توصیه‌های کلیدی رهبر انقلاب به دولت جدید

توصیه های کلیدی رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار اعضای دولت سیزدهم با ایشان؛ روشنگر مسیر چهارساله دولت در بهبود شرایط کشور خواهد بود تا با همراهی و همدلی دو قوه دیگر و خردورزی در همه اقدامات و برنامه ها اعتماد آسیب دیده مردم ترمیم شده و جامعه به آرامش نسبی دست یابد.

توصیه‌های کلیدی رهبر انقلاب به دولت جدید
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته (شنبه) در نخستین دیدار رییس‌جمهوری و اعضای دولت جدید ضمن بیان مهم ترین اولویت ها و ضرورت های دولت سیزدهم، نکاتی را مورد توجه قرار دادند که می تواند افقی از اداره کشور در شرایط کنونی را به دولتمردان نشان دهد. تاکید بر کاربست خرد در تمام اقدامات انقلابی، تصریح درباره اعتماد آسیب دیده مردم و تاکید بر راه‌های ترمیم آن و توصیه‌ها و راهکارهایی در زمینه اقتصادی به دولت، از مهم‌ترین محورهایی بود که رهبری در سخنرانی خود به آن ها پرداختند. همزمان با اولین دیدار هیات دولت و رهبری، نخستین جلسه هماهنگی سران سه قوه پس از تشکیل دولت سیزدهم و رای اعتماد هم برگزار شد تا در آغاز به کار دور جدید قوه مجریه در ایران، تمام ارکان قدرت بر همراهی و همدلی در مسیر اجرای برنامه ها و کاستن از دشواری‌های زندگی مردم تاکید کنند.

 

راه‌های بازگرداندن اعتماد آسیب دیده مردم

یکی از مهم ترین محورهای مطرح شده در سخنان روز گذشته رهبر انقلاب و در دیدار با اعضای هیات دولت، «احیای اعتماد و امید مردم» بود. رهبری در ارزیابی جامعه کنونی ایران به درستی مقوله اعتماد آسیب دیده مردم را مطرح کردند. موضوعی که در صورت تداوم ترمیم آن می‌تواند پیامدهای ناگواری برای کشور و مردم در پی داشته باشد. فرمانده کل قوا تاکید کردند: «اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیب دیده است.»

تصریح این موضوع از سوی رهبر معظم انقلاب می‌تواند آغازگر ریشه یابی علل و عوامل کاهنده اعتماد و امید مردم باشد، مهم تر از آن اما راهکارهای ارائه شده از سوی ایشان می تواند در بهبود و ترمیم این اعتماد راهگشا باشد. حضرت آیت الله خامنه ای راه ترمیم اعتماد آسیب دیده را «یکی شدن حرف و عمل مسئولان» دانستند و تصریح کردند: «باید در صحبت‌ها بسیار مراقب بود و اگر وعده‌ای داده شد، حتماً به آن عمل شود زیرا دادن وعده و عمل نکردن به آن موجب سلب اعتماد مردم خواهد شد.» وعده های دور از منطق، اقدامات زودگذر و فاقد پشتوانه علمی و کارشناسی شده، عدول از اصل عدالت هم از دیگر عواملی بود که رهبری در سخنان خود آن ها را به عنوان متغییرهای تاثیرگذار بر اعتماد مردم برشمردند.

مردمی بودن،یکی دیگر از توصیه های رهبری به اعضای هیات دولت بود که می توان آن را به عنوان یکی از عوامل ترمیم اعتماد و امید مردم برشمرد. ایشان اتخاذ سبک زندگی مردمی، رفتار بی‌تکلف، دوری از اشرافی‌گری و پرهیز از نگاه از بالا به مردم را از جلوه‌های مردمی بودن برشمردند و گفتند: «باید مشکلات و راه‌حل‌ها را با مردم در میان گذاشت و ضمن پرهیز از بیان حرف‌های غیر واقعی و ناامید کردن مردم، از آنها کمک فکری و عملی خواست.» توصیه دیگر رهبری مبنی بر عذرخواهی سریع از مردم در مواقع بروز اشتباه و بیان گزارش صادقانه و بدون مبالغه از فعالیت‌ها به مردم، در زیر مجموعه ویژگی‌های مردمی بودن، هم از مهم ترین راه‌های ترمیم اعتماد و امید مردم است. اعتماد و امیدی که زیر سنگین‌ترین بمباران های خبری و پروپاگاندای رسانه های خارجی به ویژه فارسی زبان از یک سو و دشواری های اقتصادی و درمانی از سوی دیگر قرار دارد و نیازمند توجه و ترمیم است.

 

توصیه‌های اقتصادی به دولت

رهبر معظم انقلاب در بخش های دیگر توصیه های خود به دولت سیزدهم تعدادی از چالش های اقتصادی کشور را هم برشمرده و مورد توجه و تاکید قرار دادند. ایشان در زمینه اقتصاد با تاکید بر همت، تدبیر و کار جهادی، دو نکته مهم را گوشزد کردند: ۱- برای حل مشکلات اقتصادی به دنبال راه‌حل‌های موقتی و مُسکّن نروید و پیگیر راه‌حل‌های اساسی باشید. ۲- حل مشکلات اقتصادی را موکول به رفع تحریم‌ها نکنید و برنامه‌ریزی‌ها برای رفع مشکلات با فرض وجود تحریم‌ها انجام شود. رهبر معظم انقلاب بخش های انرژی و پتروشیمی، مسکن، صنایع فولاد و خودروسازی را به عنوان پیشران های اقتصادی کشور معرفی و بر لزوم هماهنگی متولیان این بخش‌ها تأکید کردند.

اقتصاد به عنوان اولویت اصلی کشور دارای مشکلات بسیاری است که در کلام رهبر انقلاب هم به آن اشاره شد و ایشان فهرستی از این مشکلات را معرفی کردند که تورم بالا، کسری بودجه، مسائل معیشتی مردم، کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید مردم، مسائل فضای کسب و کار و نظام بانکی در این فهرست ذکر شده بود.

امکان پذیر و البته ضروری بودن گسترش تجارت خارجی با ۱۵ کشور همسایه و همچنین بسیاری دیگر از کشورهای جهان به جز یکی دو مورد، تقویت جنبه اقتصادی در دیپلماسی، کنترل نظام بانکی و دقت و مراقبت در زمینه خلق پول، از دیگر توصیه های رهبری بود و ایشان تاکید کرد موضوع دیپلماسی نباید به موضوع برنامه هسته ای متصل و تحت تاثیر آن باشد.

 

تاکید بر همراهی سه قوه در مسیر تغییر شرایط

نخستین جلسه هماهنگی سران سه قوه به سیاق گذشته اما با حضور رییسان جدید قوای مجریه و قضائیه روز گذشته (۶ شهریور) برگزار شد. جلسه‌ای که با توجه به وجود نقاط مشترک فکری و سیاسی میان سران سه قوه می‌تواند بسترساز افزایش همراهی میان این سه نهاد قدرت در کشور قرار گرفته و مسیر اجرای برنامه‌ها را هموارتر سازد. موضوعی که هر روسای هرسه قوه هم پس از پایان نشستن مطرح و بر آن تاکید کردند.

آیت الله «سید ابراهیم رییسی» رییس جمهوری در پایان این نشست با بیان اینکه امور و مسائل کشور نیازمند همفکری، همکاری و همگرایی همه قوای کشور است، تصریح کرد: «هرگونه توسعه یافتگی درکشور در گرو انسجام قوا و همه نیروهای انقلاب اسلامی است.» رییس جمهوری همچنین از محورهای این همراهی به دو موضوع ایجاد ثبات در بازار و مساله کسری بودجه اشاره و از دو قوه دیگر خواست در این زمینه حداکثر همکاری لازم را با دولت داشته باشند.

حجت الاسلام «غلامحسین محسنی اژه­ای» رییس قوه قضاییه هم با تاکید بر این موضوع که باید برای رفع سریع‌تر مشکلات مردم، هم افزایی کاملی داشته باشیم، گفت: «قبلا هم نشست داشته‌ایم اما این نشست‌ ها در مسئولیت جدید معنای دیگری دارد و باید خروجی متفاوتی داشته باشد. امیدواریم برای تشخیص اولویت‌ها، جلوگیری از موازی‌کاری و امیدآفرینی برای مردم بتوانیم هم‌افزایی خوبی داشته باشیم.»

«محمدباقر قالیباف» رییس مجلس، همدلی و همراهی سران قوا را شرط هم‌ افزایی بین قوا دانست و گفت: «مطمئن هستم که همدلی بین سران قوا می‌تواند موجب هم‌ افزایی برای حل مشکلات مردم شود. موضوعات مهمی در سطح ملی و بین‌المللی وجود دارد که نیازمند گفتگوهای صریح و روان و تصمیم‌ گیری های مشخص است و در جلسات سران قوا، این موضوعات مورد بحث قرار می‌گیرد و امیدوارم آثار و برکات این جلسات را مردم عزیز در زندگی خود لمس کنند.»

 هرچند شرایط کنونی کشور با توجه به مشکلات و گرفتاری‌های ناشی از شیوع کرونا و تحریم‌های ظالمانه شرایط خاصی است با این وجود همراهی میان سه قوه به عنوان یکی از فرصت‌هایی که در اختیار کارگزاران نظام قرار گرفته است، می تواند زمینه ساز برون رفت از این شرایط باشد.  این امر همچنین می‌تواند تاثیرات مثبتی در فضای ذهنی و روانی جامعه گذاشته و ثبات و آرامش را به همراه داشته باشد.آرامشی که از الزمات توسعه و پیشرفت هر کشوری است.


ت ت
کدخبر: 35482 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین