طالبان به دنبال انجام این کار بزرگ!+جزییات

تارنمای یاهو نیوز نوشت: دعوت طالبان از ۶ کشور برای شرکت در مراسم تشکیل دولت افغانستان نشان می دهد این گروه به دنبال تحکیم روابط جدید با جامعه بین المللی است هرچند که بسیاری از کشورها سیاست «منتظر ماندن و دیدن» رفتارهای طالبان را تا قبل از به رسمیت شناختن آن اتخاذ کرده اند

طالبان به دنبال انجام این کار بزرگ!+جزییات

به گزارش منیبان؛ این رسانه نوشت: فهرست کشورهایی که طالبان برای شرکت در این مراسم از آنها دعوت کرده متشکل از دوستان قدیمی و متحدان جدید آن است. پاکستان و قطر همواره روابط صمیمانه ای با طالبان داشته اند اما اقدام این گروه برای دعوت از دیگر کشورها بخشی از مذاکرات برای ایجاد راه حل های صلح آمیز در افغانستان است.

 

پاکستان ممکن است اولین کشوری باشد که طالبان را به رسمیت می شناسد

این رسانه گزارش داد: پاکستان یکی از سه کشوری است که حکومت طالبان را در دهه ۱۹۹۰ میلادی به رسمیت شناخت. به تازگی شیخ راشد وزیر  کشور پاکستان گفت کشورش «نگهبان» طالبان است و طالبان هم بر این باور است که پاکستان «دومین خانه» آنها است. بنابراین عجیب نیست که دولت پاکستان تبدیل به اولین کشوری شود که طالبان را به رسمیت می شناسد.

 

قطر روابط «صمیمانه» با طالبان برقرار کرده است

قطر حکومت طالبان را در دهه ۱۹۹۰ به رسمیت نشناخت اما همواره روابط «صمیمانه» ای با این گروه داشته است. قطر همچنین نقش میانجی را از طریق تبدیل دوحه به پایگاهی برای مذاکرات صلح با آمریکا ایفا کرده است.

 

چین: پکن در تعامل با طالبان محتاط است

چین می گوید به دنبال روابط «دوستانه» با طالبان است اما بعید به نظر می رسد تصمیم عجولانه ای در به رسمیت شناختن طالبان اتخاذ کند. هر چند که پکن، افغانستان را فرصتی برای توسعه طرح «یک کمربند- یک جاده» قلمداد می کند مسائل امنیتی و ثبات همچنان یک نگرانی است. بی میلی چین زمانی مشهود بود که وزارت خارجه این کشور گفت اطلاعاتی درباره دعوت طالبان از این کشور برای شرکت در مراسم تشکیل دولت افغانستان ندارد.

 

روسیه نگران مسائل امنیتی است

روسیه از مدتها قبل از طریق تلاش های مختلف برای مذاکرات صلح در کشور جنگ زده افغانستان با طالبان در ارتباط بوده است. موضع مسکو عمدتا با تمرکز با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بوده است و بر این باور است که «اشغال خارجی» هر کشوری باید متوقف شود. اما به دلیل نگرانی های امنیتی گمان می رود مسکو نیز قبل از هر موضع رسمی در قبال طالبان منتظر بماند و نظاره گر اقدامات طالبان باشد.

 

ترکیه خروج آمریکا از افغانستان را فرصت می داند

ترکیه که در عملیات سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان در سال ۲۰۰۱ شرکت داشته اند اکنون خلاء ناشی از خروج نیروهای ناتو و آمریکا را یک فرصت برای خود قلمداد می کند. این کشور ممکن است حمایت های لجستیکی را برای از سرگیری عملیات در فرودگاه کابل انجام دهد. این کشور به چشم تجاری به افغانستان نگاه می کند و به دنبال کسب منافع تجاری و انتقال کالاهای ترک به بازار افغانستان است هر چند که این کشور نیز نگران مسائل امنیتی، ثبات و بحران پناهجویان افغان است.

به تازگی فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد این سازمان در موضوع به رسمیت شناختن دولت ها ورود نمی کند.

وی درباره تشکیل دولت در افغانستان و به رسمیت شناختن آن از سوی سازمان ملل اظهار داشت همان طور که می دانید دبیرخانه سازمان ملل و سازمان ملل در مقوله به رسمیت شناختن دولتها ورود نمی کنند. این موضوعی است که توسط کشورهای عضو انجام می شود نه توسط ما.

معاون سخنگوی سازمان ملل همچنین اظهار داشت: از نظر ما تنها یک توافق فراگیر و مذاکره شده  منجر به صلح پایدار در افغانستان می شود.

وی تاکید کرد سازمان ملل متعهد به مشارکت در راه حل مسالمت آمیز، ترویج حقوق بشر همه افغان ها  به ویژه زنان و دختران، ارتقا توسعه پایدار در راستای هدف  ۲۰۳۰ و ارائه کمک های بشردوستانه ضروری و حمایت حیاتی از مردم نیازمند است.

ت ت
کدخبر: 37257 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها
      دیگر رسانه ها