اذعان رسانه آمریکایی:

همراهی روسیه و چین برای فشار بر ایران سخت است

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره مذاکرات وین اذعان کرد همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل خواهد بود.

همراهی روسیه و چین برای فشار بر ایران سخت است
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان از تارنمای روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا مجبور است به ۲ رقیب بزرگ بین المللی خود یعنی چین و روسیه تکیه کند. 

این رسانه آمریکایی مدعی شد: حتی در شرایطی که تنش‌های آمریکا با روسیه بر سر اوکراین و با چین بر سر تایوان و سایر موضوعات افزایش یافته است، مقامات غربی اذعان دارند که سریع‌ترین مسیر برای افزایش فشار اقتصادی و سیاسی بر دولت جدید تهران از راه مسکو و به‌ویژه پکن می‌گذرد. 

در این گزارش آمده است که پس از وضع دوباره تحریم‌های یک جانبه و غیر قانونی آمریکا علیه ایران در سال ۲۰۱۸، ایران روابط خود با چین را گسترش داد و از این طریق پکن به تهران کمک کرد تا تحریم‌های آمریکا را دور بزند. 

وال استریت ژورنال ادامه داد که در ماه‌های اخیر چین روزانه ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرده است. چین همچنین از شبکه‌های طراحی شده از سوی ایران استفاده کرده است تا سایر تحریم‌های آمریکا از قطعات خودرو گرفته تا ساخت ریل آهن را دور بزند. 

این رسانه آمریکایی افزود که پس از انتخاب آیت الله سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری جدید ایران، چین و روسیه به ایران کمک کردند تا این کشور به عضویت سازمان همکاری شانگهای درآید. این یک سازمان اقتصادی به رهبری پکن است که در آن هند و کشورهای آسیای مرکزی نیز حضور دارند. 

مایکل سینگ رییس موسسه واشنگتن گفت:  پویایی‌های ژئوپلیتیکی امروز ممکن است چین و روسیه را به سمت حمایت قوی‌تر از ایران در مقایسه با گذشته سوق دهند، به ویژه اگر این دو کشور به این نتیجه برسند که مانع تراشی در مقابل اهداف آمریکا و اروپا بر جلوگیری از درگیری‌های منطقه‌ای یا اشاعه هسته‌ای اولویت دارد. 

وال استریت ژورنال ادامه داد: سیاست خارجی چین از سال ۲۰۱۵ تاکنون زمانی که توافق هسته‌ای ایران امضا شد، بسیار قدرتمندتر شده است. 

برای دیپلمات‌های چینی، معامله با ایران مجموعه فوق العاده پیچیده‌ای از منافع ملی، از جمله امنیت انرژی، عدم اشاعه هسته‌ای، روابط پکن با ایالات متحده و روابط با دیگر قدرت‌های رقیب خلیج فارس را ترکیب می‌کند. 

چین یک سند همکاری ۲۵ ساله با ایران امضا کرده است اما با رقبای منطقه‌ای ایران از جمله عربستان و امارات که تامین کنندگان بزرگ نفت این کشور هستند، نیز دارای روابط مهمی است. امارات به یک دروازه مهم برای صادرات محصولات چین به خاورمیانه تبدیل شده است. 

دانیل راسل یک دیپلمات سابق وزارت خارجه آمریکا در امور آسیای شرقی گفت: انتظار اینکه چین سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به وین بازگردد، یک آرزو است. من فکر می‌کنم آن روزها به پایان رسیده است. 

دیپلمات‌ها می‌گویند که چین در مذاکرات وین قاطع‌تر شده است. روابط اقتصادی چین با تهران نیز به آن اهرم فشار می‌دهد. 

وال استریت ژورنال ادامه داد: اظهارات عمومی چین بر خروج آمریکا از توافق (هسته‌ای) به عنوان عامل اصلی تجدید بحران هسته‌ای متمرکز شده و از واشنگتن خواسته است تحریم‌های نامشروع دوران ترامپ را لغو کند. 

چین همچنین همکاری‌های خود در مذاکرات وین به خصوص پس از انتخاب آیت الله سید ابراهیم رئیسی به عنوان رییس جمهوری ایران را افزایش داده است. 

به گفته دو مقام اروپایی، پس از آنکه هیات ایران هفته گذشته پیش‌نویس متن جدیدی را در مورد تعهدات هسته‌ای‌اش پیشنهاد کرد، مذاکره‌ کننده ارشد چین در اول دسامبر به مدت سه ساعت با همتای ایرانی خود دیدار کرد و از او خواست تا به طور قابل‌توجهی پیشنهادات را ساده کند.


ت ت
کدخبر: 52568 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین
  • بر اساس داده‌های مؤسسه‌ی تحقیقاتی CIRP، مدل‌های پایه‌ی آیفون اپل در مجموع ۴۲ درصد از فروش گوشی‌های هوشمند این شرکت در…