آب پاکی روی دست فرانسه ریخته شد
بهدنبال ورود کاروان نظامیان فرانسه از بورکینافاسو به نیجر، جنبش "ورق را برگردانیم" Mouvement Tournons La Page» (TLP-Namey )» متشکل از ۲۰۰ سازمان مدنی در این کشور، خواستار برگزاری راهپیمایی مسالمتآمیز در روز ۵ دسامبر (۱۴ آذر) در مخالفت با حضور نظامیان فرانسوی در منطقه شد.
به گزارش منیبان، کاروان نظامیان فرانسوی که عازم مالی بود، پس از افزون بر یک هفته سرگردانی در بورکینافاسو به دلیل بسته شدن مسیر توسط معترضان در شهر «کایا»، روز جمعه وارد نیجر شد؛ صدها معترض در شهر کایا در روز ۱۹ نوامبر، کامیونهای لجستیکی و خودروهای زرهی فرانسه را در حین عبور از بورکینافاسو محاصره کردند. این کاروان نظامی پس از ترک ساحل عاج به گائو رفت تا از طریق بورکینافاسو خود را به نیجر رساند.
به نوشته الجزیره، کاروان نظامی فرانسوی پس از مذاکره با سازماندهندگان اعتراضها در بورکینافاسو توانست این کشور را ترک کند.
به دنبال ورود نیروهای فرانسوی به نیجر، با وجود این که انتقادها علیه حضورشان در منطقه افزایش یافته است، رئیس جمهوری نیجر شامگاه جمعه از فرانسه به خاطر آنچه او «فداکاری در کشورهای ساحل» عنوان کرده، قدردانی کرد.
به نوشته روزنامه لوفیگارو فرانسه، محمد بازوم در گفت و گو با رادیو و تلویزیون نیجریه گفته از میان تمام کشورهایی که در مبارزه با تروریسم به ما متعهد هستند، امروز ، فرانسه کشوری است که بیشترین قربانی را داده است.
رئیس جمهوری نیجر در عین حال به آموزش و تجهیز ۱۲ گردان نیروهای ویژه در ارتش نیجریه توسط آمریکا، بلژیک، آلمان، کانادا و فرانسه اشاره و از این اقدام نیز قدردانی کرد.
حمایت رئیس جمهوری نیجر از حضور نظامی فرانسه در کشور در حالی صورت میگیرد که انتقادها از حضور نظامی فرانسه در نیجر، مالی و بورکینافاسو در حال افزایش است.
«جنبش ورق را برگردانیم - Mouvement Tournons La Page» نیجر روز جمعه در بیانیهای مطبوعاتی از شهروندان این کشور برای راهپیمایی مسالمتآمیز در روز پنجم دسامبر در نیامی پایتخت نیجریه دعوت کرده است.
به نوشته تارنمای خبری «رویداد نیجر - levenementniger»، حضور نیروهای مسلح خارجی بویژه فرانسوی در نیجر به تازگی مورد مناقشه قرار گفته است.
این جنبش، در خصوص امنیت در نیجر با اشاره به وخامت تدریجی اوضاع تاکید کرده با وجود تمام اقدامهای انجام شده برای ریشه کنی ناامنی با وجود هزینههای نجومی، حملات تروریستی مکرر و مرگبار که هم بر نیروهای دفاعی و امنیتی و هم بر غیرنظامیان تاثیر می گذارد، می تواند گواه این موضوع باشد.
جنبش مردمی نیجر، در این باره با یادآوری حملات «اینته - Inatès»، «شینه گودر - Chinegodar، «بانی بانگو - Banibangou » و « باکورا -Bakorat » گفته از آغاز سال میلادی جاری تاکنون نزدیک به ۶۰۰ غیر نظامی و نیروی نظامی در جریان حملات تروریستی کشته شدهاند.
وضعیت ناامن در نیجر، مهاجرت داخلی بیش از ۹۵ هزار نفر بویژه در منطقه «تیلابری – Tillabéry» را به دنبال داشته است. این امر وضعیت ناامنی غذایی را بدتر و به طور تقریبی ۶۰۰ هزار نفر را متاثر از خود کرده است؛ چرا که کشاورزان به دلایل ناامنی دیگر قادر به کشت در شرایط خوب نیستند.