عربستان رقابت جدید را آغاز کرد!
وزیر سرمایه گذاری عربستان امروز چهارشنبه از انتقال دفاتر منطقه ای ۴۴ شرکت جهانی به شهر ریاض پایتخت این کشور در رقابت تنگاتنگ اقتصادی و مالی با امارات متحده عربی برای تبدیل شدن به مرکز تجاری اصلی منطقه خبر داد.
به گزارش منیبان؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، «خالد الفالح» وزیر سرمایه گذاری سعودی اعلام کرد: ۴۴ شرکت جهانی توافقنامه هایی را برای انتقال دفاتر منطقه ای خود به ریاض امضا کردند.
به نوشته این خبرگزاری، ریاض در تلاش برای رقابت با همسایگانش و خصوصا امارات و بویژه امارت دبی برای تبدیل شدن به مرکز تجاری اصلی در منطقه است.
ریاض فوریه گذشته اعلام کرد که سازمانهای دولتی عربستان از ابتدای سال ۲۰۲۴ همکاری با شرکتهای خارجی را که مقرهای منطقهای را در خارج از عربستان سعودی ایجاد میکنند، متوقف خواهند کرد.
برپایه این گزارش، بسیاری این گام عربستان را چالشی مستقیم برای دبی، امارت ثروتمندی که به عنوان مرکز تجاری منطقه و مقر بسیاری از شرکت های شناخته می شود، تلقی می کنند.
وزیر سرمایه گذاری عربستان به خبرگزاری فرانسه گفت: مجموع ۴۴ شرکت توافقنامه انتقال مقرهای خود را امضا و مجوزهای نهایی برای این امر را کسب کرده اند.
وی که در حاشیه مشارکت خود در کنفرانس موسوم به «ابتکار عمل سرمایه گذاری» در ریاض سخن می گفت، نام این شرکت ها را اعلام نکرد اما افزود که انتقال «مقر این تعداد شرکت بسیار خوب است و موفقیت بزرگی به شمار می رود».
الفالح گفت که عربستان به انتقال مقرهای «اکثر شرکت های بزرگ جهانی» به ریاض چشم دوخته است.
وی تصریح کرد: ما یک هدف کوتاه مدت داریم که (انتقال مقرهای) ۴۰۰ تا ۵۰۰ شرکت را در بر بگیرد اما با این حال سقفی در این زمینه وجود ندارد. هراندازه تعداد شرکت ها بیشتر شود، این شرکت ها و عربستان از انتقال فناوری ها، دانش و فرصت های سرمایه گذاری بهره مند خواهد شد.
براساس سندی که خبرگزاری فرانسه از آن مطلع شده است، از جمله مشوقهایی که ریاض به شرکتهای خارجی میدهد، اعمال مالیات صفر درصدی شرکتها به مدت ۵۰ سال و معافیت ده ساله از سیاست «سعودیسازی کارها و مشاغل» برای بکارگیری شهروندان سعودی و معامله «ترجیحی» در قراردادهای دولتی است.
الفالح گفت: منافع مستقیم و غیرمستقیم حضور شرکت ها (در عربستان) بالغ بر ۱۷۰ میلیارد ریال سعودی (معادل ۴۵ میلیارد دلار) است.
برپایه این گزارش، درحالی که شماری از کارشناسان بر این باورند که عربستان سعودی به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان عرب در حال حاضر درگیر رقابت شدید اقتصادی با دبی است، الفالح از آنچه آن را «تکامل» با امارات خواند، سخن گفت و اظهار داشت: اگر رقابت وجود داشته باشد؛ رقابتی خلاقانه است که برای هر دو طرف مفید است و همه از رشد و گشایش بهره خواهند برد.
وی افزود: امارات از رشد عربستان منتفع خواهد شد و در امارات، آنها پیشگام و موفق هستند و موفقیت و درخشش آنها در بسیاری از زمینه ها از جمله در زمینه جذب شرکت ها ادامه خواهد داشت.