مقامات اسرائیلی چرا به آمریکا می‌روند؟/ هدف از این سفرهای مشکوک چیست؟

مقامات رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر راهی واشنگتن و مسکو شده‌ و می‌شوند تا نظر آنها را در مورد ایران و سوریه جلب کنند، از این رو "یائیر لاپید" وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی روز سه شنبه چمدان‌هایش را به سمت واشنگتن بست و "نفتالی بنت" نخست وزیر این رژیم هم ۳۰ مهر راهی مسکو می‌شود.

مقامات اسرائیلی چرا به آمریکا می‌روند؟/ هدف از این سفرهای مشکوک چیست؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ منابع صهیونیستی اعلام کردند که این اولین سفر یائیر لاپید وزیر خارجه اسراییل به آمریکا از زمان سرکار آمدن «جو بایدن» در کاخ سفید و نفتالی بنت در تل آویو است.

لاپید قرار است در این سفر چند روزه با "کاملا هریس" معاون رئیس جمهوری، "آنتونی بلینکن" وزیر خارجه آمریکا و "جک سالیوان" مشاور امنیت ملی دیدار و گفت وگو کند.

یکی از نکات مهم سفر لاپید در عزیمت به واشنگتن حضور همزمان وزیر خارجه امارات در آنجا می‌باشد. وزارت خارجه آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور روز چهارشنبه ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر) با یائیر لاپید وزیر خارجه اسرائیل و «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات دیدار و گفت وگو خواهد کرد.

قرار است در جریان سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به واشنگتن، نشستی سه جانبه نیز بین او و وزرای خارجه آمریکا و امارات برگزار شود.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، قرار است سه طرف درباره پیشرفت‌های صورت گرفته از زمان توافق سازش میان ابوظبی – تل آویو که در ۲۵ شهریور سال گذشته امضا شد، فرصت‌های موجود برای همکاری‌های آینده و مسائل دوجانبه از جمله مسایل امنیتی بحث و گفت وگو کنند.

در همین حال نشریه "اکسیوس" به نقل از دفتر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نوشت: یائیر لاپید برای گفت وگو در مورد ایران با بلینکن و سایر مقامات آمریکایی در سفر به این کشور دیدار خواهد کرد.

رژیم اسرائیل اگرچه به دولت بایدن تعهد داده، بصورت علنی با سیاست خارجی‌اش مبنی بر در پیش گرفتن دیپلماسی در قبال ایران مخالفت نکند، اما در پی ناکامی هایش در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در تلاش است با ارائه طرح‌هایی بر واشنگتن تاثیر بگذارد.

به گزارش تارنمای اکسیوس، مقامات اسرائیلی می‌گویند، لاپید می‌خواهد قبل از آغاز دوباره مذاکرات وین، پیام این رژیم در مورد ایران را در بالاترین سطح به مقامات آمریکایی منتقل کند.

لاپید اوسط ماه گذشته (شهریور) برای دیدار با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه به مسکو سفر کرد؛ سفری که در مقام وزیر امورخارجه رژ یم صهیونیستی برای اولین بار بود. رسانه‌های منطقه در همان زمان سفر یائیر لاپید به مسکو را برای از بین بردن تنش‌های موجود میان طرفین اعلام کردند.

در همین این پیوند روزنامه «شرق الاوسط» نوشت که پرونده سوریه یکی از موضوعات مهم تنش بین مسکو و تل آویو است.

ناظران سیاسی معتقدند که سفر لاپید به مسکو، همزمان با اظهارات کارشناسان روس انجام می‌شود که به وجود تنش در روابط با تل آویو و به سردی گراییدن این روابط در پی حملات هوایی پی در پی رژیم اسرائیل به سوریه سخن گفته‌اند.

به گزارش شرق الاوسط، رژیم اسرائیل از اینکه روسیه تسلیحات اثربخشی به سوریه داده است تا حملات هوایی این رژیم به نقاط مختلف سوریه را خنثی کند، ناراحت هستند.

به نوشته این روزنامه، منابع نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق رژیم اسرائیل پیشتر گفته بودند که روسیه به این رژیم قول داده که کمک‌های نظامی به سوریه محدود خواهد بود، اما در آن زمان طبق تفاهمات بین دو طرف، روسیه سامانه پدافند هوایی «اس ۳۰۰ » را به سوریه فروخت و پس از آن سوریه استفاده از این سامانه را علیه جنگنده‌- بمب افکن های اسرائیلی آغاز کرد.

شرق الاوسط در مورد یکی از علل تنش بین روسیه و رژیم اسرائیل به نقل از منابع خود نوشت که مسکو با حملات شدید رژیم اسرائیل به سوریه به شدت اعتراض دارد.

به نوشته شرق الاوسط، برخی از حملات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه ناموفق بود و برخی از این حملات به اهدافی نزدیک به پایگاه‌های ارتش روسیه در سوریه صورت گرفت.

به دنبال سفر لاپید به مسکو قرار است، نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم ۳۰ مهر برای رایزنی با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای، راهی شهر «سوچی» شود.

نخست وزیر رژیم صهیونیستی چهارم شهریور ماه نیز به واشنگتن نیز سفر کرده بود و در در دیدار با جو بایدن در حالی مقابله با تهران را اولویت اصلی مذاکرات خود با رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که بی اعتبار شدن ایالات متحده در منطقه به دلیل تحولات اخیر افغانستان، موفقیت او برای قرار دادن ایران در فهرست اولویت‌های دولت بایدن را با شک و تردید بسیاری همراه کرد.

سفر بنت و دیدارش با بایدن اولین دیدار مستقیم دوطرف بعد از روی کار آمدن بنت در ماه ژوئن گذشته است. آنها پیش از آن فقط تلفنی یا از طریق ویدئو کنفرانس با یکدیگر گفت وگو کرده بودند.

مهم‌ترین موضوع سفر مقامات رژیم صهیونیستی به واشنگتن و مسکو موضوع ایران و خصوصا گفت وگو درباره پرونده هسته‌ای تهران است. مقامات رژیم صهیونیستی در سال‌های اخیر همواره با دروغ پردازی‌های فراوان به ویژه مطرح کردن دستیابی نزدیک ایران به سلاح هسته‌ای به دنبال خروج پرونده ایران از روال اصلی خود بوده‌اند، موضوعی که همواره کذب بودن آن ثابت شده است.

در چند روز گذشته سه مقام سابق و فعلی امنیتی رژیم صهیونیستی تاکید کرده‌اند که ایران به دنبال ساخت بمب اتمی نیست و حتی رئیس سابق سازمان جاسوسی این رژیم  (موساد)، خروج آمریکا از برجام را اشتباهی بزرگ دانست.

«افرایم هالیوی» رئیس سابق موساد در گفت وگو با روزنامه صهیونیستی «هآرتص»، گفت: سیاست «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق برای فشار به «دونالد ترامپ» جهت خروج از توافق هسته‌ای اشتباه بود. 

وی که در دوران نخست وزیر نتانیاهو رئیس دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را برعهده داشت، اضافه کرد: من همیشه معتقد بوده‌ام که تحت فشار قراردادن دونالد ترامپ [از سوی رژیم صهیونیستی] برای خروج از توافق هسته‌ای یک اشتباه بود. 

دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در تاریخ ۸ مه ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت ۹۷) از برجام خارج شد و تعهدات آمریکا در این توافق بین‌المللی و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد.

رئیس سابق موساد با بیان اینکه همواره معتقدم که این یک اشتباه بزرگ بود، تصریح کرد: اسرائیل می‌گوید، ایران هرگز (همانگونه که الآن می‌گوید) به دستیابی به سلاح هسته‌ای نزدیک نبوده است و این نشان دهنده آن است که کل سیاست کابینه قبلی [رژیم صهیونیستی] یک شکست بزرگ و تاسف‌آور بود و ممکن است یک شکست تاریخی باشد. 

هالیوی در پاسخ به این سوال که توافق ۲۰۱۵ در جلوگیری از پیشرفت هسته‌ای ایران چقدر موثر بوده است، ادعا کرد که این توافق از کمال بسیار دور است، اما توافق بهتر از عدم توافق است. 

وی افزود: من هنوز هم معتقدم که آسیب ناشی از تلاش نکردن برای بازگشت به این موضوع بیشتر است. 

رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در این گفت وگو همچنین اذعان کرد که تلاش «نتانیاهو» علیه ایران و برنامه‌هایش در جهت ایران هراسی با شکست مواجه شد و یک اشتباه بزرگ بود. 

دیگر رئیس سابق سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) نیز برخلاف مواضع مقام‌های ارشد این رژیم که بارها مدعی نزدیک بودن ایران به ساخت بمب هسته‌ای شده‌اند روز گذشته (سه شنبه) در گفت وگو با روزنامه «جروزالم پُست»، گفت: ایران با ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد. 

«یوسی کوهن» تصریح کرد که ایران همچنان از دست‌یابی به بمب هسته‌ای فاصله دارد. 

پیشتر نیز رئیس اطلاعات نظامی این رژیم در دهم مهر امسال برخلاف مواضع مقام‌های دیگر این رژیم تاکید کرده بود که ایران به سمت ساخت بمب اتمی حرکت نمی‌کند. 

«تامر هایمن» رئیس اطلاعات نظامی رژیم اسرائیل در این باره گفته بود که بر اساس اطلاعات ما، آن‌ها (جمهوری اسلامی ایران) در حال حاضر به دنبال یک بمب [هسته ای ] نیستند، ممکن است در آینده‌ای دور باشند. 

رئیس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی افزود: ایران نمی‌تواند در کوتاه مدت به سلاح هسته‌ای دست یابد.

همانگونه که مشخص می‌باشد، مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی به رغم تاکید مقامات امنیتی این کشور در خصوص حرکت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در مسیر صحیح، اما آنها برای حفظ خود در قدرت و مظلوم نمایی در جامعه بین‌الملل، همواره اقدام به دروغ پردازی می‌کنند تا از این طریق برای مدت بیشتری در قدرت بمانند، قدرت پوشالی که فقط می‌تواند زور خود را به مردم بی دفاع فلسطین برساند.َ


ت ت
کدخبر: 43835 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین