مسکو:
هنوز اختلافات زیادی در زمینه ثبات راهبردی با آمریکا داریم
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای و موشکی روسیه گفت : مسکو و واشنگتن هنوز اختلافات زیادی در زمینه ثبات راهبردی دارند.
به گزارش منیبان؛ به نقل از ریانوستی، ریابکوف روز پنجشنبه در پایان دور دوم مذاکرات با آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: روسیه و آمریکا در مذاکرات امروز همه مسائل مربوط به ثبات راهبردی و کنترل تسلیحات را بررسی کردند
وی با بیان اینکه در مذاکرات امروز درخصوص برخی مسائل با طرف آمریکایی پیشرفت حاصل شد، اضافه کرد: ما در مورد ایجاد دو گروه کاری در عرصه ثبات راهبردی توافق کردیم.
دومین دور مذاکرات روسیه و آمریکا به عنوان دو قدرت اتمی جهان، درباره «ثبات راهبردی»، امروز (پنجشنبه) در ژنو برگزار شد.
به گزارش ایرنا، این مذاکرات پشت درهای بسته و در دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل و سایر نهادهای بینالمللی مستقر در ژنو صورت گرفت.
خبرگزاری «تاس» روسیه گزارش داد که هیات روس به ریاست «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه و هیات آمریکایی هم به ریاست «وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه این کشور وارد محل برگزاری اجلاس شدهاند. جلسه ساعت ۱۰ به وقت محلی اروپای مرکزی آغاز شد.
ریابکوف در بخش دیگر سخنان خود در جمع خبرنگاران گفت که کشورهای اروپایی همچنان پیشنهاد روسیه برای ممنوعیت استقرار موشک های کوتاه و میان برد در این قاره را نادیده می گیرند.
معاون وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری اخبار برخی رسانه ها مبنی بر استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی روسیه در آسیای مرکزی را شایعه بی اساس خواند و افزود: موضع روسیه مبنی بر غیرقابل قبول بودن حضور نظامی آمریکا در آسیای مرکزی تغییرناپذیر است.
وی همچنین گفت که روسیه در مورد پیمان آکوس بین آمریکا، انگلیس و استرالیا (امکان تحویل فناوریهای زیردریایی های هسته ای به استرالیا) به آژانس بین المللی انرژی اتمی مراجعه کرده است.
نخستین دور مذاکرات میان دو طرف ششم مرداد و در پی ملاقات سران دو کشور در خرداد ماه گذشته برگزار شد. دو طرف از نتیجه مذاکرات ابراز رضایت کرده و برای تداوم گفتوگوها آمادگی خود را اعلام کردند.
این رایزنیها برای بررسی مسائل ثبات راهبردی شامل موشکی و هستهای و کنترل تسلیحات در این عرصهها در سطح بینالمللی برگزار شد
«کریستوفر فورد» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت بینالملل و عدم اشاعه به تازگی با متهم کردن روسیه به آزمایش سلاحی در فضا گفت که واشنگتن امیدوار است مسکو هنجارهای رفتار مسوولانه در فضا را ترویج کند و خواستار ثبات، پیشبینیپذیری و ابزارهای مدیریت بحران بیشتری شد.