مابین دولت کانادا و قبایل بومی؛

توافق مهم به امضا رسید

اتاوا و یکی از قبایل بومی کانادا توافق کردند تا مدیریت خدمات رفاهی کودکان بومی از دست دولت فدرال خارج شده و بر عهده بومیان باشد.

توافق مهم به امضا رسید
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، خبرگزاری رویترز امروز چهار شنبه خبر داد که یکی از قبایل بومی کانادا با اتاوا بر سر خودگردانی امور رفاهی کودکان به توافق رسید. قبیله کووِسس پیش‌تر ۷۵۱ گور بی‌نام‌ونشان کودکان بومی را کشف و افشا کرده بود. این برای نخستین بار طی ۷۰ سال گذشته است که بومیان کانادایی مدیریت خدمات رفاهی خانواده و کودکان را خود بر عهده می‌گیرند.

بر اساس قانون مصوب سال ۲۰۱۹، قبایل بومی کنترل بیشتری بر امور رفاهی کودکان خود خواهند داشت. هنوز معلوم نیست که دولت فدرال به تأمین بودجه چنین خدماتی باشد ادامه دهد یا خیر. جاستین ترودو نخست‌وزیر این کشور در جریان امضای این توافقنامه اعلام کرد که دولتش مشغول مذاکره با دیگر قبایل بومی برای امضای تفاهم‌نامه‌های مشابه است.

چندی پیش «روزان کازیمیر» رئیس یکی از قبایل بومی کانادا تأیید کرد که ۲۱۵ جسد یافت شده در یک گور جمعی بدون علامت در مدرسه مسکونی مذهبی کاتولیک‌ها متعلق به کودکان بومی بوده است. این مدرسه مذهبی کاتولیک مخصوص کودکان بومی در شهر کاملوپس در استان بریتیش کلمبیا از سال ۱۸۰۰ تا ۱۹۶۹ دایر بود.

همچنین «کادموس دلورمه» یکی دیگر از سران بومیان نیز به‌تازگی از وجود ۷۵۱ جسد دیگر در محل مدرسه مسکونی مذهبی کلیسای ماریوئل در استان ساسکاچوان که بین سال‌های ۱۸۹۸ تا ۱۹۹۷ در دره کواپل دایر بود، اطلاع داد.

در قرن‌های نوزدهم و بیستم، ۱۵۰ هزار کودک بومی در کانادا به زور از والدین خود جدا و به مدارس شبانه‌روزی تحت مدیریت کلیسای کاتولیک فرستاده شدند. بسیاری از کودکان حاضر در این مدارس دچار سوءتغذیه شده و مورد آزار و تجاوز قرار گرفتند. حداقل ۴ هزار نفر از این کودکان در اثر بیماری، کمبود مراقبت، آزار و حوادث غیرمترقبه جان خود را از دست دادند.

دولت کانادا در سال ۲۰۰۸ ضمن عذرخواهی اعتراف کرد که سوءاستفاده‌های جسمی و جنسی در این گونه مدارس گسترش داشته است.

چند روز پیش نیز همزمان با روز ملی کانادا، هزاران معترض به کشتار کودکان بومی در شهر وینیپگ مرکز استان مانیتوبا در برابر مجلس استانی تجمع کرده و مجسمه‌های ملکه ویکتوریا و ملکه الیزابت دوم را پائین کشیدند.

گزارش شده که این گروه از معترضان شعار می‌دادند: نسل‌کشی افتخار نیست!


ت ت
کدخبر: 28127 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین