پس از 15 ماه حماس در کجای ماجرای غزه قرار دارد؟

رژیم صهیونیستی به افزایش توانمندی های حماس پس از شهادت فرمانده سنوار اعتراف کرد.

پس از 15 ماه حماس در کجای ماجرای غزه قرار دارد؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، پیش از ۱۵ ماه از بزرگترین شکست اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی در تاریخ موجودیتی این رژیم می‌گذرد. شکستی که از سوی مقاومت فلسطین در غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و در جریان عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی تحمیل شد و ابعاد آن تا به امروز بزرگتر هم شده است. مقامات صهیونیستی تا همین سه ماه پیش مدعی بودند که ترور سنوار به معنای حذف و شکست کامل نیروهای مقاومت فلسطینی در غزه است، اما اکنون برآورده‌ها و ارزیابی حتی در داخل رژیم صهیونیستی حکایت از آن دارد که نیروهای مقاومت فلسطینی در غزه طی سه ماه گذشته پس از شهادت «یحیی سنوار» نه تنها تضعیف نشده‌اند، بلکه مجموع عملیات این نیروها همچنان در حال افزایش است. از سوی دیگر، افزایش آمار کشته شده‌ها و مجروحین ارتش رژیم موقت صهیونیستی، نشان می‌دهد که توان اسرائیل رو به ضعف گذاشته و نمی‌تواند مثل گذشته، ادعای پیروزی کند.

پس از سنوار

پس از شهادت «یحیی سنوار» در مقام رئیس حماس در نوار غزه در اواخر مهرماه امسال، مجموعه عملیات‌های نظامی مقاومت فلسطین علیه صهیونیست‌ها با قدرت ادامه یافته است. مهمترین عملیات‌های بزرگ نیروهای مقاومت فلسطین پس از شهادت سنوار شامل موارد ذیل است:

۱۷ نوامبر ۲۰۲۴ / کشته شدن ۶ نظامی اسرائیلی از یگان لوتار در جبالیا در کمین گردان‌های قسام شاخه نظامی حماس به نقل از روزنامه عبری زبان یدیعوت احرونوت

۲۹ نوامبر ۲۰۲۴ /به گلوله بسته شدن نظامیان اشغالگر صهیونیست در داخل اتوبوسی در نزدیکی شهرک آرئیل با ۹ نفر زخمی توسط یکی از نیروهای مقاومت فلسطین

۱ دسامبر ۲۰۲۴ / کمین ترکیبی گردان‌های قسام شاخه نظامی حماس علیه نیروها و ادوات جنگی اشغالگران اسرائیلی در تقاطع برج عوض در محله الجنینه برای گرفتن انتقام ترور شهیدیحیی سنوار رئیس پیشین دفتر سیاسی حماس در غزه

۳ دسامبر ۲۰۲۴ / کشته شدن فرمانده تیپ زرهی ۴۰۱ ارتش رژیم صهیونیستی در نبردهای جبالیا به گفته روزنامه یدیعوت احرونوت

۱۹ دسامبر ۲۰۲۴ / حمله به نظامیان اسرائیلی در جبالیا در شمال نوار غزه و کشته شدن ۴ نفر از آن‌ها از جمله یک افسر

۲۰ دسامبر ۲۰۲۴ / از پای درآمدن یک تک‌تیرانداز اسرائیلی و نظامی همراه او در جبالیا از فاصله صفر / کشته شدن گروهی ۶ نفره از نظامیان اسرائیلی در عملیات استشهادی

۲۱ دسامبر ۲۰۲۴/ قتل ۳ نظامی اسرائیلی در مرکز اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه با سلاح سرد و به غنیمت گرفتن اسلحه آن‌ها در عملیاتی ترکیبی مجاهدان گردان‌های قسام / حمله به محل تجمع نظامیان اسرائیلی و قتل دو نظامی صهیونیستی در غزه

۲۳ دسامبر ۲۰۲۴/ حمله خمپاره‌ای مقاومت به نیروهای اشغالگر در محور نتساریم توسط تیپ‌های ناصر صلاح الدین با همکاری نیروهای شهید عمر القاسم / عملیات امنیتی ویژه قسام در بیت لاهیا با کشته شدن چند نظامی اسرائیلی و آزاد کردن چند فلسطینی

۲۸ دسامبر ۲۰۲۴ / حمله موشکی حماس به قدس اشغالی و تلاش سامانه‌های دفاعی رژیم صهیونیستی برای رهگیری این موشک‌ها / کشته و زخمی شدن تعدادی نظامی اسرائیلی در عملیات قسام در جبالیا

۳۰ دسامبر ۲۰۲۳ / حمله موشکی از نوار غزه به اراضی اشغالی به نقل از رادیو ارتش عبری

۱ ژانویه ۲۰۲۴/ شلیک دستکم ۲۰ موشک از نوار غزه به سمت تل آویو در شب سال نو میلادی به نقل از کانال ۱۳ عبری

۳ ژانویه ۲۰۲۴ / حمله موشکی مقاومت به نیروهای اشغالگر در محور نتساریم / شلیک موشک سام به سمت بالگرد آپاچی اسرائیلی در شرق اردوگاه البریج در مرکز نوار غزه در عمیات گردان‌های قسام اعلام کرد در عملیاتی مشترک با مجاهدان تیپ‌های ناصر صلاح الدین

وضعیت مقاومت فلسطین از زبان صهیونیست‌ها

با نگاهی به گزارش‌ها و آمارهای منابع رسمی عبری زبان، می‌توان یک چشم انداز واقع بینانه را از وضعیت فعلی مقاومت فلسطین ارائه داد:

گزارش نشست محرمانه در کنست: کانال ۱۲ رژیم اسرائیل فاش کرد که نمایندگان پارلمان این رژیم در جلسه محرمانه کمیته روابط خارجی و امنیت پارلمان، به استماع گزارشی نشستند که حکایت از سازماندهی و توانایی دو گروه مقاومت اصلی در غزه یعنی حماس و جهاد اسلامی دارد. جزئیات این گزارش به این شرح است:

۹۰۰۰ نظامی سازمان یافته حماس: همچنان باقی مانده در سراسر نوار غزه

۴۵۰۰ نیروی حماس: پراکنده و فعال در شمال و جنوب باریکه غزه

۴۰۰۰ نیروی جدید: جذب شده توسط حماس برای شاخه نظامی خود (کتائب القسام) در غزه

۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نفر: اعضای فعال حماس به شکل غیرسازمان‌یافته و پراکنده در سراسر نوار غزه

۴۰۰۰ عضو: اعضای باقی مانده از نیروهای مقاومت جهاد اسلامی در غزه

۲۰ تا ۲۳ هزار نیروی مسلح: فعال در غزه از همه سازمان‌های مقاومت فلسطینی

گزارش وبگاه عبری واللا به نقل از مقامات نظامی اسرائیل: حماس در حال ادامه فعالیت خود به شیوه ای ناآشنا و نامأنوس برای ارتش اشغالگر اسرائیل است و «جنگجویان جدید» تحت آموزش فرماندهان جدید حماس با سبک‌های جنگی ارتش انطباق می‌یابند و در کنار فرماندهان نظامی که ارتش موفق به ترور آنها نشده، مبارزه می‌کنند.

برآوردهای ارتش اسرائیل به نقل از شبکه ۱۳ تلویزیون عبری: برآوردهای ارتش حاکی از آن است که جنبش حماس همچنان تعداد زیادی موشک در اختیار دارد که قادر است به تل‌آویو و قدس اشغالی برسد. موشک‌هایی که به تازگی به سمت قدس اشغالی شلیک شدند، از منطقه بیت حانون در شمال نوار غزه که ارتش بارها در آنجا دست عملیات نظامی زده، شلیک شده است.

گزارش روزنامه هاآرتص: منابعی در فرماندهی جنوبی ارتش اعلام کردند که گروه‌های فلسطینی در نوار غزه تعداد زیادی موشک‌ میانبرد در اختیار دارند، کما اینکه همچنان در تلاش برای بازیابی توان موشکی و خمپاره‌ای خود هستند.

ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق اسرائیل: «با وجود دستاوردهای ارتش اسرائیل، حماس شکست نخورده و شانس بازگرداندن گروگان‌ها رو به کاهش است.»

یوآو زیتون، تحلیلگر نظامی اسرائیلی: «افسران کهنه‌کار ارتش اسرائیل تخمین می‌زنند که حتی در بهترین شرایط هم دست کم تا سال ۲۰۲۶ یا ۲۰۲۷ شکست حماس امکان‌پذیر نیست.»

سرهنگ دوم ریچارد هچت، سخنگوی ارتش اسرائیل: «شکست دادن حماس زمان زیادی خواهد برد.»

روزنامه یدیعوت آحارانوت: «ارتش اسرائیل برای هدف قرار دادن مکانیزم و تجهیزات نظامی حماس که هنوز دست نخورده است تلاش می‌کند.»

روزنامه نیویورک تایمز: «کشتن احسان دقسه، سرهنگ صهیونیست، نشان‌دهنده قدرت حماس است.»

روزنامه جروزالم پست: «گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس، تقریباً هرروز عکس و فیلم عملیات‌های خود که منجر به کشته و زخمی شدن نیروهای ارتش اسرائیل و انهدام خودروهای آن‌ها می‌گردد را منتشر می‌کنند.»

ارتش اسرائیل در سراشیبی

به همان میزان که نیروهای مقاومت فلسطین طی ماه‌های گذشته توانسته‌اند، خود را بازسازی کنند، در مقابل نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی دچار ضربات قابل توجهی شده‌اند. آسیب‌ها و ضربات ارتش اسرائیل را به نقل از منابع اسرائیلی مورد اشاره قرار خواهیم داد:

گزارش رسمی ارتش اسرائیل: ارتش رژیم اسرائیل روز پنج‌شنبه در گزارشی تلفات رسمی خود را به شرح ذیل اعلام کرد:

۸۹۱ افسر و سرباز: کشته شده از ابتدای جنگ غزه

۲۸ سرباز آن از جمله ۱۶ نیروی ذخیره: دست به خودکشی زده در طول جنگ غزه

آمار خودکشی نظامیان در طول جنگ غزه: بالاترین آمار خودکشی در ارتش در طول ۱۳ سال اخیر

تلفات در جنگ غزه: بالاترین میزان از زمان جنگ سال ۱۹۷۳

استراتژی اسرائیل در جنگ غزه: متمرکز بر بمباران و موشک باران ویرانگر کلیه مناطق حتی مسکونی، بجای درگیری زمینی

اعترافات:

اسرائیل در خطر نابودی در گزارش رسانه عبری «مفزاک لایو»: حوادث غم انگیزی که ۲۰۸۸ سال قبل رخ داده صحنه‌ نگران کننده‌ای را در برابر جامعه امروز اسرائیل قرار داده است به ویژه در سایه تنش‌های اجتماعی رو به افزایش در ۷۷ امین سال از عمر اسرائیل که یادآور شرایط دولت حشمونائیم است که در حدود ۲ هزار سال قبل تاسیس شد و در ۷۷ امین سال خود به دلیل جنگ خونین داخلی سرنگون گردید. مقطع کنونی که شاهد شدیدترین تنش‌های اجتماعی در ۷۷ سال گذشته در اسرائیل است نگرانی‌های زیادی را با توجه به درس‌های تاریخی از عهد حشمونائیم ایجاد کرده است. پیام دریافتی از تاریخ هشداری واقعی می‌دهد که جنگ داخلی می‌تواند موجب انقراض درونی اسرائیل شود.

«آوی شیلون»، مورخ یهودی و نویسنده روزنامه یدیعوت احرونوت: در هر هفته تعدادی از نظامیان اسرائیلی کشته می‌شوند و ادامه جنگ باعث آسیب به انسجام اجتماعی، انضباط نیروهای نظامیِ خسته و اقتصاد اسرائیل خواهد شد.

منبع: همشهری


ت ت
کدخبر: 256934 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین