سخنگوی وزارت امور خارجه:

عراقچی به مسکو می‌رود/ مانعی برای همکاری اقتصادی طرف‌های آمریکایی در ایران وجود ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: آمریکا با وضع قوانین پیچیده و چندلایه شهروندان خود را برای همکاری با ایران محروم کرده است.

عراقچی به مسکو می‌رود/ مانعی برای همکاری اقتصادی  طرف‌های آمریکایی در ایران وجود ندارد

به گزارش خبرنگار سیاسی منیبان، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری گفت: در سطح منطقه شاهد نسل‌کشی در غزه و جنایات و کشتار در کرانه باختری بودیم. آتش‌بسی که ضامنانی برای آن در نظر گرفته شد توسط رژیم صهیونیستی به هیچ انگاشته می‌شود. به صورت مستمر به مردم بی پناه فلسطین، زیرساخت‌ها و بیمارستان‌ها حمله می‌شود.

بقایی افزود: بیمارستان المعمدانی مورد حمله قرار گرفت و این بخشی از نسل‌کشی در غزه است که با سکوت جامعه جهانی و شورای امنیت صورت می‌گیرد.آتش بس در لبنان نقض می شود و یمن مدام تحت تجاوز نظامی قرار می گیرد. 

پیشنهاد ویژه

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: سفر وزیر خارجه در راستای همکاری با کشورهای در حال توسعه به الجزایر انجام شد و گفت و گوها مفید بود. 



وی تاکید کرد: شفاف و حرفه ای درباره تحول مذاکرات اطلاع رسانی کردیم.  مذاکرات در دور بعدی غیر از عمان خواهد بود و مکان مهم نیست. مهم شکل و ترتیب مذاکرات با آمریکا است که باقی خواهد ماند و عمان میانجی است. از میزبانی خوب عمان تشکر می کنیم. درباره محل مذاکرات پس از دریافت نظر طرف عمانی اطلاع رسانی خواهیم کرد.

بقایی درباره معاهده جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه که در دومای روسیه به تصویب رسید، بیان کرد: این سند با دقت تنظیم شد. این سند از اولویت های وزارت خارجه و قوه مجریه بود. لایحه تنظیم و توسط وزارت خارجه به مجموعه هیات دولت ارسال شد. امیدوارم این لایحه تسلیم مجلس و سپس به شورای نگهبان برای تصویب ارسال شود.

بقایی درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و احتمال برگزاری مذاکرات مستقیم گفت: انتخاب این مذاکره که شیوه نامتعارفی نیست، مبتنی بر تجارب ثابت شده قبلی است. اگر می‌خواهیم مذاکره موثر باشد و در یک تعامل دیپلماتیک جدیت داریم، باید روشی انتخاب کنیم که نسبت به موثر بودن آن اطمینان داشته باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: توافق برای سفر گروسی به تهران انجام شد. درباره اصل سفر تفاهم شده است. درباره دستورکار و دیدارها نمایندگی ما در وین در تعامل با دفتر مدیرکل مشغول پیگیری است. فکر می کنم امرو بتوانیم درباره نهایی شدن آن اطلاع رسانی کنیم. فکر می کنم سفر این هفته انجام شود. 

وی درباره مذاکرات در عمان و سرمایه گذاری آمریکایی ها در ایران گفت: دو ساعت و نیم جلسه داشتیم و درباره موضوعات اصلی صحبت کردیم. ما درباره رفع تحریم ها و طرف مقابل هم درباره موضوع هسته ای صحبت کرد. ایران هیچگاه مانع برای سرمایه گذاری اقتصادی نبوده است. آمریکا با وضع قوانین پیچیده و چندلایه شهروندان خود را برای همکاری با ایران محروم کرده است. 

وی درباره برگزاری نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ گفت: رویداد مهمی است و هفته اول اردیبهشت ماه برگزار می شود و در کنار آن سومین اجلاس همکاری اقتصادی ایران و آفریقا برگزار می شود. تعداد قابل توجهی از کشورهای آفریقایی برای شرکت در این اجلاس اعلام امادگی کردند.

بقایی در پاسخ به سؤالی درباره سکوت رسانه‌ای طرف مقابل (آمریکا) اظهار کرد: در این خصوص تفاهمی نبوده است. ما به عنوان وزارت خارجه خود را موظف دانسته و می‌دانیم در تعامل با اهالی رسانه اطلاع رسانی کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: وزیر امور خارجه آخر هفته به مسکو می روند‌ و درباره تحولات مسقط گفت و گو خواهند کرد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال انتصاب خانم «بربوک » وزیر خارجه آلمان به پست ریاست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: ما نیز این خبر را شنیده‌ایم و برای ما قابل انتظار نبود؛ چرا که کسی که می‌خواهد نامزد چنین پست مهمی باشد باید سابقه مثبت و قابل ارائه برای کشورها داشته باشد و حداقل ایشان در مورد روابط دوجانبه ایران و آلمان میراث قابل دفاعی از خودشان به جا نگذاشتند.

وی درباره احتمال حضور آژانس و کشورهای اروپایی در روند برجام گفت: باید درباره آن تصمیم گیری شود. تاکید هیات ایرانی این است که لغو تحریم ها موثر باشد. اگر طرف مقابل تعهدی در رفع تحریم ها انجام می دهد، صرفا قول ادعایی نباشد. بدعهدی گذشته موضوع مهمی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دور جدید اعمال تحریم علیه چند مقام قضایی ایران توسط اروپایی ها گفت: انتظار دارید که آنها سازنده و مثبت عمل کنند.

وی درباره تلاش ایران برای جلوگیری از فرسایشی شدن مذاکرات بیان کرد: مدیریت کشور را وابسته به مذاکرات نمی کنیم. همه دستگاه ها طبق روال عادی باید کار خود را انجام دهند. مذاکره عملا به عنوان جدیت ایران انجام می شود و مسئولین ذیربط توجه دارند که گفت و گوها را از مسائل روزمره کشور جدا کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که پس از دیدار عراقچی و ویتکاف وزارت امور خارجه تذکری دریافت کرد، گفت: دیپلمات‌های ایرانی همیشه قائل به نزاکت دیپلماتیک بودند. در برخورد با دیپلمات‌ها در سطح سازمان ملل و سایر مجامع بین‌المللی اگر به دیپلمات ایرانی سلام شود، ما هم سلام علیک می‌کنیم. جواب بخشی از نزاکت دیپلماتیک است. درباره حواشی ایجاد شده همانطور که آقای عراقچی توضیح دادند، بعد از دو ساعت و نیم گفت‌وگوی غیرمستقیم در آخرین لحظات در هنگام خداحافظی با میزبان عمانی این سلام و علیک صورت گرفته است. خواهش می کنم به حواشی بها ندهید.

وی درباره پیدا شدن جسد یک زن ایرانی در کانادا گفت: به خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می کنیم. وظیفه ماست وضعیت اتباع ایرانی را در هرجای دنیا پیگیری کنیم. انتقال جسد ایشان در حال انجام است. با کانادا رابطه دیپلماتیک نداریم ولی تلاش کردیم و از طریق دفاتر حفاظت منافع و رسما در تهران از طریق سفارت سوئیس پیگیر موضوع شدیم. اما دلایل حادثه روشن نیست و مقامات کانادایی باید توضیح دهند. از مقامات کانادا درخواست داریم توضیحات کامل را ارائه دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد استقبال کشورهای منطقه و حوزه خلیج فارس از مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا گفت: ما از رویکرد سازنده همه همسایگانمان تقدیر می‌کنیم نه فقط برای  این تحول، بلکه در مورد تحولات چند ماه گذشته‌ای که در منطقه رخ داده است و نوع واکنشی که آنها داشته‌اند.

وی ادامه داد: همانطور که بارها گفته‌ایم منطقه برای ما اهمیت کلیدی دارد، امنیت منطقه برای ما بسیار مهم است و این وفاق نشانگر یک باور جمعی در کشورهای منطقه مبنی بر ضرورت درون‌زا کردن امنیت در منطقه است.

وی افزود: آقای دکتر عراقچی طی تماس‌هایی که روز گذشته با همتایان خود در کشورهای منطقه از جمله مصر کویت، قطر و امارات داشت آنها را در جریان گفت‌وگوهای مسقط قرار داده است، البته قبل از گفت‌وگوها نیز آنها را در جریان تحولات قرار داده بودند.

وی همچنین در این نشست خبر داد که به زودی مجمع گفت‌وگوی تهران در ایران برگزار خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد آخرین وضعیت پرونده مهدیه اسفندیاری شهروند ۳۹ ساله ایرانی که توسط پلیس فرانسه بازداشت شده است و پیگیری‌های انجام شده از سوی وزارت خارجه در مورد پرونده این شهروند ایرانی که به خاطر حمایت از موضوع فلسطین بازداشت شده است، گفت : از پیگیری رسانه‌های کشور در خصوص این موضوع قدردانی می‌کنم. به هر حال خانم اسفندیاری یک هموطن فرهیخته ایرانی هستند که متأسفانه چند هفته پیش، بدون هیچ دلیل یا اتهام مشخصی بازداشت شده‌اند.

وی افزود : آنچه این موضوع را نگران‌کننده‌تر می‌سازد، این است که نه خانواده ایشان و نه بخش کنسولی ما در جریان این بازداشت قرار نگرفته‌اند.

وی ادامه داد : آخرین تحول در این زمینه آن است که پس از پیگیری‌های مکرر سفارت ایران  در فرانسه و مطلبی که در یکی از نشریات فرانسه در این زمینه منتشر شد،صرفاً اعلام شده که اتهام ایشان حمایت از برخی از گروه‌های افراطی بوده است. در حالی که ظاهراً،  ایشان مطالبی  در حمایت از مردم مظلوم غزه بیان کرده است؛ و این بازداشت به خاطر این موضوع بسیار قابل تأمل و معنادار است .

 این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت : متأسفانه، شاهد تغییر تعاریف در ادبیات سیاسی برخی کشورهای اروپایی هستیم، به‌گونه‌ای که مخالفت با نسل‌کشی و دفاع از مردم بی‌دفاع غزه ، به مثابه حمایت از تروریسم تلقی می‌شود.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: مطالبه رسمی ایران از دولت فرانسه، فراهم کردن امکان دسترسی کنسولی به فرد بازداشت‌شده است.

بقائی تصریح کرد : برخی این اقدام فرانسه را نوعی «گروگان‌گیری انسانی» تعبیر کرده‌اند که واقعاً اقدامی زشت و غیر قابل قبول است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به سؤالی درباره تأثیر سیاست‌ها و رقابت‌های داخلی آمریکا بر روند مذاکرات غیر مستقیم ایران با آمریکا گفت: موضوعات داخلی آمریکا به ما ارتباطی ندارد. آنچه مشخص است این است که در داخل آمریکا ما با جریان‌هایی مواجه هستیم که هیچ وقت به دنبال رویکردهای دیپلماتیک و این چیزی است که خودشان ( آمریکایی‌ها) باید برای آن راه‌حل پیدا کنند.

ت ت
کدخبر: 270859 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین