در فرانسه صورت گرفت؛
دستور رئیس جمهور برای ساخت ۶ رآکتور هستهای جدید
رئیس جمهوری فرانسه روز پنجشنبه با قرار دادن انرژی هستهای در قلب تلاش کشورش برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی تا سال ۲۰۵۰، اعلام کرد که این کشور در چند دهه آینده دستکم شش رآکتور هستهای جدید را خواهد ساخت.
به گزارش منیبان از شبکه "فرانس ۲۴"، رئیس جمهوری فرانسه توضیح داد که نیروگاههای جدید توسط شرکتای دی اف به عنوان تامین کننده دولتی انرژی ساخته و راهاندازی خواهند شد و دهها میلیارد یورو به تامین مالی پروژهها اختصاص خواهد یافت.
مکرون با وعده تسریع گسترش انرژیهای خورشیدی و بادی در فرانسه، همچنین اعلام کرد که به شرط ایمن بودن، عمر نیروگاههای هستهای قدیمیتر را از ۴۰ سال به ۵۰ سال افزایش خواهد یافت.
رییس جمهوری فرانسه گفت: ما در فرانسه خوش شانس هستیم که میتوانیم روی یک صنعت هستهای قوی، با دانش فراوان و صدها هزار شغل حساب کنیم.
خبرگزاری رویترز نیز در همین پیوند گزارش داد؛ مکرون گفته است که نخستین رآکتور هستهای نسل جدید فرانسه در سال ۲۰۳۵ میلادی وارد مدار خواهد شد و مطالعات برای ساخت هشت رآکتور دیگر، فراتر از این شش رآکتور آغاز خواهد شد.
رئیس جمهوری فرانسه گفت: دولت، مسؤولیت تامین بودجه این رآکتورها را بر عهده خواهد گرفت و ساخت این رآکتورها در سال ۲۰۲۸ میلادی آغاز میشود.
مکرون در آغاز کار خود به عنوان رییس جمهوری فرانسه اعلام کرده بود؛ وابستگی فرانسه به انرژی هستهای را کاهش میدهد و منابع تامین انرژی این کشور را متنوع میسازد.
تفکر مکرون بر اساس طرحهای بلندپروازانه اتحادیه اروپا برای کاهش یا توقف تولید گازهای گلخانهای در طول سه دهه شکل گرفته است. در این طرحها، اتحادیه اروپا قصد دارد بر روی انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین انرژی هستهای تمرکز بیشتری داشته باشد.
به گزارش ایرنا، در زمان حاضر بیش از ۷۰ درصد برق فرانسه از نیروگاه های هسته ای تامین میشود که بیشترین وابستگی میان کشورهای اروپایی به این فناوری است.
فرانسه، پیشتاز گروه کشورهایی است که میخواهند انرژی هستهای پایدار در نظر گرفته شود؛ در حالی که آلمان با «خطرناک» دانستن انرژی هسته ای، با آن مخالف است. هرچند برلین به عنوان طرفدار سرمایهگذاری در گاز طبیعی، تمایل دارد که این منبع انرژی، نشان سبز را دریافت کند.
امانوئل مکرون پیش از این اعلام کرده بود که انرژی هستهای یک عامل بسیار تعیینکننده است تا فرانسه و اتحادیه اروپا طبق برنامهریزی، بتوانند تا سال ۲۰۵۰ انتشار گازهای گلخانهای را به صفر برسانند.