اتیوپی آرام شد
پارلمان اتیوپی وضعیت فوقالعاده اعلام شده در این کشور درپی جنگ با اقلیم تیگرای را لغو کرد.
به گزارش مُنیبان از شبکه الجزیره، پارلمان اتیوپی با اکثریت آرا پایان وضعیت فوقالعاده وضع شده از نوامبر گذشته را تصویب کرد.
طبق این گزارش، این وضعیت فوق العاده به دلیل جنگ با جبهه تیگرای و پیشروی آن به سوی آدیس آبابا، پایتخت این کشور اعلام شد و قرار بود تا آوریل ادامه داشته باشد اما به دلیل بهتر شدن وضعیت امنیتی در این کشور و مقابله دولت با تهدیدات لغو شد.
وزارت امور خارجه اتیوپی نیز در توییتی نوشت: پارلمان اتیوپی سه ماه قبل از پایان موعد وضعیت فوقالعاده که برای مدت شش ماه وضع شده بود، با لغو آن موافقت کرد.
واکنش آمریکا
همچنین واشنگتن ضمن استقبال از این اقدام، از دولت اتیوپی خواست فورا افراد بازداشت شده در درگیری با جبهه آزادیبخش خلق تیگرای را آزاد کند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام اینکه کشورش از اعلام اتیوپی مبنی بر لغو وضعیت اضطراری استقبال می کند، افزود: ما خواهان آن هستیم که این اقدام بلافاصله با آزادی همه بازداشت شدگان همراه شود.
پرایس لغو وضعیت اضطراری را "گام مهم دیگری از سوی دولت اتیوپی برای هموار کردن راه برای راه حل مسالمت آمیز مناقشه" توصیف کرد.
وی خاطرنشان کرد: پایان دادن به این دستگیری ها باعث تسهیل گفت و گوی ملی همه جانبه و پربار خواهد شد.
شمال اتیوپی از نوامبر سال ۲۰۲۰ و با دستور حمله نظامی ابی احمد، نخستوزیر اتیوپی به منطقه تیگرای، در جنگ است. نبرد میان نیروهای جبهه آزادی مردم تیگرای، هزاران تن را به کام مرگ کشانده، میلیونها تن را آواره کرده و صدها هزار تن را درگیر شرایطی مشابه قحطی کرده است.
درگیریها میان نیروهای دولت اتیوپی و نیروهای اقلیم تیگرای که از نوامبر ۲۰۲۰ آغاز شدند، طبق آمارهای سازمان ملل، تاکنون هزاران کشته برجای گذاشته و صدها هزار تن دیگر را در این کشور در آستانه قحطی قرار داده است.
در همین حال، کارشناسان معتقدند که لغو وضعیت فوق العاده، قبل از پایان موعد آن، بیانگر بهبود فضای سیاسی یا نزدیک شدن بحران اتیوپی به نقطه پایان خود نیست.
طبق گفته این افراد، این تحول نشان دهنده فشارهایی است که ابی احمد با آن مواجه است و همچنین بخشی از تلاش های او برای بهبود وجهه خود به شمار می رود که در جنگ به شدت آسیب دیده است.
پایان "وضعیت فوق العاده" در بحبوحه تلاشهای آفریقایی برای حل و فصل درگیریهای اتیوپی از طریق ابزارهای دیپلماتیک صورت گرفت. ابی احمد نیز تلاش میکند موضع بینالمللی علیه دولت خود که متهم به ارتکاب نقض شدید حقوق بشر است را بهتر کند. او همچنین در تلاش برای بهبود وضعیت اقتصادی کشورش است، اما هنوز هیچ تلاشی به گفتوگوی جدی میان طرفهای درگیر در این کشور منجر نشده است.