کارشناس خودرو:

دست رانت خوار و مافیا از صنعت خودرو باید کوتاه شود| اگر فشارها و تحریم‌ها به این شکل باشد در داخل تغییری ایجاد نمی‌شود

یک کارشناس خودرو با اشاره به واگذاری سایپا گفت: تا زمانی که شرایط کلان درست نشود، صنعت رقابتی نشود، دست رانت خوار و مافیا کوتاه نشود این واگذاری‌ها فقط یک حرف و اسم است.

دست رانت خوار و مافیا از صنعت خودرو باید کوتاه شود| اگر فشارها و تحریم‌ها به این شکل باشد در داخل تغییری ایجاد نمی‌شود

بابک صدرایی، کارشناس خودرو، در گفت‌و‌گو با منیبان، در پاسخ به این سوال که باتوجه به واگذاری سایپا به بخش خصوصی، آیا گره‌های صنعت خودرو باز می‌شود، گفت: برای هر موضوعی دو تا محیط داریم یک محیط داخلی و یک محیط بیرونی. محیط داخلی شامل حال روز این صنعت، تصمیم گیری‌ها، فعالان صنعت، شرکت‌ها، افراد ذی‌ نفوذ و استراتژی‌ها است. محیط بیرونی نیز شرایط کلان اقتصادی و سیاسی کشور است. تا زمانی که کشور در محیط بیرونی که محیطی تاثیرگذارتر و تاثیرسازتر است، نتواند به موفقیت دست پیدا کند شرایط به همین منوال خواهد بود. اگر فشارها و تحریم‌ها به این شکل باشد در داخل تغییری ایجاد نخواهد شد. 

او ادامه داد: یک نهاد حاکمیتی، سایپا را به شرکت خصوصی که به معنی واقعی نیز خصوصی نیست، واگذار کرد لذا به او اجازه می‌دهد که بازار را مهندسی و در همه امور نقش داشته باشد. من فکر می‌کنم تا زمانی که ما وارد بازچرخانی اقتصاد جهانی نشویم، وارد فضای آزاد رقابتی اقتصاد جهانی نشویم، وارد WTO نشویم، همه تحریم‌ها برداشته نشود و رقابت ایجاد نشود، خودروساز خارجی به کشور نیاید، صنعت خودرو همین داستان را خواهد داشت و هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد حتی با تغییر اسمی مالکیت‌ها. 

پیشنهاد ویژه

صدرایی با اشاره به اقداماتی که دولت باید در این صنعت انجام بدهد، گفت: دولت تا زمانی که نتواند امنیت اقتصادی را که شامل ثبات قیمت ارز، ایجاد بستر و شرایط محیطی تولید و تامین انرژی است را فراهم آورد، تولید در کشور معنی و مفهومی نخواهد داشت. دولت به جای مداخله‌گری باید بسترهای لازم را فراهم کند و متاسفانه تولید در کشور ما معنی و مفهومی ندارد.



این کارشناس اظهار کرد: دولت به جای دخالت در قیمت گذاری‌ها یا در سیستم‌های دیگر باید بستر را به این شکل فراهم کند که واردات خودرو و ورود شرکت‌های خودروساز به قدری زیاد شود که خود اینها،  خودروسازهای انحصارگر را محاصره و آنها را مجبور به تغییر برای حفظ  بازار کنند. در غیر این صورت ما شاهد همین روند خواهیم بود. 

او تصریح کرد: تا زمانی که شرایط کلان درست نشود، صنعت رقابتی نشود، دست رانت خوار و مافیا کوتاه نشود این واگذاری‌ها فقط یک حرف و اسم است. معتقدم امکان تغییر وجود دارد و نباید خیلی بدبین بود اما نیاز به تغییرات اساسی و بنیادین داریم. 

صدرایی بیان کرد: این تغییرات اساسی و بنیادین زمانی شکل می‌گیرد که در همه صنایع و ساختارهای اقتصادی، این اتفاق رقم بخورد. ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم، در شرایط فعلی که قیمت دلار به سرعت رو به افزایش است و با تحریم و سوء مدیریت و ناترازی انرژی، صنعت خودسازی ایران پیشرفت کند. 

او با اشاره به اینکه سال جدید حتما افزایش قیمت در صنعت خودرو خواهیم داشت، گفت: هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد. 

ت ت
کدخبر: 267757 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین