سعودی‌ها بالاخره عقب نشینی کردند

به گفته یک منبع محلی، نیروهای سعودی روز دوشنبه با هماهنگی مقامات محلی از فرودگاه «عتق» در استان «شبوه» در شرق یمن خارج شدند.

سعودی‌ها بالاخره عقب نشینی کردند
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ خبرگزاری آناتولی ترکیه، یک منبع در فرمانداری شبوه که خواست نامش فاش نشود، گفت: نیروهای سعودی مستقر در فرودگاه عتق عازم گذرگاه مرزی الوداعه (بین عربستان و یمن) شدند.

این منبع بدون اشاره به جزئیات بیشتر افزود: فرایند عقب نشینی با هماهنگی مقام های محلی در این استان انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: فرودگاه عتق تنها مکان در استان شبوه است که نیروهای سعودی متشکل از چند افسر، سرباز، خودروهای نظامی و برخی دستگاه ها و تجهیزات امنیتی در آن حضور داشتند.

سه شنبه گذشته نیز نیروهای اماراتی مستقر در اردوگاه «العلم» در شرق شبوه به عنوان بخشی از تفاهمات قبلی با مقامات محلی و طرف سعودی عقب نشینی کردند.

مقامات شبوه، نیروهای اماراتی را که کنترل اردوگاه العلم و تاسیسات بلحاف را در دست داشتند، متهم کرده بودند که از صادرات نفت از این تاسیسات جلوگیری می کنند که این امر وضعیت اقتصادی یمن را بسیار بدتر کرده است.

نیروهای وابسته به دولت فراری یمن در ژوئیه گذشته تأسیسات «بلحاف» و اردوگاه «العلم» را محاصره کردند و از نیروهای اماراتی خواستند که آنجا را ترک کنند. قبل از شروع درگیری بین دو طرف، عربستان سعودی با مداخله، توافقنامه ای را بین دو طرف منعقد کرد. طرفین برای خروج نیروهای ابوظبی پس از ۳ ماه، یعنی در اکتبر (مهرماه)گذشته، توافق کردند.

از سوی دیگر، مقامات یمنی برآورد کردند که طی دو ماه گذشته به دلیل تشدید درگیری ها در تعدادی از مناطق این استان، بیش از ۵۰ هزار نفر از خانه های خود در استان مأرب در شرق این استان آواره شده اند.

بر اساس گزارش سازمان اجرایی اداره اردوگاه‌های آوارگان در مأرب، ۸ هزار و ۸۸ خانواده تاکنون مناطق «رحبه، الجبه، العبدیه و حریب» را ترک کرده و به مناطق امن در مرکز استان و منطقه الوادی در مارب نقل مکان کرده اند.

این سازمان افزود که با توجه به وضعیت رو به وخامت انسانی در یمن و نیازهای اساسی در همه زمینه ها و واکنش آهسته از سوی شرکای بشردوستانه، مقامات محلی در استان مأرب در تلاش هستند تا با توانایی‌های محدود خود جان هزاران نفر از آوارگان اخیر را نجات داده و از درد و رنج آن‌ها بکاهند.

این سازمان از دولت، جامعه بین‌المللی، آژانس‌ها و نهادهای سازمان ملل متحد خواست تا مسئولیت خود را برای محافظت از غیرنظامیان و آوارگان بر عهده بگیرند و به نیازهای ضروری و حیاتی آنها در تمام زمینه‌های بشردوستانه پاسخ فوری دهند.

استان مارب از فوریه گذشته شاهد نبردهای شدیدی میان نیروهای جنبش انصار الله و ائتلاف برای کنترل این منطقه استراتژیک بوده است که در نتیجه آن تاکنون ۵۵ هزار نفر از خانه های خود آواره شده اند.

یمن بیش از ۷ سال شاهد جنگی نابرابر است که  عربستان از فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رییس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گسترده‌ای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، بر اثر این تجاوز تاکنون هزاران نفر در یمن کشته شده اند و قحطی  در این کشور به بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.


ت ت
کدخبر: 46845 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها