امارات چه برنامه‌ای برای رفع تناقضات سیاست خارجی خود دارد؟+جزییات

امارات عربی متحده اکنون به شدت زیر فشار افکار عمومی جهان اسلام درباره قبح‌زدایی از رابطه با رژیم کودک‌کش صهیونیستی است و این شرایط به هیچ وجه برای این کشور مطلوبیت نداشته و به دنبال تعدیل آن است.

امارات چه برنامه‌ای برای رفع تناقضات سیاست خارجی خود دارد؟+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ از نورنیوز؛ برخی رسانه‌های غربی و عربی از جمله «رویترز» امروز خبری را به نقل از یک مسوول ایرانی ناشناس منتشر کرده و مدعی شدند که «شیخ طحنون بن‌زاید» مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی به زودی به تهران سفر خواهد کرد. نورنیوز تا این لحظه به اطلاعات موثقی پیرامون انجام قریب الوقوع این سفر و یا زمان قطعی آن دست پیدا نکرده است.

صرف نظر از درست یا غیر موثق بودن خبر اعلام شده از سوی رسانه‌های غربی و عربی ملاحظات قابل توجهی در حوزه روابط میان امارات عربی متحده و جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که توجه به آن ضروری است. پس از آشکارسازی و عادی‌ نمایی روابط امارات با رژیم صهیونیستی عملا یکی از مهمترین آرمان‌های جهان اسلام که حرمت رابطه با رژیم اشغالگر قدس است از سوی این کشور نادیده انگاشته شد و ابوظبی عملا در جایگاه پرچم‌دار عادی‌سازی روابط برخی حکام عرب با اسراییل قرار گرفت.

ابوظبی اکنون به شدت زیر فشار افکار عمومی جهان اسلام درباره قبح‌زدایی از رابطه با رژیم کودک‌کش صهیونیستی است و این شرایط به هیچ وجه برای این کشور مطلوبیت نداشته و به دنبال تعدیل آن است.

امارات برای عبور از این وضعیت  در تلاش است که خود را به عنوان بازیگری مطرح کند که با همه طرف‌ها به ویژه جمهوری اسلامی در ارتباط بوده و روابطش با تل‌آویو نیز رابطه‌ای عادی و مشابه مناسبات با ایران است.

این کشور اکنون تلاش می‌کند با نزدیک شدن به ایران و سوریه به عنوان کشورهای خط اول جبهه مقاومت و بهره‌برداری رسانه‌ای از آن بازی دو سر بردی را برای خود طراحی کند و خود را از زیر بار فشار افکار عمومی جهان اسلام خارج نماید. این در حالی است که دشمنی و خصومت ذاتی رژیم صهیونیستی با ایران امر پوشیده‌ای نیست و طبعا گسترش روابط همه‌جانبه با اسراییل قابل جمع با تداوم روابط دوستانه با ایران و حمایت از آرمان جهان اسلام در آزادی قدس شریف نیست.

اگر اقداماتی از این دست، پوششی برای پیگیری راهبرد اصلی این کشور برای توسعه روابط امنیتی، اطلاعاتی و نظامی با رژیم صهیونیستی باشد به طور قطع منطبق بر منافع و اصول راهبردی جمهوری اسلامی ایران نیست.

مهمتر اینکه؛ علاوه بر اصل عادی‌سازی روابط امارات و اسراییل، حضور فعال مقامات صهیونیستی در این کشور و فراهم‌سازی زمینه استقرار ایستگاه‌های جاسوسی و عملیات سایبری تل‌آویو در منطقه به نوعی مبین تناقض رفتاری این کشور در حوزه توسعه مناسبات منطقه ای است.

سفر اخیر «تزیپی لیونی» به ابوظبی، رزمایش مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی، بحرین و امارات در دریای سرخ، برگزاری نمایشگاه دفاعی اخیر امارات که با حضور مقامات تل‌آویو برگزار شد و اخبار متعددی که در مورد سفر محرمانه وزیر دفاع رژیم صهیونیستی به ابوظبی منتشر شده است نمونه‌هایی روشن از این ماجرا و مصداقهای روشنی برای وجود ابهام در سیاست خارجی امارات بویژه درمواجهه با ایران است.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ اگر امارات واقعا به دنبال برقراری روابط متناسب با ایران است باید نسبت به ابهام‌زدایی در رفتارهای دوگانه خود اقدام نماید و ملاحظات سیاسی، امنیتی و اعتقادی مورد نظر ایران را در گفتار و عمل مورد توجه قرار دهد.


ت ت
کدخبر: 49458 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین