محسن هاشمی مطرح کرد؛

مشکلاتی که هاشمی رفسنجانی بعد از انقلاب به آنها رسید/ آیت الله هاشمی و سردار سلیمانی شناخت عمیق و ارادت قلبی به یکدیگر داشتند

فرزند ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی در مراسم پنجمین سالگرد درگذشت او با اشاره به مشی اعتدال پدرش گفت: حفظ انقلاب جز با متوقف کردن افراطی گری در همه عرصه ها ممکن نیست

مشکلاتی که هاشمی رفسنجانی بعد از انقلاب به آنها رسید/ آیت الله هاشمی و سردار سلیمانی شناخت عمیق و ارادت قلبی به یکدیگر داشتند

 به گزارش منیبان، متن کامل سخنان مهندس محسن هاشمی در پنجمین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی به این شرح است: 

سالروز رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی که غروب روز 19 دیماه ۱۳۹۵ رخ داد، امسال مقارن با ایام فاطمیه شد. ایشان ارادت ویژه و محبت خاصی به حضرت فاطمه سلام الله علیها داشتند، 

بخاطر دارم که پدرم بدلیل علاقه خاصی که به حضرت زهرا داشتند هرگاه می خواستند یاد و ذکری از ایشان کنند، خودشان زودتر از مخاطبان اشک می ریختند و لطف حضرت زهرا نیز شامل ایشان شد و سال 1387 در روز شهادت حضرت زهرا، توفیق حضور در فدک و زیارت مسجد فاطمه را پیدا کردند؛ افتخاری که آرزوی همه ماست. من خودم متولد فاطمیه هستیم و به همین خاطر ایشان نامم را محسن گذاشت. 

آیت الله هاشمی رفسنجانی، در دهه پایانی عمرشان، می گفتند: تصور ما در جوانی و مبارزه این بود که استعمار و استبداد، دو مشکل اصلی جامعه است و برهمین اساس هم، من دو کتاب "فلسطین کارنامه سیاه استعمار" و "امیرکبیر قهرمان مبارزه با استبداد" را منتشر کردم. با این فضا انقلاب به پیروزی رسید و استعمار و استبداد را کنار زد.

اما بعد از انقلاب و بتدریج متوجه شدیم که علاوه بر استعمار و استبداد، مشکل بنیادین دیگری نیز داریم که شاید خطرناکتر و زیانبارتر از استبداد و استعمار است و می تواند آسیب بیشتری از آنان به کشور بزند و آن معضل "افراط" است. با استعمار و استبداد می شود مبارزه آشکار کرد چون ظهور مادی و عینی دارند، اما افراط مساله ذهنی است و در عمق فکر و جان افراد بوجود می آید و برای همین مبارزه با آن سخت تر از استبداد و استعمار است.

بعد از انقلاب عمدتا ایشان و دیگر شخصیتهای انقلاب، هدف افراط بوده اند و اگر استعمار و استبداد هم می خواستند به انقلاب ضربه بزنند بوسیله افراطیون بوده است؛ ترور 4 خرداد سال 1358 ایشان توسط گروه افراطی فرقان، ترور دوم در سال ۷۲ توسط برخی جوانان تندرو و افراطی و تخریبهای دهه های بعد، عموما توسط افراطیون چپ و راست صورت گرفت. هم اکنون نیز خطر افراط، انقلاب را بیش از هر خطر دیگری مانند حمله نظامی و دیگر خطرات، خطر افراط تهدید می کند.

مصادیق افراط بسیار است؛ از افراط در حوزه عقاید که موجب تفرقه و خرافات شده است تا افراط در حوزه سیاست که به دفع حداکثری و جذب حداقلی منجر شده تا افراط در اقتصاد که موجب خصولتی شدن بخش بزرگ اقتصاد کشور شده، در فرهنگ افراط باعث شده که مخاطب و تاثیر ماهواره و رسانه های بیگانه بشدت افزایش یابد و در حوزه سیاست خارجی، افراطیون که تحریم را نعمت می دانستند وضعیت کشور را به این روز کشانده اند.

در مقابل افراط، اعتدال است که به معنای میانه روی در برابر تندروی است. اگر بخواهیم انقلاب را حفظ کنیم راهی جز متوقف کردن افراطی گری و بازگشت به اعتدال و میانه روی نداریم و هرچه این اتفاق دیرتر بیفتد هزینه بازگشت و ریزش جوانان و اقشار جامعه بیشتر خواهد بود.

در ایام سالگرد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی هم قرار داریم و مناسب است یادی از ایشان هم بکنیم، آیت الله هاشمی و سردار سلیمانی، شخصیتهایی بودند که شناخت عمیق و ارادت قلبی نسبت به یکدیگر داشتند و آیت الله هاشمی در مقام فرماندهی جنگ و همچنین دوران ریاست جمهوری از رشادت سردار سلیمانی در عین عقلانیت و منطقی بودن ایشان یاد می کرد. 

سردار سلیمانی هم در مراسم تشییع آیت الله هاشمی رفسنجانی گفتند که کمتر مرجع تقلیدی عمری به بابرکتی عمر آیت الله هاشمی داشت و ایشان از ابتدا تا انتها انقلابی و استکبارستیز و صهیونیست ستیز بود اما با روش عقلانی.

امیدواریم راه و تفکر هاشمی، - عقلانیت و میانه روی که مهمتر از زندگی مادی اوست- ، تداوم یابد و مردم را از این شرایط دشوار معیشتی به رفاه و آسایش و آینده ای روشن برای فرزندان ایران برساند.

ت ت
کدخبر: 58982 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها
      دیگر رسانه ها