وزیر دفاع آمریکا سر از هند در آورد!/هدف از این سفر چیست؟+جزییات

لوید جیمز آستین وزیر دفاع هند روز جمعه وارد هند شد و در اولین برنامه سفر سه روزه خود با نارندرا مودی نخست وزیر و اجیت دووال مشاور امنیت ملی هند دیدار و گفت و گو کرد.

وزیر دفاع آمریکا سر از هند در آورد!/هدف از این سفر چیست؟+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، رسانه‌های هندی اعلام کردند وزیر دفاع آمریکا در دیدار با نخست وزیر هند بر علاقه آمریکا برای گسترش بیشتر همکاری راهبردی میان دو کشور به منظور تامین صلح، ثبات و پیشرفت منطقه هند و اقیانوسیه و فراتر از آن تاکید کرد. 

خبرگزاری «‌ای ان آی» در این خصوص نوشت: دفتر نخست وزیری هند با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که نارندرا مودی به نوبه خود بر نقش مهم همکاری‌های دفاعی در روابط دوجانبه هند و آمریکا تاکید کرد. 

نخست وزیر هند در یک پیام تویتری همچنین اعلام کرد که هند و آمریکا متعهد به یک همکاری راهبردی که برای تمام جهان امری مثبت است، می‌باشند. 

 «هندوستان تایمز» در گزارشی به دیدار آستین با آجیت دووال مشاور امنیت ملی هند پرداخت و اعلام کرد دو طرف بر گسترش روابط دو جانبه در زمینه‌های مختلف به خصوص دفاعی تاکید کردند. 

این اولین سفر وزیر دفاع آمریکا در دولت بایدن به هند است. او پیش از این به ژاپن و کره جنوبی سفر کرده بود. 

وی در ادامه سفر خود در هند، فردا با اس اجیشانکار وزیر امور خارجه هند دیدار و گفت و گو خواهد کرد. 

مقامات هندی اعلام کرده‌اند که در طول سفر وزیر دفاع آمریکا، امضای قراردادهای بزرگ دفاعی مدنظر نخواهد بود و دو طرف بیشتر سعی خواهند کرد تا درک بهتری از یکدیگر به دست آورده و روش‌های گسترش همکاری‌های دفاعی را بررسی کنند. 

درخواست سناتورهای آمریکایی برای اخطار به هند در مورد موشک‌های اس-۴۰۰

 «پرینت» گزارش داد: چند روز پیش از سفر لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به هند، ۲۰ سناتور آمریکایی از وی خواستند تا به هند در مورد عواقب خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ از روسیه اخطار دهد. 

با وجود تهدیدهای مکرر آمریکا، دهلی نو و مسکو اعلام کرده‌اند قرارداد ۵. ۴۳ میلیارد دلاری سامانه اس-۴۰۰ به خوبی پیش می‌رود. 

سناتورهای آمریکایی در نامه خود به وزیر دفاع این کشور مخالفت خود با خرید سامانه موشکی روسی توسط هند را اعلام کرده و تاکید کردند این تصمیم هند را بر اساس بند ۲۳۱ قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم (کاتسا) تحت تحریم‌های ثانوی این کشور قرار می‌دهد و همچنین آینده همکاری‌های دفاعی دو کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

به گفته یک مقام هندی، دهلی نو در این سفر خواهان معافیت هند از این قانون آمریکا خواهد شد و اعلام خواهد کرد که روابط نظامی با روسیه برای این کشور بسیار مهم است زیرا اکثر تجهیزات نظامی هند از روسیه تهیه شده‌اند. 

هند در سال ۲۰۱۸ قرارداد خرید ۵ سامانه موشکی اس ۴۰۰ به ارزش ۵ میلیارد دلار را با روسیه امضا کرد. این قرارداد انتقاد آمریکا از هند را به دنبال داشت به گونه‌ای که کاخ سفید هند را به تحریم تهدید کرد. 

دهلی نو با وجود مخالفت‌ها و اخطارهای آمریکا در خصوص انجام قراردادهای بزرگ نظامی با روسیه، این توافق را امضا کرد. 

سال ۲۰۱۷، ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا قانونی به نام 'مبارزه با مخالفان آمریکا از طریق تحریم' یا 'کاتسا' امضا کرد که بر اساس آن روسیه، ایران و کره شمالی شامل تحریم‌های واشنگتن شدند. بر اساس بند ۲۳۱ قانون کاتسا، کشورهایی که دارای قرادادهای مهم با بخش‌های دفاعی و امنیت روسی هستند، واجد شرایط تحریم از سوی آمریکا خواهند بود. 

روابط دفاعی هند و آمریکا 

بر اساس وب سایت وزارت امور خارجه هند، تجارت دفاعی دوجانبه هند و آمریکا، از کمتر از یک میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸، به ۱۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است. صادرات تسلیحات نظامی آمریکا به هند "رشدی بیش از ۵۵۰ درصدی در سال‌های  ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ در مقایسه با پنج سال گذشته آن را تجربه کرده است. اکنون آمریکا به دومین تامین کننده تسلیحات نظامی هند تبدیل شده است. در این زمینه، دولت آمریکا نه تنها قراردادهای نظامی با هند که در دولتهای پیشین آمریکا به امضا رسیدند را لغو نکرده است، بلکه راه را برای فروش متمرکزتر این تجهیزات هموار ساخته است. 

در چند سال گذشته شرکت‌های نظامی آمریکا در مقایسه با رقبای روس خود توانسته‌اند قراردادهای بیشتری را با هند امضا کنند. در سه سال گذشته هند ۱۳ قرارداد با شرکت‌های آمریکایی به ارزش ۲۸۸ میلیارد روپیه امضا کرده است درحالی که این کشور ۱۲ قرارداد با شرکت‌های روسی به ارزش ۸۳ میلیارد روپیه امضا کرده است. 

آمریکا در سال‌های اخیر به یکی از بزرگ‌ترین تامین کنندگان نظامی هند تبدیل شده است و در یک دهه گذشته توانسته قردادهای نظامی به ارزش ۱۸ میلیارد دلار با هند امضا کند. 


ت ت
کدخبر: 8929 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین