چرا عربستان به دنبال این راه در یمن نیست؟
رئیس تیم مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن گفت که عربستان سعودی خواهان راه حل سیاسی یا انسانی در یمن نیست و صرفا بدنبال آتش بسی شکننده همراه با تداوم بحران است.
به گزارش منیبان، «محمد عبدالسلام» رئیس تیم مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن در گفت وگو با پایگاه خبری «الخنادق» تصریح کرد: سعودیها نه خواهان راه حلی سیاسی و نه انسانی هستند بلکه صرفا بدنبال یک آتش بس همراه با باقی ماندن بحران می باشند.
وی با محکوم کردن تداوم محاصره مردم یمن و تبعات ناگوار ناشی از آن برای آنها گفت: ما ابتکارعملی را درباره وضعیت استان مارب ارایه دادیم که اگر طرف مقابل - خواه عربستان یا آمریکا- برای رسیدن به راه حل جدیت داشتند، می توانست نقشی کلیدی را بازی کند اما مواضع این دو کشور ثابت کرد که آنها جدیت ندارد؛ بویژه که ابتکارعمل مارب یک ابتکار عمل کاملا انسانی و بشردوستانه بود که در آن هیچ گونه خواسته غیرقابل اجرایی مطرح نشد. این ابتکارعمل همچنان روی میز است.
رئیس تیم مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن افزود: متاسفانه تصور سعودیها از توقف جنگ تا این لحظه، یک توقف واقعی نیست بلکه صرفا عدم درگیری و یک آرامش شکننده است که می تواند دوباره به هم بخورد. در طرح سعودیها پایانی واقعی برای محاصره یا آتش بس وجود ندارد بلکه صرفا توقف جزئی درگیری و رفع جزئی محاصره است که یک راه حل واقعی به شمار نمی رود. از این رو؛ معتقدیم که طرح سعودیها برای حل و فصل بحران غیرمنطقی، غیرعملی و بدور از واقعیت است.
عبدالسلام گفت: مذاکرات سیاسی از طریق میانجیگر عمانی از مدتها پیش ادامه دارد و شدت آن در سفر اخیر به صنعا افزایش یافته است.
وی افزود: معتقد نیستیم که نزدیکی روابط عربستان و عمان در برهه اخیر ممکن است بر نقش تاریخی و راهبردی عمان در قبال جنگ ها و موضع صریح و آشکار این کشور در قبال یمن و تجاوزگری علیه آن تاثیر بگذارد. عمان سیاست مستقلی درقبال سایر کشورها از جمله یمن دارد.
عبدالسلام درباره حضور نظامیان انگلیسی در خاک یمن نیز گفت: این نیروها در استان های «المهره» و «سقطری» اشغالگر هستند و ارتش یمن حق دارد که آنها را هدف قرار دهد.
برخی منابع خبری پیش از این از ورود نیروهای انگلیسی به استان المهره پس از حمله اخیر به نفتکش رژیم صهیونیستی در آبهای دریای عمان خبر داده بود که با واکنش و مخالفت اهالی این استان روبرو شد.
در همین راستا، اهالی استان المهره در شرق یمن با برگزاری تظاهرات خواستار خروج نیروهای خارجی از این استان شدند.
دهها فعال یمنی نیز پویش رسانهای را با هشتگ «اشغالگری انگلیس در المهره» در شبکههای اجتماعی راه اندازی کردند.
عربستان از فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد.
بر اثر این تجاوز، تاکنون هزاران یمنی شهید یا زخمی شدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.