درخواست مشترک طالبان و همسایه‌اش مطرح شد!+جزییات

وزیران خارجه ترکمنستان و دولت موقت طالبان خواستار تسریع احداث خط لوله گازی تاپی (ترکمنستان- افغانستان - هند) شدند.

درخواست مشترک طالبان و همسایه‌اش مطرح شد!+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان،" عبدالقهار بلخی" سخنگوی وزارت خارجه طالبان دیروز شنبه در  رشته توئیت هایی نوشت "رشیدمیردوف" و "امیرخان متقی" وزیران خارجه ترکمنستان و دولت موقت افغانستان صبح امروز در دیداری در کابل خواستار اجرای هرچه سریعتر خط لوله انتقال گاز از ترکمنستان به افغانستان شدند.

خط لوله گازی تاپی (ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند) که قرار است گاز ترکمنستان را به هند ترانزیت کند، یکهزارو ۸۱۴ کیلومتر طول دارد که ۸۱۶ کیلومتر آن از خاک افغانستان و از استان های «هرات»، «فراه»، «هلمند»، و «قندهار» عبور می کند و وارد استان بلوچستان پاکستان می شود.

بر اساس جدول برنامه اجرایی، این طرح قرار بود با عبور از منطقه بلوچستان پاکستان خود را در سال ۲۰۱۹ به شهر «فاضلیکا» در هندوستان برساند.

بر اساس طرح اولیه، این خط لوله ظرفیت تحویل ٩٠ میلیون مترمکعب در روز گاز یا ٣٠ میلیارد مترمکعب در سال را دارد.

خط لوله تاپی از میدان گازی دولت آباد ترکمنستان آغاز می شود و موازی با بزرگراه هرات، از افغانستان به قندهار خواهد رسید و پس از آن در پاکستان از شهر کویته به مولتان هند امتداد می یابد.

بر اساس این گزارش، از مهم ترین موانع پیش روی ساخت این خط لوله، رقابت منطقه ای و تاریخی هند و پاکستان است، به دلیل اینکه عبور خط لوله تاپی به هند باید از داخل سرزمین پاکستان عبور کند، باعث وابستگی دهلی نو به اسلام آباد می شود، که باعث نارضایتی مقامات هندی است.

مانع دیگر ساخت خط لوله تاپی، معضل مالی است که گفته می شود عربستان تمایل دارد این مانع را برطرف کرده و برای ساخت این خط لوله سرمایه گذاری کند.

مانع دیگر پیش روی ساخت این خط لوله، تهدیدات امنیتی است، خط لوله تاپی باید از مناطق ناامن افغانستان عبور کند که گروه های تروریستی در آنجا نفوذ دارند.

در واقع یکی از دلایلی که انگیزه کشورهای ذینفع در این پروژه را تاکنون کم کرده است، نگرانی امنیتی مربوط به این طرح است.

در جلسه ویژه کمیته رهبری خط لوله گاز تاپی در تابستان سال ۲۰۱۵ در عشق‌آباد مقرر شد که شرکت ملی گاز ترکمنستان که به عنوان رهبر طرح تاپی انتخاب شده، قرار است مدیریت ساخت و ساز، تأمین مالی، مالکیت و بهره‎برداری از خط لوله گاز را بر عهده داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه طالبان ،تقویت روابط دوجانبه و امنیت مرزی ، ایجاد تسهیلات تجارتی ، صدور روادید برای بازرگانان و همکاری در زمینه نفت، گاز و انرژی را از دیگر محورهای گفت وگوی وزیران خارجه ترکمنستان و دولت موقت طالبان عنوان کرد.

وزیر خارجه ترکمنستان همچنین با "ملامحمدحسن آخوند "رئیس کابینه دولت موقت طالبان دیدار و در باره عملی شدن طرح خط لوله تاپی و خط انتقال  برق تبادل نظر کرد.

"رشیدمیردوف"وزیر خارجه ترکمنستانصبح امروز(شنبه ) برای گفت وگو با مقامات بلند پایه دولت موقت طالبان وارد کابل شد و مورد استقبال امیرخان متقی  قرار گرفت .


ت ت
کدخبر: 46388 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین