چالش بزرگ برای رسانه‌های افغانستان/ 153 نشریه توقیف شدند

براساس گزارش های منتشر شده ، فعالیت ۱۵۳ رسانه در یک ماه گذشته به علت محدودیت های ایجاد شده و مشکلات اقتصادی و مالی در افغانستان متوقف شده است.

چالش بزرگ برای رسانه‌های افغانستان/ 153 نشریه توقیف شدند

به گزارش منیبان، طلوع نیوز افغانستان در یک گزارشی اعلام کرد که  روند بسته شدن ۱۵۳ نشریه در یک ماه گذشته در۲۰ استان کشور نگران کننده است.

فعالان رسانه ای افغانستان هشدار داده اند که اگر بحران مالی رسانه‌ها و محدودیت‌های ایجاد شده توجه و رفع نشود در روزهای آینده نشریات بیشتری بسته می شود.

"مسرور الله لطفی" یکی از فعالان رسانه ای افغانستان  گفت که  چالش اقتصادی و محدودیت های وضع شده یکی از عوامل اصلی توقف فعالیت رسانه ها است .

وی خاطرنشان کرد  اگر جامعه جهانی به وضعیت رسانه ها در افغانستان توجه نکند، شماری دیگر از رسانه ها که تاکنون به فعالیت خود ادامه داده اند نیز مسدود خواهند شد.

حجت الله مجددی، معاون انجمن خبرنگاران آزاد افغانستان هم گفت که اگر نهادهای حامی رسانه‌ها توجه جدی خود را برای جلب کمک به رسانه‌های افغانستان نکنند شاهد توقف فعالیت تمام رسانه ها خواهیم بود.

در افغانستان که طی سالهای گذشته صدها ایستگاه رادیویی از جمله  رادیو «میلمه» (مهمان) در چند استان  فعالیت می کرد.

«یعقوب خان منظور» مدیر این ایستگاه های رادیویی گفت که توقف فعالیت این رادیو  باعث بیکاری ۳۵ خبرنگار و گزارشگر این رادیو شده است.

طی چند روز گذشته در جریان تظاهرات های ضد پاکستانی توسط مردم در شهرهای کابل، هرات، غزنی و مزارشریف تعدادی  از خبرنگاران توسط افراد طالبان به دلیل پوشش این تظاهرات ها بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.

روزنامه اطلاعات روز از جمله این رسانه ها است که پنج تن از خبرنگاران این نشریه بازداشت شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

ذکی دریابی مسئول این روزنامه به رسانه های داخلی افغانستان گفته است که خبرنگاران روزنامه اطلاعات روز یک شبانه روز در توقیف طالبان بودند.

 "انعام الله سمنگانی" عضو کمیته فرهنگی طالبان دلیل بازداشت خبرنگاران در جریان تظاهرات ها  را حفاظت از این افراد اعلام و هرگونه ضرب و شتم خبرنگاران را رد کرد.

وی اظهار داشت دولت موقت تمام تلاش خود را برای حمایت از خبرنگاران به کار می گیرد.

با سقوط دولت محمد اشرف غنی دریک ماه گذشته و کنترل طالبان بر افغانستان بسیاری از بخش های اقتصادی و رسانه ای این کشور که با کمک های خارجی به فعالیت خود ادامه می دادند با تنگناهای مالی مواجه شدند.

دولت حامد  کرزی و محمد اشرف غنی یکی ازدستاوردهای مهم خود در ۲۰ سال گذشته را تعدد رسانه های آزاد و گسترش آزادی بیان اعلام می کردند.


ت ت
کدخبر: 38382 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها