجازه بدهید درباره سناریوها صحبت نکنیم تا انتخابات در آمریکا برگزار شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخبار منتشر شده مبنی بر اخراج ۳۲ نفر از دیپلمات‌هایی ایرانی از آلمان گفت: اخراجی صورت نگرفته و تماس‌هایی در تهران و برلین انجام شد. روشن کردیم این اقدام دولت آلمان به هیچ عنوان قابل توجیه نیست.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه اگر آتش‌بس رخ دهد ایران از حمله به رژیم صهیونیستی صرف‌نظر خواهد کرد، گفت: واکنش ما در برابر هر تجاوزی قطعی و قاطع خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اعزام بمب افکن های آمریکایی به منطقه گفت: معتقدیم حضور آمریکا در منطقه ثبات زدا است. منطقه با حضور نیروهای منطقه و به ویژه امریکا ناامن خواهد ماند اما این اقدام در عزم و اراده ما در دفاع تاثیری نخواهد داشت. کشورهای منطقه با یکدیگر و بیش از گذشته موضوعات منطقه ای را به پیش ببرند.

وی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر تصمیم انگلیس برای استفاده از اسنپ بک گفت: همه سناریوها را بررسی و درباره واکنش‌های احتمالی تصمیم گیری کردیم. گفته‌ایم هیچ بهانه برای توسل به سازوکارهای پیش بینی شده در قطعنامه 2231 وجود ندارد. ایران کماکان به آنچه در برجام تعهد داده بود، پایبند است.

اسماعیل بقائی تاکید کرد: اقدام ترکیه مبنی بر منع فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی را گام مهمی می دانیم و از این کارزار حمایت می کنیم. در رابطه با آمریکا کانال رد و بدل پیام مشخص است و سفارت سوییس این وظیفه را برعهده دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دیدار غریب آبادی با گروسی گفت: سفر رافائل گروسی به تهران در دستورکار است درباره تاریخ سفر مشغول صحبت هستند، تاریخ قطعی شود اطلاع رسانی می شود. مواردی را آژانس درباره برنامه صلح امیز هسته ای ما مطرح کرده و ما درباره رفع سوتفاهمات با آژانس در حال مذاکره هستیم.

وی درباره حمله اسراییل از خاک عراق به ایران گفت: دولت عراق رسما یادداشت اعتراض خود را در سازمان ملل ثبت کرد.

اسماعیل بقایی تاکید کرد: مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا از طریق کانال های ارتباطی و مجرای مشخص یعنی سوییس برقرار بوده و در موارد مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. 

وی افزود: سفر وزیر خارجه عمان به تهران در دستورکار نیست. 

اسماعیل بقایی درباره انتخاب ترامپ و همراهی او با رژیم صهیونیستی برای ادامه جنگ و در پاسخ به این سوال که مردم ایران از روی کار آمدن ترامپ نگران هستند، گفت: درباره سناریوهای فرضی صحبت نکنیم. مردم ایران در ۴۵ سال گذشته نشان دادند که فارغ از روسای جمهور دموکرات و جمهوری خواه در امریکا آماده دفاع از کیان ایران و حاکمیت ملی و تمامیت ارضی هستند و این رویکرد وجود داشته و حتما تقویت خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه اروپا را نماد ریاکاری دانست آیا این اظهارات با رویکرد وزارت خارجه در تضاد نیست، گفت: قضاوت بر عهده شماست. بعضی از کشورهای اروپایی تامین کننده و جزو تأمین کنندگان اصلی تسلیحات برای رژیم صهیونیستی هستند. آیا این واقعاً با ادعای حقوق بشری همخوانی دارد؟

کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو در یکی از بندهایش دولت‌ها را ملزم به رعایت و اطمینان از رعایت مفاد حقوق بشردوستانه موظف می‌کند از جمله خودداری از حمله به زیرساخت‌های حیاتی و بیمارستان‌ها. کشورهای تأمین کننده تسلیحات با علم به اینکه این رژیم چنین جنایاتی را صورت می‌دهد به آن کمک می کنند، آلمان یکی از این کشورهاست. آلمان تأمین کننده شماره دو سلاح‌ها برای این رژیم است. شما قضاوت کنید که این رویکرد ریاکارانه نیست.

اسماعیل بقایی درباره ارسال پیام از آمریکا به ایران گفت: محتوای پیام ها امری است که مقامات بررسی و پاسخ مقتضی را می دهند. 

جاسماعیل بقایی درباره حضور گروه های ضدانقلاب در مرز باوجود توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق گفت: ما تعهد دولت عراق برای حفظ امنیت در مرزهای مشترک را ارج می نهیم. تفاهم های خوبی انجام شده اما طبیعی است که در مرحله اجرا هر تفاهم نامه ای ایراد داشته باشد، بررسی می شود. گفتگوها میان دو کشور در جریان است تا مشکلات در این تفاهمنامه حل و فصل شود.

وی درباره نتایج انتخابات آمریکا و اینکه ایران کاندیدایی را ترجیح می دهد، گفت: انتخابات امریکا به مردم این کشور مربوط است. ما رفتارهای امریکا را مدنظر قرار داده و‌ ارزیابی خواهیم کرد. اما تاریخچه نشان داده که تفاوتی بین دولتهای مختلف نبوده و رویکرد ضد ایرانی کم و بیش در روسای جمهور آمریکا وجود داشته است. 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اینکه گفته شده در حمله اسراییل به ایران از آسمان کشور دیگری (آذربایجان) هم استفاده شده است، گفت: بیانیه نیروهای نظامی مشخص بود که این اقدام از کجا صورت گرفته است. مبنای ما اعلام نظر مقامات نظامی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره استاندارد دوگانه مصر و ترکیه درباره غزه و پهلو گرفتن کشتی اسرائیلی در بنادر ترکیه اظهار داشت: این موضوع را مقامات رسمی تایید نکردند اجازه بدهید براساس حدس و گمان پاسخ ندهیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ربایش یکی از نیروهای یونیفل در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی گفت: ما هم این خبر را شنیدیم و در خصوص رژیم صهیونیستی جای تعجب ندارد چرا که ربایش ترور و ناامنی یکی از اقدامات ثابت این رژیم است. شک و شبهه مطرح شده در این موضوع بی اساس نیست، باتوجه به اینکه آلمان یکی از تامین کننده‌های تسلیحات رژیم صهیونیستی است این نگرانی و شبهه در خصوص نقش آلمان در این ربایش جای بررسی از سوی مراجع بین‌المللی دارد.

 


ت ت
کدخبر: 245728 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین