رسانه چینی:

آمریکا، افغانستان را در یک سیاه چاله امنیتی رها می کند

رادیو بین المللی چین در گزارشی اعلام کرد: اگرچه کاخ سفید مدعی تعهد خود به صلح پایدار در افغانستان است اما واقعیت نشان می دهد واشنگتن با حمله به یک کشور و سپس تلاش برای فرار عجولانه از آن، صرفا به شیوه ای غیرمسئولانه در حال ایجاد یک سیاه چاله امنیتی در افغانستان است.

آمریکا، افغانستان را در یک سیاه چاله امنیتی رها می کند
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، این رسانه چینی روز یکشنبه طی گزارشی تحلیلی در مورد خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان نوشت: «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان در حالی به واشنگتن سفر می کند که موج جدیدی از بلاتکلیفی ها بر کشور او سایه افکنده و مذاکرات داخلی در این کشور ناکام مانده و وضعیت امنیتی افغانستان رو به وخامت رفته است. از طرف دیگر، اوضاع اقتصادی و انسانی در این کشور به طور فزاینده ای متزلزل و پر مخاطره شده است. این در حالی است که کاخ سفید با صدور بیانیه ای پوچ و توخالی قبل از سفر غنی به واشنگتن، مدعی شد که به حمایت از مردم افغان از طریق تامین کمک های دیپلماتیکی، اقتصادی و بشردوستانه متعهد است.

در بخشی از این گزارش آمده است: تصمیم واشنگتن برای خروج نهایی نظامیان آمریکایی قبل از تاریخ ۱۱ سپتامبر سال جاری میلادی، احتمالا باعث ایجاد یک خلاء امنیتی در افغانستان به عنوان یک کشور جنگ زده خواهد شد، آن هم در شرایطی که این عقده روحی غالب و مخرب واشنگتن برای مداخله گری نظامی در افغانستان بود که بذر آشفتگی و بی ثباتی را در این کشور کاشت و باتلاقی از جنگ را در این کشور ایجاد کرد. واشنگتن ۲۰ سال قبل نظامیان خود را به افغانستان اعزام و طولانی ترین جنگ خود را به اسم مبارزه با تروریسم آغاز کرد؛ با این حال، مداخله نظامی آمریکا از آن زمان تاکنون باعث تلفات بی شمار میان غیرنظامیان شده و افغانستان را به سرزمین پرورش تروریسم تبدیل کرده است.

خشم مردم محلی افغانستان از بمباران اهداف غیر نظامی توسط آمریکا همچنان بسیار زیاد است و جهان از بی نظمی واشنگتن در تضمین امنیت غیر نظامیان در بحبوحه جنگ وحشت زده است. جنگ ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان با تراژدی های دلخراش داغدار کردن خانوارهای عادی و غیر نظامی افغان همراه بوده است؛ یکی از این تراژدی ها به حمله هوایی آمریکا به یک بیمارستان در افغانستان در سال ۲۰۱۵ میلادی مربوط می شود، بیمارستانی که توسط پزشکان بدون مرز اداره می شد؛ در جریان این حمله حدود ۴۰ غیر نظامی کشته شدند. پزشکان بدون مرز این حمله آمریکا را جنایت جنگی توصیف کردند. با این حال، وزارت دفاع آمریکا اشتباه خود در این حمله هوایی را با ادعای اینکه این حمله مرگبار ناشی از یک خطای انسانی بوده است، کم اهمیت جلوه داد.

در ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی دادگاه تجدید نظر دیوان کیفری بین المللی حکم داد که تحقیقات درباره جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در جنگ افغانستان از مه سال ۲۰۰۳ میلادی آغاز شود. در اینجا بود که واشنگتن در اقدامی معمول و تلافی جویانه که ناشی از هژمونی و سلطه جویی و قلدری آمریکاست، دارایی های مالی برخی از کارمندان دیوان کیفری بین المللی را مسدود و محدودیت های صدور ویزا را علیه آنها و اعضای خانواده نزدیک به آنها اعمال کرد. «ویلیام بار» دادستان کل وقت آمریکا نیز در توجیه این اقدام سلطه جویانه واشنگتن مدعی شد که این اقدامات، اولین گام مهم در مسیر پاسخگو نگه داشتن دیوان کیفری بین المللی نسبت به تجاوز از اختیاراتش و نقض حاکمیت آمریکاست.

آمریکا به عنوان کشوری که حداقل احترام را برای حاکمیت سایر کشورها قائل است، درصدد بود تا از حاکمیت به عنوان بهانه ای جهت مسدود کردن روند انجام تحقیقات مستقل دیوان کیفری بین المللی در رابطه با جنایات جنگی اش سوء استفاده کند. واشنگتن مدعی است که هدفش از جنگی که در افغانستان به راه انداخت، مبارزه با تروریسم بوده است. این در حالی است که «حامد کرزی» رئیس جمهوری سابق افغانستان در گفت و گوی اخیر خود با رسانه های آمریکایی تاکید کرده است که واشنگتن در مبارزه با افراط گرایی و ایجاد ثبات در یک کشور جنگ زده ناکام عمل کرده و افراط گرایی امروزه در بالاترین حد خود در افغانستان در جریان است.

در پایان این گزارش آمده است: واشنگتن با رسوایی و بی آبرویی هر چه تمام خروج از افغانستان را انتخاب کرده است و جای تاسف دارد که این مردم افغان هستند که باید مصیبتی که واشنگتن به آنها تحمیل کرده است را تحمل کنند.


ت ت
کدخبر: 26755 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین