آمریکا در صدد حمله جدید به افغانستان/ واشنگتن از برنامه جدید خود رونمایی کرد!
آمریکاییها پس از ۲۰ سال حضور و شکست سنگین در افغانستان بار دیگر برای حمله به افغانستان سناریوسازی کرده و این بار قصد دارند با بزرگنمایی گروه های داعش و القاعده طرح خود را آغاز کنند.
به گزارش منیبان، یکی از مقامات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به تازگی اعلام کرده است که برخی افراد گروه تروریستی القاعده به افغانستان برگشته و این گروه می تواند طی یک یا دو سال آینده با بازسازی خود توانایی حمله به غرب را به دست آورد.
رسانه های افغانستان بتازگی به نقل از«دیوید کوهن»، معاون مدیر سیا نوشتند: دشواری این ارزیابیها در این است که آمریکا متوجه شود که القاعده و داعش در افغانستان برای آماده شدن برای انجام حمله در داخل آمریکا به چه مقدار زمان نیاز دارند.
کوهن خاطرنشان کرده است که سیا برخی تحرکات احتمالی القاعده در افغانستان را از نزدیک رصد می کند.
آگاهان مسائل سیاسی افغانستان بر این باورند که این سناریوسازی آمریکایی ها صرفا برای آن است که اگر آنها باردیگر احساس کنند برای منافع خود باید در افغانستان حضور نظامی داشته باشند، از همین الان زمینه های این حضور را با نشر چنین گزارشهایی از قبل فراهم آورده باشند.
«محمدجعفر مهدوی» دبیرکل حزب ملت افغانستان و عضو سابق مجلس نمایندگان در توئیتی نوشته است که در روزهای اخیر آمریکا سناریوی بزرگنمایی داعش و القاعده را کلید زده و گمان می رود به دنبال آماده کردن فضای ذهنی برای حملات آینده به افغانستان باشند.
وی افزوده است که گروه طالبان در افغانستان بهعنوان حاکم بر این کشور نباید اجازه دهند افغانستان به جغرافیای جنگ های نیابتی یا سوریه دوم تبدیل شود.
برخی منابع دیگر خبری در افغانستان نیز از این سناریو برای بازگشت دو باره آمریکا تعبیر کرده و نوشتند که آمریکا با تحلیلها و گزارشهای مربوط به قوت گرفتن دوباره القاعده فرصت را برای حضور دوباره خود در این کشور را مساعد می سازد.
«غلام جیلانی زواک» آگاه امور سیاسی به خبرگزاری صدای افغان (آوا) گفته است که از یک طرف آنها بطور قطع دروغ می گویند، یا حرف بایدن درست نیست و القاعده از بین نرفته و یا اینکه ژنرال های آمریکایی که ادعا می کنند القاعده در حال قوت گرفتن است، دروغ می گویند.
به گفته وی، منابع اطلاعاتی آمریکا باید در باره بازسازی القاعده و حضور آنها در افغانستان سند ارائه کنند؛ اما هنوز هیچ مدرک قانع کننده ای در این زمینه وجود ندارد، از این جهت هر آنچه را مقام های نظامی آمریکا می گویند اهداف سیاسی دارند و می خواهند راه را برای تحت فشار قرار دادن افغانستان باز بگذارند تا اگر ممکن شود روزی مستقیم و یا غیرمستقیم به افغانستان حمله کنند.
زواک تأکید کرده است که بازگشت آمریکا به افغانستان پس از شکست تاریخی ۲۰ سال، تنها در حد حملات هوایی امکان پذیر است.
وی نگران آن است که مبادا سناریو سازی تبدیل افغانستان به عراق و یا سوریه دیگر در دستور کار آمریکا قرار گرفته باشد، چنانچه آنها پس از خروج از عراق نیز گروه ترویستی داعش را بوجود آورده بودند.
این آگاه سیاسی افغان، از گروه طالبان می خواهد که بعنوان حاکم مطلق در افغانستان مانع از شکل گیری این سناریو شوند و برای جلب همکاری کشورهای منطقه و جهان به توصیه های بین المللی گوش دهند.
به باور وی، طالبان می توانند برای فراهم کردن زمینه های همکاری جامعه جهانی دست از انحصارگرایی برداشته و یک دولت همه شمول تشکیل دهند و مسیر تعامل را با جامعه جهانی درپیش گیرند.
طالبان با تشکیل دولت موقت پس از فرار رئیس جمهوری سابق شک و تردیدهای کشورهای منطقه و جهان را افزایش داده است که مبادا این گروه به حاکمیت دهه ۹۰ برگشته و ضمن حذف زنان و اقوام دیگر یک حاکمیت خودکامه مطلق را بوجود آورد که افغانستان را باردیگر به یک جنگ داخلی دیگر سوق دهد.
آمریکا طی ۲۰ سال گذشته با کشتار، ویرانی و مواجه کردن مردم افغانستان با گرسنگی، خاطره تلخی در اذهان آنها بجا گذاشته و مردم این کشور آمریکاییها را بدترین مردم و غیر قابل اعتمادترین مردم جهان می دانند.