رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی:

اقدام ترکیه باید از طریق مجامع بین‌المللی پیگیری شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی می‌گوید:ما در حوزه دیپلماسی آب مقداری ضعیف عمل کردیم. بر همین اساس در حال حاضر تأکید ما بر این است که دستگاه‌های متولی به‌طور خاص باید در راستای بحث مربوط به دیپلماسی آب در قالب یک برنامه زمان‌بندی شده و نقشه راه حرکت کنند که بتوانیم به یک نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم. در رابطه با مسئله آب میان ایران و ترکیه واقعیت این است که کشور ترکیه پروتکل‌های بین‌المللی را رعایت نکرده که این مورد باید از طریق مجامع بین‌المللی پیگیری شود. البته در این رابطه با وزیر امور خارجه هم صحبت کردیم، مکاتبه هم انجام دادیم.

اقدام ترکیه باید از طریق مجامع بین‌المللی پیگیری شود
پیشنهاد ویژه

محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، در گفتگو با خبرنگار سیاسی مُنیبان در واکنش به اینکه بسیاری بر این باور هستند که بخش عمده‌ای از بحران آب مربوط به نحوه مدیریت آن است، گفت: در حال حاضر به دلیل به هم خوردن اکوسیستم کره زمین و بحث مربوط به کاهش نزولات جوی، نه فقط برای ما بلکه برای کل دنیا بحران آب جدی است. لذا هر کشوری نتواند آب را مدیریت کند، حتماً دچار چالش خواهد شد و در حوزه امنیت غذایی آسیب می‌بیند. 

او افزود: واقعیت امر این است که با توجه به اینکه ایران در منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار دارد، حتماً باید مسئله آب را مدیریت کنیم. به عنوان مثال می‌توانیم از کشت محصولات با آب‌بری بالا جلوگیری کنیم و یا از سیستم‌های نوین و به‌روز آبیاری بهره‌برداری شود. علاوه‌بر این می‌توانیم از آب دریا برای مصارف صنعت، شرب و کشاورزی استفاده کنیم کمااینکه کل دنیا این کار را انجام می‌دهد. در یک نمونه در منطقه خلیج فارس کشورهای عربی حوزه خلیج فارس حدود 8 میلیارد متر مکعب آب استحصال می‌کنند و ما تنها 200 میلیون متر مکعب استحصال می‌کنیم، که این رقم ها اصلاً قابل مقایسه نیستند، بر همین اساس همواره تأکید می‌کنیم بحث انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران جزو اولویت‌ها است و باید این اقدام دنبال شود. 

عسکری ضمن تأکید بر تاثیر مدیریت آب بر جلوگیری از وقوع بحران در زمینه کمبود آن تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که مدیریت آب در گرو اجرایی و عملیاتی کردن مباحث نوین کشاورزی مانند اصلاح الگوی کشت است. در حقیقت در دولت‌های گذشته هر کسی آمده شعار اصلاح الگوی کشت را داده اما آن را عملیاتی و اجرایی نکرده یا به تعبیری دولت‌های قبلی شهامت این را نداشتند که الگوی کشت را عملیاتی و اجرایی کنند. لذا در کمیسیون کشاورزی در حال تلاش هستیم که دولت هر چه سریع‌تر اصلاح الگوی کشت را در دستور کار قرار دهد. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تأثیر سیاست‌های آبی کشور ترکیه بر وضعیت بحرانی در ایران اظهار کرد: ما در حوزه دیپلماسی آب مقداری ضعیف عمل کردیم. بر همین اساس در حال حاضر تأکید ما بر این است که دستگاه‌های متولی به‌طور خاص باید در راستای بحث مربوط به دیپلماسی آب در قالب یک برنامه زمان‌بندی شده و نقشه راه حرکت کنند که بتوانیم به یک نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم. در رابطه با مسئله آب میان ایران و ترکیه واقعیت این است که کشور ترکیه پروتکل‌های بین‌المللی را رعایت نکرده که این مورد باید از طریق مجامع بین‌المللی پیگیری شود. البته در این رابطه با وزیر امور خارجه هم صحبت کردیم، مکاتبه هم انجام دادیم. 

عسکری با اشاره به مذاکرات ایران و ترکیه پیرامون مسئله آب ادامه داد: در حال حاضر مذاکرات اولیه با کشور ترکیه صورت گرفته و ما هم به زودی با همتای ترک خودمان وارد مذاکره خواهیم شد. در این زمینه جدی هستیم و به عبارتی بسترسازی می‌کنیم. 

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص نگرانی تولیدکنندگان و به ویژه مرغدارها بابت افزایش نرخ نهاده‌ها و به ازای آن به صرفه نبودن تولید مرغ خاطرنشان کرد: بر روی موضوع افزایش نرخ نهاده‌های دامی مدیریت صورت می‌گیرد. در تلاش هستیم که در قالب برنامه زمان‌بندی شده نهاده ها توزیع شوند و در اختیار تولیدکننده قرار بگیرند. نگاه و رویکرد مجلس این است که وزارت جهاد کشاورزی هم تولیدکننده‌محور حرکت کند، هم مصرف‌کننده‌محور باشد. یعنی هم فضا برای تولیدکننده مهیا باشد که بی‌دغدغه بتواند تولید کند هم مصرف‌کننده بی‌دغدغه بتواند مصرف کند. 

عسکری در پایان در واکنش به اینکه در نتیجه نگاه تولیدکننده و مصرف کننده محور، قیمت نهاده‌ها کاهش پیدا می‌کند؟ یادآور شد: به دلیل اینکه ارز 4200 تومانی حذف شده، حتماً تثبیت قیمت را خواهیم داشت. تثبیت قیمت را که داشته باشیم، تولیدکننده هم به تناسب تثبیت قیمتی که رخ می‌دهد راحت می‌تواند تولید کند و به فعالیت خود ادامه دهد.


ت ت
کدخبر: 85074 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین