دست رد جدی طالبان به سینه آمریکا!+جزییات
طالبان گفته که توانایی مقابله با داعش به صورت مستقل را داشته و با آمریکا در این زمینه همکاری نمیکند.
به گزارش منیبان؛ طالبان گفته که در مبارزه با افراطگری در افغانستان با آمریکا همکاری نمیکند.
سهیل شاهین، نماینده طالبان در سازمان ملل در گفتگو با آسوشیتدپرس گفت: طالبان به صورت مستقل با افراطیگری از جمله داعش در افغانستان مبارزه خواهد کرد و در این زمینه با واشنگتن همکاری نخواهد کرد.
وی تاکید کرد که طالبان به صورت مستقل قادر به مبارزه و از بین بردن داعش در افغانستان است.
این در حالی است که داعش پس از تسلط طالبان بر کابل، چندین حمله از جمله انفجار انتحاری روز گذشته بر مسجد شیعیان قندوز را که منجر به شهادت ۵۰ تن شد را برعهده گرفته است.
صبح امروز خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که یک هیات آمریکایی قرار است روزهای شنبه و یک شنبه هفته جاری در دوحه پایتخت قطر با مقامات ارشد طالبان دیدار و رایزنی کند.
این مقام آمریکایی گفته است که هیات آمریکایی از وزارت خارجه، سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و سازمان کمکهای خارجی این کشور خواهد بود و قرار است با طالبان درباره مجوز خروج امن باقیمانده اتباع آمریکایی در افغانستان رایزنی کند و همچنین به طالبان برای آزادی مارک فریچز که واشنگتن مدعی است توسط طالبان ربوده شده است فشار بیاورد.
دستور کار دیگر این مذاکرات متعهد کردن طالبان به وعدهها برای مقابله با عناصر القاعده و دیگر گروههای افراطی در افغانستان است.
دولت آمریکا میگوید که همچنان دهها شهروند آمریکایی ر افغانستان باقی مانده اند و موفق به خروج از این کشور نشدهاند.
خروج سراسیمه و با عجله آمریکا از افغانستان که بسیاری از تحلیلگران آن را فرار ارتش ایالات متحده از افغانستان پس از ۲۰ سال جنگ بی حاصل خواندهاند علاوه بر قربانی کردن دهها نفر در فرودگاه کابل باعث جا ماندن بسیاری از اتباع آمریکایی و غربی در این کشور شد و انتقادات زیادی را علیه دولت واشنگتن برانگیخت.
براساس گزارش الجزیره، دیدار این هیات آمریکایی با مقامات طالبان اولین دیدار طرف آمریکایی با حکومت جدید کابل پس از پایان اشغالگری آمریکا در افغانستان است.
رویترز در ادامه افزود، «زلمای خلیل زاد» که سالهای ریاست هیات مذاکره کننده آمریکا در مذاکره با طالبان را بر عهده داشته یکی از عناصر کلیدی این هیات آمریکایی است.
مقامات آمریکایی آشنا به این مساله گفته اند که این مذاکرات در زمینه به رسمیت شناختن طالبان از سوی واشنگتن نخواهد بود و هرگونه مشروعیت طالبان به اقدامات آنها و عمل به تعهداتشان در دراز مدت بستگی دارد.