بحران افغانستان دومین قربانی بزرگ خود را گرفت+جزییات

یک ماه پس از خروج خفت بار و سراسیمه انگلیس از افغانستان، رئیس ستاد ارتش این کشور که به اشتباه محاسباتی غرب درباره سرعت پیشروی طالبان در افغانستان اذعان کرده بود برکنار شد.

بحران افغانستان دومین قربانی بزرگ خود را گرفت+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ از تارنمای وزارت دفاع انگلیس، «نیکلاس پتریک کارتر» ملقب به ژنرال «نیک کارتر» از ماه آینده میلادی (نوامبر) جای خود را به ژنرال «تونی راداکین» رئیس کنونی نیروی دریایی این کشور خواهد داد. راداکین فعالیت نظامی خود را از سال ۱۹۹۰ میلادی آغاز کرد و شرکت در عملیات‌ برون مرزی مانند جنگ نفتکش‌ها بین ایران و عراق، عملیات ناتو در دریای ادریاتیک و مقابله با قاچاق در هنک‌کنگ و جزائر کارائیب در کارنامه او دیده می‌شود.

او مدرک کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد روابط بین المللی و مطالعات دفاعی از دانشگاه ساوت‌همپتون دارد و چندین دوره آموزش نظامی هم در آمریکا گذرانده است.

راداکین در واقع جانشین دومین قربانی پس‌لزره‌های بحران افغانستان در انگلیس می‌شود. نیک کارتر چند روز پس از افشای اشتباهات اطلاعاتی غرب در افغانستان از سوی وزیر امور خارجه سابق انگلیس اظهار داشت که همه درباره سرعت پیشروی طالبان در افغانستان دچار اشتباه محاسباتی شدند.

او در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی اذعان کرد که «سرعت» پیشروی طالبان ما را غافلگیر کرد و دقیقا نمی‌دانستیم آن‌ها چه کار می‌کنند؟ کارتر در برابر این سوال که آیا دستگاه اطلاعاتی ارتش هم اوضاع افغانستان را غلط پیش‌بینی کرده بود گفت که دولت از منابع مختلف، اطلاعات کسب می‌کند و فقط محدود به ارزیابی‌های نظامی نیست. به گفته او کمیته مشترک اطلاعات دولت داده‌های مختلف را از وزارت امور خارجه، دفاع، آژانس‌های مختلف اطلاعاتی و منابع آزاد جمع آوری می‌کند.           

دومینیک راب وزیر امور خارجه پیشین انگلیس هم پیشتر با بیان اینکه ارزیابی اطلاعاتی ما این بود که بسیار غیرمحتمل است کابل در سال جاری میلادی سقوط کند، مسئولیت فاجعه افغانستان را به اشتباه محاسباتی غرب و «جانبداری خوش بینانه» ناتو نسبت داد.

او که ۲۴ شهریور گذشته در جریان ترمیم کابینه دولت از وزارت امور خارجه برکنار شد، در برابر کمیته امور خارجی پارلمان انگلیس که به مدت دو ساعت این سیاستمدار محافظه کار را تحت فشار قرار داد، تصریح کرد که ارزیابی اطلاعاتی دولت و همچنین متحدان ناتو (کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی)، احتمال سقوط کابل به دست طالبان را در سال جاری میلادی رد می کرد.

به گفته وی، ارزیابی اطلاعاتی کمیته مشترک اطلاعات این بود که با خروج نیروها در اواخر ماه اوت، محتمل ترین فرض، وخاومت تدریجی اوضاع افغانستان باشد، اما سقوط کابل در سال جاری پیش بینی نشده بود.

«نیک کارتر» هم در این باره گفته بود: به نظرم پاسخ سر راست این است که همه اشتباه کردیم. حتی طالبان هم شاید انتظار نداشت که اوضاع به سرعت تغییر کند. او درباره حکومت طالبان بر افغانستان هم عنوان کرد: باید صبر کنیم ببینیم چه پیش می‌آید.


ت ت
کدخبر: 42687 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها