چین ترس بزرگ را به جان آمریکا انداخت
ژنرال مارک میلی رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا که کشورش این روزها از افزایش قدرت چین به شدت در هراس است، پکن را چالش شماره یک واشنگتن خواند و مدعی شد آنها به صورت آشکار آمریکا را در منطقه به چالش می کشند و هدف آنها به چالش کشیدن واشنگتن در جهان است.
به گزارش منیبان؛ این مقام ارشد نظامی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در اجلاس امنیتی آسپن در سخنانی افزود، بازدارندگی نیازمند توانایی های دفاعی، اراده سیاسی و ارتباط آشکار و بدون ابهام میان آمریکا و سایر کشورها است.
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه واشنگتن تایمز، تحلیلگران امور امنیتی و دفاعی عنوان کرده اند که چین و روسیه به طور چشمگیری روند کشتیسازی و مدرن سازی ناوگان دریایی خود را طی سالهای اخیر تسریع بخشیدهاند و این در حالی است که آمریکا همچنان با چالش بهبود ظرفیت خود برای ماموریت های جنگی در دریا دست و پنجه نرم می کند و تحلیل گران امنیتی آمادگی دریایی آمریکا را ضعیف ارزیابی می کنند.
در این میان، چین پیشرفتهای قابل توجه ای داشته و توسعه امور دریاییاش طی یکسال گذشته تیتر رسانههای جهانی بوده است. مقامات پنتاگون پیش تر نسبت به اینکه شمار کشتی های جنگی ناوگان دریایی چین به ۳۵۰ عدد رسیده و فراتر از شمار ۳۰۰ کشتی جنگی آمریکاست، هشدار داده بودند.
هدف چین برای ایجاد یک ارتش در سطح جهانی تا سال ۲۰۵۰میلادی بر کسی پوشیده نیست و تحلیل گران آمریکایی به طور فزاینده نسبت به توانایی واشنگتن برای حرکت پا به پای چین در روند مدرن سازی ناوگان دریایی خود و کشتی سازی ابراز نگرانی کرده اند.
تحلیل گران معتقدند که یک ناوگان فرسوده و استفاده رقبایی همچون روسیه و چین از تکنولوژی های مدرن در امور دریایی اتفاقات خوبی برای نیروی دریایی آمریکا محسوب نمی شوند.
ژنرال مارک میلی در این نشست همچنین در پاسخ به سوالی درباره حمله احتمالی چین به تایوان در آینده ای نزدیک با رد این مساله مدعی شد چین در حال توسعه توانایی های نظامی خود برای ارائه گزینه های لازم به رهبران چین در صورتی که آنها چنین تصمیمی بگیرند، است.
این مقام نظامی ارشد آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا دارای توانایی برای دفاع از تایوان است، ادعا کرد که آمریکا اگر تصمیم بگیرد دارای توانایی لازم برای انجام هر اقدامی در سراسر جهان است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پیش از این با بیان این ادعا که واشنگتن تعهدی محکم به تایوان دارد، مدعی شد: ما عمیقا نگران اقدامات قهری چین هستیم.
رییس جمهوری آمریکا پیش از این نیز اظهار داشت اگر چین به تایوان حمله کند، واشنگتن از تایوان دفاع خواهد کرد. او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا آمریکا در صورت حمله احتمالی چین به تایوان، از تایوان دفاع خواهد کرد، گفته است: بله، ما چنین تعهدی داریم.
کاخ سفید پس از این صحبت بایدن اعلام کرد موضع آمریکا در مقابل تایوان تغییری نکرده است.
این اظهارات مارک میلی در حالی است که وزیر امور خارجه چین به تازگی با هشدار نسبت به تبعات رفتارهای غلط آمریکا در تخریب صلح و ثبات تایوان تاکید کرد: تایوان قسمتی از سرزمین چین است. این مساله مورد تایید گسترده جامعه بین المللی میباشد و از اصول روابط بین الملل محسوب می شود و همه کشورها به صورت مشترک آن را رعایت می کنند.
اگرچه آمریکا آمریکا در سال ۱۹۷۹ رسما تحت سه اعلامیه رسمی مشترک واشنگتن با پکن، سیاست چین واحد را به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک خود با تایوان را قطع کرد، اما همچنان گوشه چشمی به این جزیره دارد و می خواهد از آن به عنوان کارتی برای فشار بر چین استفاده کند.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه سخنانش مورد خروج آشفته و پر هرج و مرج آمریکا از افغانستان و دو دهه اشغال این کشور و اینکه آیا کشورهایی چون چین در نتیجه این تحولات به این نتیجه رسیده اند که آمریکا متحدان خود را رها کرده است، مدعی شد این یک تحلیل اشتباه است. ما ۲۰ سال در افغانستان حضور داشتیم و به این کشور خدمات زیادی ارائه کردیم. بنابراین خروج ما از افغانستان رها کردن یک متحد نبود.
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا مدعی شد که اگر چین، روسیه یا هر کشور رقیب دیگری نتیجه حضور ما را به عنوان ضعف تحلیل کند، اشتباه کرده است. اکثر اوقات آمریکا دست کم گرفته می شود و در طول تاریخ تحلیل های اشتباهی در مورد آن ارائه شده است اما من به هر کشوری اخطار می دهم که آمریکا را کشوری ضعیف درنظر نگیرند.
این در حالی است که چندی پیش، مایک پمپئو وزیر سابق خارجه آمریکا اعلام کرد سیاست خارجی دولت جو بایدن نمی تواند فرق خوب و بد را تشخیص دهد و تحت رهبری او، آمریکا نقش و موقعیت خود در جهان را از دست خواهد داد.
به گزارش فاکس نیوز، وزیر خارجه سابق آمریکا مدعی شد: همکاران بین المللی و متحدان، نگران نقش آمریکا در جهان هستند. آنها ۹ ماه اول دولت بایدن را ملاحظه می کنند و معتقدند آمریکا در حال ترک صحنه جهانی است.
این سیاستمدار جمهوریخواه آمریکایی افزود: در مرکز دولت جو بایدن درک درستی از حقایق جهان و خوبی یا بدی وجود ندارد. اگر شما بدون درنظر گرفتن عواقب، بدون رسیدگی و بدون اطمینان از آماده بودن شرایط از افغانستان خارج شوید، آمریکا تضعیف خواهد شد.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا همچنین درمورد ارتباط با دولت طالبان در افغانستان گفت که ما همچنان به صورت روزانه با گروه طالبان در ارتباط هستیم و سعی می کنیم آمریکایی ها را از افغانستان خارج کنیم.
این مقام ارشد نظامی آمریکا برای توجیه تداوم حضور نظامی واشنگتن در منطقه غرب آسیا مدعی شد که جنگ آمریکا با تروریسم به اتمام نرسیده زیرا تروریسم یک ایدئولوژی است و از آن به عنوان یک ابزار برای دستیابی به یک هدف سیاسی استفاده می شود. فکر نمی کنم مقابله با تروریسم از طریق عملیات نظامی موثرباشد. بهترین راه مبارزه با تروریسم از طریق سازمان های اطلاعاتی مانند سیا است.
دولت بایدن پس از خروج آشفته و پرهرج و مرج از افغانستان مدعی تضعیف گروههای تروریستی در افغانستان شد، اما اکنون فرماندهان ارشد نظامی آمریکا از تهدیدات گروههای القاعده و داعش و سازماندهی مجدد این گروهها می گویند.
آمریکا ۲۰ سال پیش هم به بهانه مقابله با گروههای تروریستی به افغانستان حمله و درطول این مدت، آن کشور را اشغال کرده بود.
دو دهه حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان در حالی به پایان رسیده که نه تنها اثری از بازسازی ادعایی آمریکا در این کشور آسیب دیده مشاهده نشده است بلکه هزینههای گزاف و بیهوده این کشور با عناوینی چون «هدررفت، کلاهبرداری و سوء استفاده» مورد توجه رسانهها قرار گرفته است.
در واقع این افغانستان بود که هزینه جنگطلبیهای کاخ سفید را در طول دو دهه پرداخت. جان باختن هزاران کودک و زن و مرد غیرنظامی، آوارگی و ویرانی و شرایط فاجعهبار جنگی و تشدید همهگیری تنها گوشهای از این زخمهای ناسور است.