آمریکا برنامه جدید خود را برای افغانها ارائه داد
دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه تلاشهای خود برای خارج کردن شهروندان افغان در معرض خطر از افغانستان را افزایش داد.
به گزارش منیبان؛ به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد که گستره افغان های واجد شرایط دریافت پناهندگی در آمریکا را وسیع تر می کند تا شامل کارکنان فعلی و سابق سازمان های خبری دایر در ایالات متحده، آژانس های توسعه و کمک رسان در آمریکا و دیگر گروه های امدادی شود که بودجه آمریکا را دریافت می کنند.
کارکنان فعلی و سابق دولت آمریکا و عملیات نظامی ناتو که معیارهای برنامه اختصاصی برای این افراد را ندارند نیز تحت پوشش این طرح جدید قرار می گیرند.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این اقدام با هدف اسکان دائمی هزاران شهروند افغان و خانواده های آنها در آمریکا به عنوان پناهنده است. وزارت مزبور رقم مشخصی درمورد افرادی که واجد شرایط این برنامه هستند، ارائه نداد.
در این بیانیه آمده است: هدف آمریکا حفظ امنیت و صلح در افغانستان است. اما با توجه به افزایش خشونت طالبان، دولت آمریکا تلاش می کند برای برخی افغان های خاص از جمله کسانی که با آمریکا همکاری کرده اند، فرصت اسکان به عنوان پناهجو در ایالات متحده را فراهم کند.
برنامه پذیرش پناهندگان آمریکا مختص افغان ها و خانواده های نزدیک آنهاست که ممکن است به دلیل وابستگی به آمریکا در معرض خطر باشند، اما نمی توانند روادید مهاجرتی ویژه بگیرند، زیرا به طور مستقیم برای دولت آمریکا کار نکرده یا مشاغل دولتی شان را به میزان کافی حفظ نکرده اند.
افغان ها برای اینکه واجد شرایط این برنامه شوند باید از طرف یک نهاد دولتی آمریکا یا ارشدترین کارمند غیرنظامی آمریکا که در یک رسانه یا سازمان غیردولتی آمریکایی مشغول به کار است، معرفی شوند.
براساس این گزارش، اولین گروه از متقاضیان روادید مهاجرتی ویژه افغانستان که اکثرشان مترجم بوده یا خدمات دیگری به نظامیان یا دیپلمات های آمریکایی ارائه داده و تحت غربالگری امنیتی قرار گرفته اند، روز جمه وارد ایالات متحده شدند. این گروه ۲۲۱ نفره جزو ۲ هزار و ۵۰۰ نفری خواهند بود که در روزهای آینده به آمریکا نقل مکان می کنند.
قرار است ۴ هزار متقاضی دیگر روادید مهاجرتی ویژه به همراه خانواده هایشان که هنوز مورد غربالگری امنیتی قرار نگرفته اند، تا قبل از تکمیل عملیات خروج آمریکا از افغانستان در کشورهای ثالت اسکان داده می شوند.
حدود ۲۰ هزار شهروند افغان نسبت به این برنامه ابراز تمایل کرده اند. این برنامه در حالی اجرا می شود که درگیری ها در افغانستان شدت یافته است.
بایدن از جانب قانونگذاران آمریکایی و گروه های مدافع حقوق بشر تحت فشار است تا به اففان هایی که به دلیل ارتباط شان با آمریکا در جریان جنگ ۲۰ ساله آمریکا به افغانستان در معرض خطر اقدام تلافی جویانه طالبانند، کمک کند.