افول محبوبیت ترودو در کانادا
طبق یافتههای یک نظرسنجی جدید، نخست وزیر کانادا با نحوه رسیدگیاش به اعتراضات کامیونداران، رایدهندگان را از خود رانده است.
به گزارش مُنیبان از پایگاه خبری راشا تودی، تنها ۱۶ درصد از شرکتکنندگان در نظرپرسی عمومی "مارو" گفتهاند که با توجه به وقایع دو هفته گذشته در کانادا، همچنان به جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور رای میدهند.
اعلام طرح واکسیناسیون اجباری رانندگان کامیون، اعتراضات این صنف را برانگیخته و به راهبندان و تظاهراتی گسترده منجر شده که به دیگر کشورهای جهان نیز سرایت کرده است. تنها ۲۹ درصد اعلام کردند که از عملکرد ترودو به عنوان نخست وزیر رضایت دارند و ۴۸ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی، گفتند او صلاحیت نخست وزیری را ندارد.
معاون اجرایی موسسه نظرسنجی مارو گفت: آخرین باری که چنین آماری دیدم، به روزهای آخر نخست وزیری برایان مالرونی باز میگردد؛ به نظرم این میتواند به قیمت از دست دادن نخست وزیری ترودو تمام شود.
مالرونی که از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۳ نخست وزیر کانادا بود، در ۱۹۹۲ محبوبیت بیسابقه ۱۲ درصد را به خود اختصاص داد. ترودو - که در انتخابات زودهنگام در سپتامبر سال گذشته مجددا به عنوان نخست وزیر کانادا انتخاب شد - تا همین یک ماه پیش در نظرسنجی موسسه "آگنوس رید" از محبوبیتی ۴۲ درصدی بهرهمند بود.
طبق نتایج این نظرسنجی جدید، کاناداییها ترودو و کامیونداران را به صورت مشترک، مقصر وخامت شرایط میدانند. ۴۴ درصد از آنان معتقدند که ترودو این بحران را شعلهور کرده و ۴۶ درصد، کامیونداران را به "تهییج و تشدید شرایط" متهم میکنند. ۵۳ درصد از شرکتکنندگان نیز میگویند که ترودو در مواجهه با خطراتی که این کشور را تهدید میکند، عملکرد ضعیفی داشته است.
گرچه ۵۶ درصد کاناداییها هیچ همدردی با اعتراضات کامیونداران نشان ندادند، اما آرای عمومی در مقابل سیاستهای سفتوسخت ترودو در مورد همهگیری کرونا قرار گرفته است. نظرسنجی جدید موسسه آگنوس رید نیز نشان میدهد که ۵۴ درصد از کاناداییها خواستار توقف فوری همه محدودیتهای کرونا هستند. این تغییر بزرگی است، چرا که در همین دسامبر سال گذشته، ۵۶ درصد از مردم کانادا طرفدار دور جدیدی از قرنطینه بودند.
ترودو زمانی که معترضان هنوز در نزدیکیهای پایتخت کشورش (اتاوا) بودند، عملا مخفی شد و به همین دلیل، مورد انتقاد قرار گرفته است. او به دلیل نگرانیهای امنیتی به مکانی نامعلوم منتقل شده و معترضان مسالمتآمیز را به داشتن دیدگاههای "غیر قابل قبول" متهم کرد. ترودو بارها استدلال کرده است که کامیونداران و حامیان آنها دیدگاههای افراطی دارند و عملاً آنها را با نازیها مقایسه میکند.