گام جدید هسته‌ای ایران، آمریکا را نگران کرد!

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تصمیم ایران برای تولید صفحه سوخت هسته ای با اورانیوم ۲۰ درصد را گامی رو به عقب و نگران کننده خواند و از ایران خواست به مذاکرات وین بازگردد.

گام جدید هسته‌ای ایران، آمریکا را نگران کرد!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ ند پرایس روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در واکنش اخبار منتشره درباره  گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت های هسته‌ای ایران افزود: تا جایی که من می‌دانم، این گزارش تا زمانی که شورای حکام آژانس بین‌المللی اقدام به انتشار آن کند، محدود خواهد ماند. ولی ما شاهد این هستیم که برخی رسانه‌ها مطالبی را درباره این سند ارائه کرده‌اند.

وی مدعی شد: اینکه ایران تصمیم گرفته است عدم پایبندی خود به تعهداتش در برجام را تشدید کند، مساله نگران‌کننده ای است.

این مقام آمریکایی ادعا کرد: این نگران کننده است که ایران ترجیح می دهد عدم اجرای تعهدات خود را تشدید کند ، به ویژه با آزمایش هایی که ارزش تحقیقات سلاح های هسته ای را دارند. این یک گام تأسف بار دیگر برای ایران است  به ویژه هنگامی که ما نیت صادقانه و تمایل خود را برای بازگشت به این توافق (برجام) نشان داده ایم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین اظهار داشت پنجره دیپلماسی همچنان به روی گفتگوهای هسته ای با ایران باز است. از ایران می خواهیم به مذاکرات وین بازگردد.

وی تصریح کرد: ما راه دیپلماسی را ادامه می دهیم چون معتقدیم بهترین و موثرترین راه است.

این مقام آمریکایی در عین حال گفت: درهای مذاکرات در وین به طور نامحدود باز نخواهد بود و به ایران بسته تشویقی ارائه نخواهیم داد.

کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین اعلام کرد: برنامه سازمان انرژی اتمی برای تولید یک صفحه سوخت سیلیساید برای استفاده در رآکتور تهران، ۹ روز قبل به اطلاع آژانس رسید و بلافاصله امور عملیاتی آن آغاز گردید.

سفیر ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: سوخت سیلیساید، نوعی مدرن از سوخت هسته ای است که فناوری آن صرفا در اختیار تعداد انگشت شماری از کشورهاست. وی با اشاره به این که فعالیت تحقیق و توسعه در این خصوص با اورانیوم طبیعی حدود سه ماه قبل شروع شده بود، گفت: در فرایند جدید، یک صفحه سوخت جدید با استفاده از اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد تولید می شود.

غریب آبادی تصریح کرد:  این اقدام که کیفیت و کمیت تولید رادیوداروها را به طور قابل توجهی ارتقاء خواهد داد، جمهوری اسلامی ایران را به یکی از کشورهای پیشرو در حوزه فناوری هسته ای تبدیل می کند.


ت ت
کدخبر: 28029 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین