رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا:
امکان همکاری با طالبان وجود دارد
به گزارش دویچه وله، درحالی که مارک میلی رییس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده اعلام کرد که ممکن است آمریکا در عملیات ضد تروریسم در افغانستان علیه داعش یا گروههای دیگر با طالبان همکاری کند، اما لوید آوستین، وزیر دفاع این کشور در این باره تردید دارد.
به گزارش منیبان؛ به نقل از دویچه وله، مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در یک کنفرانس خبری مشترک با لوید آوستین وزیر دفاع این کشور به شرح مواضع نظامی آمریکا در برابر طالبان پرداخت و این امکان را رد نکرد که ایالات متحده در مبارزه با گروههای تروریستی مثل داعش در افغانستان با طالبان همکاری کند.
وی تصریح کرد: ارتش آمریکا در سه هفته گذشته برای هماهنگی عملیات خروج ۱۲۴ هزار نفر از فرودگاه کابل با فرماندهان طالبان در خارج از محوطه فرودگاه در تماس بوده و این خود نوعی همکاری است.
لوید آوستین وزیر دفاع امریکا نسبت به امکان همکاری این کشور با طالبان و اینکه همکاری روزهای اخیر دو طرف در فرودگاه کابل بتواند مقدمهای برای همکاریهای بعدی باشد ابراز تردید کرد و گفت مایل نیست درباره همکاریهای آینده گمانهزنی کند.
با این حال جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اخیرا بارها گفته که طالبان دشمن داعش در افغانستان است و به همین دلیل با آمریکا منافع مشترک دارد.
وی همچنین وعده داده که به تلافی حملات داعش به فرودگاه کابل که در آن بیش از ۱۵۰ افغان و ۱۳ سرباز آمریکایی کشته شدند، حملات بیشتری را علیه این گروه انجام دهد. روز شنبه گذشته در یک حمله پهپادی آمریکا دو فرمانده داعش کشته شدند. بایدن پس از این حمله خطاب به داعش گفت: کار ما با شما هنوز تمام نشده است.
با این حال کارشناسان نظامی و سیاسی معتقدند مقابله با داعش بدون حضور نیروهای زمینی در افغانستان بسیار مشکل خواهد بود.
ژنرال میلی دیدارهای زیادی با فرماندهان طالبان داشته است؛ دو بار در سال گذشته و چندین بار در ماه دسامبر. وی رو در رو با آن ها گفت وگو کرده و در تلاش بوده تا جلوی حملات آنان به دولت تحت حمایت آمریکا در افغانستان را بگیرد. میلی و آوستین هردو در ۲۰ سال گذشته فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان بودهاند.
دولت آمریکا در حال حاضر با چالش چگونگی رویارویی با طالبان روبروست. بایدن در هماهنگی با متحدان آمریکا بر آن است تا طالبان را وادار به انجام قولی کند که این گروه به جامعه جهانی داده یعنی کمک به خروج امن آمریکاییها و سایر ملیتها از افغانستان.
ژنرال مککنزی فرمانده سنتکام (نیروهای آمریکا در منطقه) همکاری این کشور با طالبان در عملیات خروج را "بسیار کاربردی و خیلی شبیه یک معامله" دانسته و گفته این گروه به نیروهای امنیتی در فرودگاه کابل کمک کردند.
به گزارش رادیو فرانسه، جنگ ۲۰ ساله افغانستان که طولانیترین جنگ آمریکا در خارج از مرزها شناخته میشود، در مجموع ۲ هزار و ۳۱۳ میلیارد دلار هزینه و حدود ۲ هزار و ۵٠٠ کشته روی دست آمریکا گذاشت و خروج شتابزده و آشوب زده آمریکا از افغانستان به اعتبار و موقعیت بینالمللی واشنگتن آسیبی بزرگ زد.