انتشار سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره اهمیت رویکرد چندجانبه‌گرایی

اتحادیه اروپا روز چهارشنبه سندی را تحت عنوان تقویت سهم اتحادیه در نظام چندجانبه‌گرایی منتشر و در آن راهبرد خود را در این زمینه، با توجه به قطب بندی جدید قدرت در جهان تشریح کرده است.

انتشار سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره اهمیت رویکرد چندجانبه‌گرایی
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ این سند ۱۷ صفحه‌ای که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شده، از سوی کمیسیون و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تنظیم و به پارلمان و شورای اروپا پیشنهاد شده است.  

«جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره اهمیت این سند می‌گوید:‌ ما در دوره ای زندگی می‌کنیم که با چالش‌های بی سابقه‌ای رو برو هستیم. همه‌گیری کرونا جوامع و اقتصاد ما را به زانو درآورده، سال‌ها دستاوردهای ما را در معرض خطر قرار داده و پیامدهای ناشی از درگیری‌ها و فقر را در بسیاری از مناطق تشدید کرده است. این در حالیست که ما باید هزینه بدرفتاری با طبیعت را هم بپردازیم.

وی با انتشار پیام ویدیویی در توئیتر تصریح کرد که در مواجهه با این چالش‌ها فقط یک راه حل وجود دارد: اینکه با یکدیگر کار کنیم و همه را از بحران خارج کنیم.

بورل ادامه داد: این صحبت‌ها به نظر منطقی می‌رسد اما ساده به دست نمی‌آید. بسیاری از کشورها مسیر خود را طی کرده و روی منافع محدود خود متمرکز هستند. اما واقعیت این است که هیچ‌کس نمی‌تواند این جدال را به تنهایی شکست دهد. به همین خاطر امروز من و رئیس کمیسیون اروپا فهرستی از سیاست‌های پیشنهادی در زمینه توسعه پاسخ ‌های چندجانبه‌گرایانه به چالش‌های جهانی و احیای حاکمیت جهانی را ارائه کردیم.

وی با اشاره به عنوان این سند افزود که او نام «چرا چند جانبه‌گرایی ارزش دارد» را برای آن انتخاب کرده و در این باره توضیح داد که همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، درکنار شرکای جهانی، اتحادیه اروپا را قادر می‌سازد تا در چارچوب رویکرد چندجانبه گرایی مدرن رفتار کند. از این طریق به گفته او می‌توان از دمکراسی، حقوق بشر و جلوگیری از تغییرات اقلیمی حمایت کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادی هاروپا با بیان این مطالب خاطر نشان کرد که این سند قصد دارد تا اراده اعضای اتحادیه اروپا را برای همکاری با یکدیگر در جهت دفاع از منافع و ارزش‌های مشترک، بهره‌برداری بهتر از وزن سیاسی و اقتصادی اتحادیه اروپا درسطح بین‌الملل و تاثیر گذاری و شکل دهی به تحولات بین‌المللی قرن ۲۱ تقویت کند

در این سند به مسائلی چون اهمیت و تقویت نظام چندجانبه‌گرایی، توسعه رویکرد چندجانبه‌گرایی در مواجهه با مسائل جهانی و تبدیل دنیا به مکانی امن از طریق این رویکرد پرداخته شده است.

در بخشی از این سند همچنین به اهمیت توافق هسته‌ای ایران به عنوان یکی از پایه‌های کلیدی معماری نظام بین‌المللی عدم اشاعه سلاح هسته‌ای اشاره شده است.


ت ت
کدخبر: 3362 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین