خطیب نماز جمعه:
من هم از جنس شما مردم هستم/ برخی از مشکلات مردم جای گریه داد
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: برخی مشکلاتی که مردم برای ما می گویند جای گریه دارد.
به گزارش منیبان، آیتالله سید احمد خاتمی در فراز نخست خطبههای نماز عبادی - سیاسی جمعه این هفته تهران گفت: از جلوههای تقوا آن است انسان وقتی از دیگران سخن میگوید سخن ناصواب نگوید غیبت و تهمت حرام است. نسبت دادن حرفی که دیگری نگفته و کاری که انجام نداده و این نسبت دادن های بی حساب بی تقوایی است.
وی با استناد به نهجالبلاغه ادامه داد: ایمان سه نشانه دارد که یکی از آنها این است که وقتی میخواهی در رابطه با دیگران سخن بگویی حریم خدا را رعایت کن. خدا شاهد بر شماست و این معیت، زمانی و مکانی نیست بلکه علمی است.
خطیب موقت نماز جمعه تهران اضافه کرد: همانطور که برای خود هیچ موقع غایب نیستید و میدانید چه میکنید خدا هم آگاه است. هر چند علم ذات ربوبی قابل قیاس با این تشبیهات نیست، اما باید گفت او همه جا هست. این طاغیان سرکش نمیدانند خدا آنها را میبیند؟
خاتمی نامه ۳۱ نهج البلاغه را منشور تربیتی مولا دانست و گفت: در بخشی از این نامه به فرزندش فرمود که در بین حرف هایی که مورد سفارش من است، محبوب ترین آن تقواست پس حریم برای ذات مقدس ربوبی نگه داریم.
وی مسائل اقتصادی و گرانی ها در کشور را مسائل روز دانست و گفت: اگر خطیب جمعه در این مسائل ورود نکند خطیب مردم نیست. لذا براساس تکلیف و وظیفه ام ۱۴ نکته در رابطه با مسائل اقتصادی بهویژه گرانیها نوشتم که اینها حاصل دو روز مطالعه و مشورتهای مختلف با مسوولان و غیر مسوولان است.
امام جمعه موقت تهران نخستین مورد را انصاف برشمرد و افزود: انصاف فضیلت است و انصاف یعنی قضاوت واقع بینانه داشتن. قضاوت جناحی، کینه توزانه و متملقانه منصفانه نیست. تحصیل رضایت مردم گفت که مردم صاحب حکومت و مخدوم هستند و مسوولان خادم و ابایی از گفتن آن تعبیر نمی بینم که مسوولان نوکر مردم هستند و باید در خدمت مردم باشند و درد و رنج شما درد و رنج ماست.
خاتمی تصریح کرد: برخی مشکلاتی که مردم برای ما می گویند جای گریه دارد؛ همچنین اینکه هیچ دولتی نارضایتی مردم خود را نمی خواهد به ویژه دولت برادر گرامی آقای رئیسی که مردم بودن و مردمی زیستن، خدمت به مردم و اجرای اسلام شعار اوست.
وی تاکید کرد: منصفانه بپذیریم که اقتصاد کشور بیمار است مربوط به امسال و پارسال نیست. از قبل انقلاب شروع شد و دولت های پس از انقلاب همت برای سامان دادن آن داشتند اما در این عرصه چندان موفق نبودند.