محمدرضا خاتمی:
آقای خاتمی به مقامات کشور گفتند که دیگر وارد عرصه عملیاتی سیاسی نمی شوند/ کاری که الان در حال انجام است ادامه کار ظریف و عراقچی است
محمدرضا خاتمی گفت: اصلاح طلبان این اعتقاد را دارند که جز از طریق انتخابات نمیتوان به قدرت رسید و هرگز به دنبال لابی با اصحاب قدرت برای دستیابی به قدرت نیستند و بر اساس برنامه و تیم خودشان در یک انتخابات آزاد شرکت خواهند کرد.
به گزارش منیبان، به نقل از جماران، محمدرضا خاتمی چهارشنبه شب در میزگرد «سیاست خارجی و رابطه با آمریکا» در کلاب کافه خبر/کلاب هاوس حضور یافت و سخنانی را در خصوص این موضوع بیان کرد که اهم آن عبارت است از:
*اگر کسی کاری را به هرنیتی که در جهت منافع ملی است انجام میدهد ما نباید چالش بکنیم که دروغ میگویید و قبلا فلان شعار را میدادید.
مساله ی هسته ای و برجام همان طور که رهبری گفتند در جاهای بالادستی انجام می شود و از سال های ۹۰-۹۱ که ما وارد آن تحریم های کمر شکن شورای امنیت شدیم؛ رهبر انقلاب عبارت نرمش قهرمانانه را به کار بردند و دیدیم در همان زمان ؛ هم مذاکرات محرمانه با آمریکا در عمان بود و هم در چهارچوب ۵+۱ انجام شد و اگر کوچکترین مخالفتی با یک کلمه از برجام وجود داشت آنوقت برجام امضا نمیشد تا اون کلمه اصلاح شود.
*روسای قوای مختلف در زمانی که برجام امضا شد ببینید چه جوری از برجام حمایت می کردند؛ اما با کار بعدی ترامپ مشخص بود به چه وضعی دچار میشویم و خب چه دیواری کوتاه تر از دولت روحانی تا همه چیز را سر آن بشکنیم.
*کاری که الان در حال انجام است ادامه ی کار ظریف و عراقچی است و دستشان درد نکند.
*اگر آقایان فکر میکنند که پس از توافق و امضای برجام؛ در داخل اصلاح طلبان میگویند که شما چرا این طور و اونجور بودید من از طرف اصلاح طلبان قول می دهم که همه از این توافق حمایت کنیم چون منافع ملی در آن است.
*مشکل واقعی ما با آمریکا ایدئولوژی است نه برجام و هسته ای
*واقعیت قصه چه از جانب ما و چه از جانب آمریکا چالش ایدئولوژی است و اگر فقط به برجام اتکا بکنیم باز چند سال دیگر همین مسائل تکرار می شود و به قول مسئولان ما از اول انقلاب در تحریم هستیم و همه از جمله اصلاح طلبان در آن نقش دارند.
*اما ببینید کدام کشور در دنیا تورم دو رقمی در عرض ۴۰ سال داشته و توقع پیشرفت داشته باشد.
/ما نیاز به تغییر نگرش و روش داریم و این به معنای دست کشیدن از آرمان ها و منافع ملی نیست بلکه انجام یک بازی برد برد منظور است.
*در جریان افغانستان اول و همکاری ایران با آمریکا در شکست طالبان؛ بیشترین نفع به ایران رسید یا در سقوط صدام بیشترین نفع به ما رسید.
*آیا این ها نمی توانست مبنایی باشد برای فعالیت مشابه در مشکلات منطقه که با گفتگو حل شود.
*با برجام مشکلات ما با همه جا حل نخواهد شد
*باید دید چگونه میتوان بر اساس ۳ اصلی که رهبر انقلاب گفتند: عزت/حکمت/مصلحت در پی رفع موانع بود.
*ببینیم مصلحت ملت در چیست ما نباید فقط در پی مصلحت نظام باشیم و باید منافع مردم را در نظر بگیریم
*اگر ایننگاه وجود داشته باشد حل برجام میتواند مقدمه ای برای حل مشکلات باشد وگرنه دو سال دیگر با انتخابات آمریکا و کنگره و سنا ما دوباره بازگشت میکنیم به این نقطه؛
*آیا آن زمان میگویند تیم ریسی و مذاکره کنندگان خیانت کردند ؟
*حتی اگر بایدن امضا کند و تضمین بدهد که برجام لغو نخواهد شد؛ به قول آقای احمدی نژاد یک کاغذ پاره بیشتر نخواهد بود و فردا همین سنا میتواند همه را از بین ببرد.
*پس ما باید با همان دیدی که در برجام قبلی و فعلی توانستیم منافع کشور را حفظ کنیم در مورد چالش های دیگر هم باید همینطور عمل کنیم و اگر نتوانیم منافع کشور را حفظ کنیم وارد یک دور معیوبی میشویم که دو سال دیگر مجددا میگوییم برجام یک خیانت بود.
*بین انقلابی گری و براندازی و اصلاحات تنها راه موجود اصلاحات است
*من به نظرم یکی از مشکلات اساسی کشور این است که ما به طور آگاهانه جلوی تحزب را گرفتیم وقتی شما حزب ندارید قطعا تیم مشخص و قوی هم نخواهید داشت.
*این مشکل در باره ی دولت آقای رئیسی بیش از بقیه به چشم می خورد و آقای رئیسی هیچوقت کار اجرایی نکردند و تنها سابقه ایشان در آستان قدس رضوی است که با توجه به امکانات آن کمتر دچار مشکلاتی بودند.
*اصلاح طلبان این اعتقاد را دارند که جز از طریق انتخابات نمیتوان به قدرت رسید و هرگز به دنبال لابی با اصحاب قدرت برای دستیابی به قدرت نیستند و بر اساس برنامه و تیم خودشان در یک انتخابات آزاد شرکت خواهند کرد و چاره ی اصلی کار در اصلاحات است و بین انقلابی گری و براندازی و اصلاحات تنها راه موجود اصلاحات است.
*وقتی اصلاحات چاره اصلی است حتما اصلاح طلبان در آینده نقش خواهند داشت اما اینکه همین اصلاح طلبان فعلی باشند نه و من رصد میکنم که نسل اصلاحات در حال پوست اندازی گسترده ای است و گفتمان اصلی کشور پس از ۴ سال و ۸ سال مجددا اصلاحات خواهد بود.
*آقای خاتمی به مقامات کشور و دوستانشان گفتند که دیگر وارد صحنه ی عملیاتی سیاست نخواهند شد.