اهمیت برگزاری رزمایشهای مشترک با سایر کشورها از زبان یک مقام ارشد ایرانی
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به تقویت نیروهای مسلح گفت: سالهاست سیاست خارجی، اقتصاد، فرهنگ و امنیت به هم گره خورده است و این شامل کشور ما هم می شود، مهم داشتن راهبرد جامع و ترکیبی و مدیران توانمند اجرایی است.
به گزارش منیبان، سرلشکر صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا که به همراه فرمانده نیروی هوایی ارتش و جمعی از فرماندهان آجا و دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه دافوس ارتش به استان هرمزگان و جزیره بوموسی سفر کرده است گفت:وقتی در یک منطقه لایههای ژئوپلیتیکی، ژئواکونومیکی و ژئواستراتژیکی بر هم منطبق شود، آن منطقه راهبردی خواهد بود و هنگامی که یک منطقه از وزن برتر راهبردی برخوردار شود، همه سیاستمداران و قدرتهای جهان به آن منطقه چشم خواهند دوخت و آن منطقه، محل رقابت و تنش قدرت های بزرگ خواهد شد، منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز یکی از این مناطق است.
وی با بیان اینکه ایران در طول تاریخ، راهبرد نظامی زمینی و برّی داشته بر لزوم اضافه شدن راهبرد دریایی خصوصا راهبرد اقتصاد دریامحور تأکید کرد و افزود:با توجه به موقعیت راهبردی خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان برای تبادلات بیش از ٧٠ درصدی تجاری، اتخاذ راهبرد دریامحور نقشی تعیینکننده در روند صادرات، واردات و ترانزیت کالا و خدمات در کریدور جنوب به شمال نوستراک دارد که می تواند برای ایران سالانه ده میلیارد دلار سود آوری به همراه داشته باشد.
دستیار و مشاورعالی فرماندهکل قوا تصریح کرد:استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای توسعه استانهای جنوب شرقی سواحل مکران سیستان و بلوچستان و سواحل استان های هرمزگان، بوشهر و خوزستان در حوزه دریایی و بندری بهدلیل برخورداری از ۲ هزار و ٢٠٠ کیلومتر نوار ساحلی و بیش از ۷۱ بندر بزرگ و کوچک می تواند در برنامه هفتم توسعه کشور و آمایش سرزمین در بخش خصوصی و دولتی تولید ثروت کند.
صفوی با اشاره به اهمیت برگزاری رزمایش های مشترک با سایر کشورها در آبهای جنوب خاطرنشان کرد: به نظر می رسد حضور ناوگان های نظامی چین و روسیه در مانور مشترک با ناوگان های نظامی ایران در شمال اقیانوس هند زمینه ای برای علاقمندی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و سرمایه گذاری اقتصادی آنها در کشورهای جنوب خلیج فارس و پاکستان و ایران است.
وی ادامه داد: این یک راهبرد جدید برای تغییرات ساختار امنیتی منطقه بعد از خروج اجباری امریکایی ها از خلیج فارس طی چند سال آینده است که امنیت توسط کشورهای منطقه تأمین شود.
وی را در این سفر امیر سرتیپ واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر سرتیپ ولیوند فرمانده دانشگاه دافوس ارتش، امیر سرتیپ قربانی فرمانده هوانیروز ارتش و جمعی از دانشجویان مقطع دکتری سردار صفوی در درس جغرافیای صحنه جنگ و عملیات دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران همراهی کردند.
بازدید از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، بندر شهید رجایی، استحکامات جزیره بوموسی و آمادگی های نیروی دریایی سپاه از جمله برنامه های این سفر است.