مهلت کاخ سفید به کارکنان وزارت آموزش به پایان رسید؛
پای ترامپ بر گلوی کارمندان دولتی آمریکا
دولت دونالد ترامپ در راستای انحلال وزارت آموزش قصد دارد نیمی از کارکنان این وازرتخانه را اخراج کند.

به گزارش منیبان، دونالد ترامپ که در دور نخست ریاستجمهوری علاقه خود را به خروج از برجام، یونسکو و پیمان آب و هوایی پاریس نشان داده بود، اکنون نیز در دور دوم ریاستجمهوریاش به سراغ نهادهای داخلی آمریکا رفته و در یک ماه اخیر دست به اخراج هزاران کارمند دولتی زده است. او شب گذشته هم در ادامه این سیاست به کارکنان نهادهای آموزشی مهلت داد تا پایان امروز چهارشنبه 22 اسفند مراکز کار خود را ترک کنند.
رئیسجمهوری آمریکا در حالی دستور تعطیلی مراکز آموزشی را صادر کرده که آمارها نشان میدهد میزان بیکاری در این کشور در یک ماه اخیر رشد قابل توجهی داشته و علت آن نیز همین اخراجها و تعطیلیهاست. تعطیلی مراکز آموزشی دولتی نیز میتواند این آمار را به طور قابل توجهی افزایش دهد.
خبرگزاری رویترز در مطلبی نوشت: وزارت اداره آموزش آمریکا بخشی است که بیشتر تحت عنوان حقوق مدنی مردم این کشور شناخته میشود اما در ریاستجمهوری ترامپ این نهاد به یکی از سنگرهای نبردهای سیاسی او تبدیل شده است. ترامپ در ایام تبلیغات انتخاباتی خود اعلام کرده بود، قصد دارد در مخارج دولتی صرفهجویی کند و به این منظور بخشهای زیادی از دولت را تعطیل خواهد کرد و آنها را به بخش خصوصی خواهد سپرد. اقدامی که از همان ایام هم منتقدان بسیاری داشت زیرا همان طور که وزارت آموزش آمریکا شامگاه سهشنبه اعلام کرد، با جدیدترین دستور ترامپ تقریبا نیمی از کارکنان این وزارتخانه، که در بخش آموزش فعالیت دارند، از کار بیکار خواهند شد. این بخش از دولت آمریکا وظیفه امدادرسانی به معلولان را بر عهده دارد.
از بین رفتن 100 هزار شغل در آمریکا در دو ماه
اخراج کارکنان بخش آموزشی، آخرین گام ترامپ برای کوچک سازی دولت و به تعبیر خود او صرفهجویی در نهادهای دولتی است. با پایان این طرح بیش از 100 هزار شغل در سراسر آمریکا از دست خواهند رفت. این به آن معناست که 2.3 میلیون نفر در بخشهای مختلف فدرال شغل خود را از دست میدهند. اما به نظر میرسد این برای ترامپ و همچنین ایلان ماسک اهمیتی ندارد زیرا اعلام کردهاند با طرح آنها، 105 میلیارد دلار صرفهجویی میشود اما منتقدان ترامپ میگویند، هرچند در شرایط بحران اقتصادی این رقم بالایی است اما مردم بهای این صرفهجویی را با زندگی خود میپردازند.
در همین ارتباط روزنامه یواسای تودی در انتقادی تند به سیاستهای اقتصادی ترامپ نوشته است: ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی خود به مردم آمریکا وعده شکوفایی افتصادی داده بود اما اکنون میبینیم هر روز چالش اقتصادی جدیدی را برای آنان رقم میزند. به نوشته این روزنامه در ماه فوریه (نیمه بهمن تا نیمه اسفند) 151 هزار شغل جدید در آمریکا ایجاد شد اما این میزان بسیار کمتر از آن چیزی بود که کارشناسان اقتصادی با توجه به افزایش مداوم ایجاد شغل در دوره جو بایدن، تصور می کردند. ضمن اینکه به همان میزان که آمار ایجاد مشاغل کاهش داشته است آمار بیکاری با توجه به اخراجها افزایش قابل توجه داشته است.
جنگ تعرفهها و رکود اقتصادی
علاوه بر این نباید از نقش جنگ تعرفهای که دونالد ترامپ با چین، مکزیک و کانادا به راه انداخته است، به سادگی گذشت. این اقدام روز سهشنبه منجر به سقوط ناگهانی بورس آمریکا شد.
در همین ارتباط روزنامه بوستون گلوب نیز در تحلیلی نوشت: با روشی که دونالد ترامپ در پیش گرفته باید منتظر رسیدن امواج رکود اقتصادی به آمریکا باشیم. بنا بر این تحلیل هر چند دونالد ترامپ حاضر نیست بپذیرد سیاستهایش رکود اقتصادی را به دنبال خواهد داشت اما دو نشانه حاکی از طوفانی شدن هوا در بخش اقتصادی آمریکاست. نخست اخراجها و بالا رفتن آمار بیکاری و دوم جنگ افتصادی ترامپ با سایر کشورها. این در حالی است که جو بایدن با همه انتقادهایی که به او میشد در چهار سال دوره ریاستجمهوری خود توانسته بود آمریکا را از بحران اقتصادی کووید 19 عبور داده و با افزایش اشتغال آمار بیکاری را کاهش دهد.
به این ترتیب به نظر میرسد مردم آمریکا باید بزودی کمربندها را محکمتر ببندند تا شاید طی چهار سال آینده از رکود اقتصادی، که خطری بسیار نزدیک است، جان سالم به در ببرند.