نماینده ادوار مجلس:

برخی افراد در ایران دیوار بی اعتمادی میان ایران و آمریکا را هر روز بلندتر کردند

نماینده ادوار مجلس گفت: متاسفانه در ایران کسانیکه دیوار بی اعتمادی را هر روز بلندتر کردند، خودشان در قسمت غربی دیوار زندگی می‌کردند یعنی به عبارتی دیوار را برای ملت ایران کشیدند و خود و خانواده‌هایشان در غرب و آمریکا زندگی می‌کنند و یا حداقل اینکه از چالش ایران و آمریکا بیشترین سود را می‌برند.

برخی افراد در ایران دیوار بی اعتمادی میان ایران و آمریکا را هر روز بلندتر کردند
پیشنهاد ویژه

حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده ادوار مجلس، در گفتگو با خبرنگار سیاسی منیبان درباره روی کار آمدن دونالد ترامپ گفت: من معتقدم کابینه ترامپ را نمی‌توان از روی سخنرانی‌های گذشته و حال اطرافیان او ارزیابی کرد. ترامپ کسی است که پشتوانه رای خود را به قدرت مطلقه تبدیل می‌کند و حرف آخر را در همه مسائل می‌زند. حتی موضع گیری تند و خشن اطرافیان خود را با هدف کشاندن کشورهایی مثل ایران پای میز مذاکره مدیریت می‌کند و در نهایت خودش با طرح دیپلماتیک سعی می‌کند به سمت توافق برود.

او در ادامه افزود: هیچ کدام از مقامات دولت ترامپ که سوابق موضع گیری تند علیه ایران را دارند در جایگاه تصمیم گیرنده در کابینه نیستند اما مسئول هستند تا طرح‌های ذهنی ترامپ را در عمل اجرایی کنند. آنچه به ایران ربط دارد این است که ترامپ نسبت به جنگ خط قرمز دارد و تلاش می‌کند تا آمریکا را وارد جنگ نکند و حتی منافع  آمریکا را از جنگ‌های موجود در دنیا دور نگه دارد. اولویت کار او خروج از جنگ اوکراین است، بعد از آن هم کاهش هزینه حضور آمریکا در جنگ‌های خاورمیانه است بنابراین تا جایی که پای بازیگران واسط و یا ثالث به میان نیامده، معتقدم که سیاست خارجی ترامپ حتی می‌تواند برای ایران حامل فرصت‌های جدیدی باشد. اما وقتی پای بازیگران ثالث به میان بیاید، اینها بیش از ترامپ منافع ملی ایران را تهدید خواهند کرد. ایران از سه طرف باید مواظب کند تا به محل تبانی بازیگران ثالث با آمریکا تبدیل نشود.

فلاحت پیشه تاکید کرد: محل اول در خاورمیانه است. طرحی که نتانیاهو برای ترامپ دارد این است که در اجرای سیاست کهنه چماق و هویچ، چماق را بدست اسراییل بدهد و هویچ یا دیپلماسی را در دست آمریکا قرار بگیرد این چیزی است که هنوز ترامپ با آن همراهی نکرده است زیرا او می داند اگر آمریکایی‌ها بازوی نتانیاهو را تقویت کنند ممکن است مسیر تحولات برای آنها غیر مدیریت شود به ویژه اینکه ترامپ می داند، چالش با ایران فقط برای آمریکا هزینه ساز است و سودی ندارد و این امکانی است که ایران باید از آن پرهیز کند.

این نماینده ادوار مجلس افزود: محل دوم در اوکراین است. ترامپ برای خروج از جنگ اوکراین عجله دارد. یکی از انتقادات او از بایدن این بود که چرا او یک صد میلیارد دلار از منابع آمریکایی را در جنگ اوکراین هزینه کرده است و پوتین چون این موضوع را می‌داند از الان اعلام کرد که در قالب طرح ترامپ وارد مذاکره خواهد شد البته این طرح چالش‌هایی را در اروپا برمی انگیزد ولی روس‌ها حاضر هستند برای امتیاز گیری در اوکراین با ترامپ همکاری کنند.

فلاحت پیشه اظهار کرد: سومین محل چینی‌ها هستند. ترامپ از الان سخت گیری‌ها را آغاز کرده و افزایش 60 درصدی تعرفه را مطرح می‌کند تا چین را وادار به دادن امتیاز کند ولی چین و ترامپ در یک موضوع آن هم، افزایش ظرفیت‌های تجاری و اقتصادی خود مشترک  هستند. لذا در قبال منافع تجاری چین و آمریکا، هر موضوع سیاسی قابل معامله است. ایران باید مواظب باشد که بر سر ایران معامله تازه‌ای صورت نگیرد. معتقد هستم برخی اخباری که الان چینی‌ها لو میدهند مبنی براینکه برخی شرکت‌های چینی بدنبال فروشندگان جدید می‌گردند تا جایگزین کنند، این اخبار بیش از اینکه واقعی باشد روانی است و چینی ها این را به عنوان چراغ سبز به ترامپ نشان می‌دهند.

او در پاسخ به این سوال که شما به استفاده از فرصت حضور ترامپ برای ایران اشاره کردید منظور شما چیست؟ گفت: تنها راه جلوگیری از تبدیل ایران به کانون بحران در زمان ترامپ به رغم اختلافات سیاسی و راهبردی این است که ایران و آمریکا بر سر ابتکارات اقتصادی شروع به مذاکره کنند اگر یک ابتکار اقتصادی روی میز بیاید به نظر من، ترامپ به یک فرصت تبدیل می‌شود و یک ابتکار اقتصادی می‌تواند تهدید ترامپ را به فرصت تبدیل کند.

فلاحت پیشه در پاسخ به این سوال که آیا ایران و آمریکا تنش نخواهند داشت، اظهار کرد: ایران باید به سه دام اسراییل، چین و روسیه نیفتند تا ایران تبدیل به کانون در منطقه نشود.

او در ادامه افزود: انتشار خبر تایید نشده نماینده ایران در سازمان ملل و ایلان ماسک نشان دهنده این است که دو طرف اگر کانون مشترک دارند، آن کانون جذابیت‌های اقتصادی است و این می‌تواند راه حلی مناسبی برای حل بحران‌های موجود سیاسی باشد.

فلاحت پیشه در پایان تاکید کرد: معتقدم اگر ایران و آمریکا وارد فضای مذاکراتی شوند دیوار بی اعتمادی بین آنها فرو خواهد ریخت. متاسفانه در ایران کسانی دیوار بی اعتمادی را هر روز بلندتر کردند که خودشان در قسمت غربی دیوار زندگی می‌کردند یعنی به عبارتی دیوار را برای ملت ایران کشیدند و خود و خانواده‌هایشان در غرب و آمریکا زندگی می‌کنند و یا حداقل اینکه از چالش ایران و آمریکا بیشترین سود را می‌برند. فرق ترامپ با دموکرات‌ها این است که دموکرات‌ها وقتی وارد مذاکره با ایران می‌شدند همه مسائل در منطقه و جاهای دیگر را به ایران ربط می‌دادند که همین مسئله باعث بی ثمر شدن بسیاری از مذاکرات می‌شد اما برای ترامپ منافع ملی آمریکا مطرح است. اگر کسانی در ایران، براساس منافع ملی وارد فضای مذاکره با ترامپ شوند می‌توان در اوج واقع گرایی و عمل گرایی ایران و آمریکا به سمت کاهش تنش و برخی همکاری‌ها حرکت کنند.


ت ت
کدخبر: 248180 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین