عضو اتاق بازرگانی:
ارز نیمایی سر سفره مردم و تولید کننده نمیرود
عضو اتاق بازرگانی درباره حذف ارز تدیجی بر این باوراست: حذف ارز نیمایی هم به نفع دولت هم به نفع جامعه در دراز مدت است در کوتاه مدت مردم آسیب می بینند چرا که بعضی جاها ارز نیمایی در قیمت و کاهش قیمت کمک شان میکرد اما در بلند مدت حتما به نفع اقتصاد کشور است.
ابوالفضل روغنی، عضو اتاق بازرگانی، در گفتگو با منیبان درباره حذف ارز تدریجی گفت: یکی از موارد خیلی مهمی که در اتاق و بخش خصوصی همیشه مطرح بوده این است که هر چقدر به سمت ارز تک نرخی حرکت کنیم قطعاً فضای کشور بهتر خواهد شد. طبیعی است که این اتفاق خواهد افتاد و با آن موافقیم اما مستلزم این است که زیرساختها و مقدماتی فراهم شود و عرضه و تقاضا به شکلی مدیریت شود که مردم و جامعه از این منظر دچار آسیب نشوند. این اقدام را فرصت مناسبی میبینم و باید تا جایی که مقدور است، فضا و شرایط به نفع اقتصاد ایران رقم بخورد و مثبت خواهد بود.
او با اشاره به اینکه با حذف ارز تدریجی آیا افزایش قیمت ارز خواهیم داشت، پاسخ داد: حتما خواهیم داشت. همچنین افزایش قیمت کالاها و مواد اولیه را در پی خواهد داشت اما در نهایت از ارزپاشی رانتی جلوگیری میشود. ارز نیمایی سر سفره مردم و تولید کننده نمیرود. عده ای از این موقعیت سوء استفاده و فرصت طلبی میکنند بنابراین مقدمه خوبی برای انجام کاری بزرگ است.
این فعال اقتصادی با اشاره به اقداماتی که دولت باید انجام بدهد، گفت: کار خوب و مثبتی است. اگر ارز تک نرخی شود فضای بهتری را ایجاد میکند و این اقدام را گام مثبتی میدانیم. اقتصاد از ناحیه چند نرخی ارزی آسیب میبیند. رانتها و قیمتهای متعدد باعث شده کسی نتواند کار خود را درست انجام بدهد. من تولید کننده امروز مواد اولیه خرید میکنم فردا نرخ دیگری به آن اضافه میشود که قاعدتا افزایش است به همین دلیل تولید بی ثبات میشود.
او اضافه کرد: اگر تولید بتواند شرایط نرخ را با یک تلورانس مدیریت کند، شرایط خوبی را ایجاد میکند اما قیمت چند نرخی ارز اقتصاد را نابود کرده است. متاسفانه منابع ارزی کشور از بین رفته و روز به روز شرایط بدتر میشود. بنابراین همیشه در همه جای دنیا برای اینکه یک اقتصاد سالم و شفاف وجود داشته باشد تاکید و توسعه بر این است که بازار، تعیین کننده نرخ ارز باشد و به هیچ وجه چند نرخ نباشد. این یک اصل و تئوری اقتصادی است.
روغنی اظهار کرد: تئوری اقتصادی که براساس عرضه و تقاضا تعیین نرخ ارز شود، بهترین شکل را برای اقتصاد رقم میزند. اما ما چند نرخ ارز داخل کشور داریم. کسانیکه سفته بازی میکنند از این چند نرخی سوء استفاده و فرصت طلبی میکنند. این اقدام را مثبت ارزیابی میکنم اما بدانیم جهش قیمتی در بسیاری از کالاها خواهیم داشت.
این کارشناس براین باور است؛ حذف ارز نیمایی هم به نفع دولت هم به نفع جامعه در دراز مدت است. در کوتاه مدت مردم آسیب میبینند چرا که بعضی جاها ارز نیمایی در قیمت و کاهش قیمت کمک شان میکرد اما در بلند مدت حتما به نفع اقتصاد کشور است.