توصیه ایران به عراق/ خطیب زاده: گروسی در زمان غلط، جای غلط و با افراد غلط دیدار کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعا اخیر فواد حسین گفت: این یک جراحی کوچک بود که به هدف برخورد کرد بیش از آنچه که لازم بود به آن ها، اطلاعات داده شد.

توصیه ایران به عراق/ خطیب زاده: گروسی در زمان غلط، جای غلط و با افراد غلط دیدار کرد

به گزارش خبرنگار سیاسی مُنیبان، سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود گفت: ایران یکی از بنیان گذاران کارگروه مبارزه با پدیده غبار و ریزگرد است که البته برخی جلسات، در گذشته برگزار نشده است. در مجامع بین المللی، هم حضور ما با سرچ قابل دریافت است. ایران تلاش کرده با رویکرد منطقه ای این موضوع را رفع کند. عراق سوریه و ترکیه بخشی از این اتفاق هستند. همه درگیر خسکسالی هستیم.

وی افزود: وزیر خارجه پاکستان به ایران می‌آید. رییس مجلس ارمنستان هم این هفته به ایران می‌آید. امیرعبداللهیان هفته آینده سفری خواهد داشت. رییس جمهور ترکمنستان هم به ایران می‌آید.

خطیب زاده با اشاره به تعلل در تغییر سفرا تصریح کرد: فرایند بروکراتیک بخشی از آن در وزارت خارجه است. تغییر و رفت و‌ برگشت انجام شده و می شود. سرپرست وزارت خارجه در نمایندگی ما به عنوان نماینده در وین، کار می کند. غریب ابادی به دلایل شخصی بازگشت در برخی کشورها فرایند حضور سفرا، در مرحله اگرمان و ویزا است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به مذاکرات وین اظهار کرد: آنچه ایران در کاهش تعهدات برجامی خود انجام داده در پاسخ به اقدامات طرف مقابل بوده است. سال‌هاست که برجام برای ایران کار نکرده و توافق منافع اقتصادی برای مردم ایران نداشته است. یک مقدار طرف های مقابل این روزها را تحمل کنند که برخی ابعاد فنی آن کاهش یابد و آنها ببیند کاهش تعهدات یعنی چه. تمام اقدامات ایران برگشت پذیر است. اگر توافق فردا در وین نهایی شود تمام اقدامات ایران از لحاظ فنی برگشت پذیر است. آنچه برگشت ناپذیر است تروریسم اقتصادی آمریکا و آنهایی است که همراهی با آمریکا کردند. دردی که بر مردم ایران اعمال کردند برگشت ناپذیر است. باید برای به نتیجه رسیدن توافق تمرکز کنند. توافق در دسترس و ممکن است اگر آمریکا دو کار کند؛ اول این‌که از این توهم اهرم سازی عبور کند. توهم اهرم سازی یک طرفه وجود ندارد، از آن عبور کنند و دوم این‌که بپذیرند به تعهدات خود ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ برگردند، (در این صورت) همین فردا می‌توانیم به وین برویم و توافق را نهایی کنیم.

خطیب زاده درباره ادعا اخیر فواد حسین خاطرنشان کرد: ما به دوستان خود در عراق، توصیه می کنیم مراقبت کنند که مرزهای انها مورد سوء استفاده رژیم یاغی قرار نگیر‌د. این یک جراحی کوچک بود که به هدف برخورد کرد. بیش از آنچه که لازم بود به آن ها اطلاعات داده شد.

خطیب زاده گفت: موضوع عضویت ایران در بریکس در دستور کار است اگر جلوتر رفتیم، توضیح می دهیم.

وی گفت: سفر امیرعبداللهیان به ترکیه به تعویق افتاد. امیرعبداللهیان سفر به ترکیه و افریقا دارد و برنامه ریزی در حال انجام است. ترکیه هم در حال برنامه ریزی است و ما هم تاریخ سفر را متعاقبا اعلام می کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص افزایش مراودات با کشورهای آفریقایی گفت: دکتر امیرعبداللهیان به زودی عازم چند کشور در آفریقا هستند، چند هیئت افریقایی طی این مدت از جمهوری اسلامی ایران بازدید داشتند. با توجه به اینکه در غرب و جنوب آفریقا مبادلات ما از میلیارد دلار عبور کرده است. اتفاقاتی که تا به امروز کمتر شاهد آن بودیم و اتفاقا تنوع در سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی را در همین راستا پیگیری کردیم. به طور ویژه بخش آفریقای ما مامور شده که این مراودات را پیگیری کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخصوص قطعنامه صادره علیه ایران در شورای حکام آژانس بیان کرد: یک اقدام کاملا سیاسی و طراحی شده بود. در مسیری که بین ایران و آژانس تعریف شده بود، خلل ایجاد کرد و براساس بیانیه مشترک که ۱۵ اسفند بین ایران و آژانس توافق شده بود؛ رفت و برگشت‌هایی انجام شد. این اقدام، تغییر لحن و گفت‌وگو و بیان‌های گروسی نشان می‌دهد از یک دستورپذیری از یک مرکز انجام شده است. قطعا نمی‌توانستیم این اقدام سیاسی غیرفنی آژانس را بدون پاسخ بگذاریم و اقدامات خود را انجام دادیم. من فکر می‌کنم اقدامات قاطع و متناسب بود . هر چند اینها بگویند قطعنامه شکلی و توصیه ای بوده است. اگر ضرورتی بر انجام قطعنامه نبود، حتما باید مسیر دیگری را می‌رفتند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص سفر گروسی به سرزمین های اشغالی بیان کرد: با یک کنشگر و رژیم یاغی در این منطقه روبرو هستیم که بیش از هفت دهه است تداوم دارترین رفتارهای یاغیگرایانه، تروریستی، جنگ طلبانه، قانون گریز را در نظام بین‌الملل به منصه ظهور گذاشته. این رژیم جعلی صهیونیستی از هیچ تلاشی فروگذار نکرده که ساختارهای حقوق بین‌الملل به سخره بگیرد و ابزار کند و همه را با چک سفید امضای برخی کشورهای مدعی انجام داده است. جای تاسف است که مدیرکل آژانس به عنوان کارگزار آژانس این ساختار را در اختیار چنین رژیم قانون گریزی قرار داده است. یعنی توسط کارگزار، ساختار را به سخره گرفته و به چالش کشیده است.دستاوردها در حوزه پادمانی توسط خود مدیر کل بی اعتبار شده است. فکر می‌کنم پیام این سفر مثل هر اقدام دپیلماتیک دیگر روشن است. مدیرکل باید نگران بی طرفی و استقلال باشد. در زمان غلط و جای غلط افراد غلط را ملاقات کرده است. به اعتبار آژانس در چشم عموم ضربه بدی زده است. پاسخ ما داده شده و امیدواریم تصحیح رویه شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد آخرین وضعیت پرونده اسدالله اسدی گفت: در مورد این پرونده، شکایت بین المللی بر اساس کنوانسیون  وین در دستور کار ایران قرار دارد.

خطیب زاده درباره اقدام صورت گرفته از سوی حساب توئیتری وزارت خارجه آمریکا برای تعیین جایزه به منظور کسب اطلاعات از سپاه پاسداران گفت: اینکه سپاه پاسداران غیور ایران کابوس یاغیان، متجاوزان، تروریست‌ها، قانون گریزان، برهم زنندگان نظم منطقه‌ای، آغاز کنندگان جنگ در منطقه و متجاوزان به کشورهای منطقه باشد، باعث افتخار ایران است. سپاه سرافراز ایران به عنوان تامین کننده ثبات و امنیت در منطقه مورد حقد و کینه و بدخواهی این گونه کشورها و کنشگران قانون گریز و یاغی قرار می‌گیرد؛ اینها سند افتخار است .این اقدامات بیش از اینکه معنای واقعی داشته باشد یک عملیات روانی است؛  اتفاقا عملیات روانی از جنس بسیار زرد آن که نشان می‌دهد آنها در حوزه واقعی چقدر ناتوان هستند و تا چه حد اقدامات آنها بی اساس است که چنین کارزارهای ضد اطلاعاتی را در فضای رسانه‌ای انجام می‌دهند.

خطیب زاده درباره آخرین وضعیت پرونده آقای اسدی بیان کرد: ما این موضوع را از روز اول، به رغم آنکه از منظر مصونیت دیپلماتیک نقض فاحش و آشکار کنوانسیون ۱۹۶۱ وین بود، از طریق حقوقی پیگیری کردیم. دولت آلمان در بازداشت این دیپلمات در مسیر بازگشت وی به محل ماموریت خود نقض فاحش انجام داد. این اتفاق همزمان با سفر رئیس جمهوری وقت ایران به اتریش رخ داد که شائبه بیشتری به وجود آورد که این مسئله یک طراحی توسط برخی گروه های دیگر است؛ بعداً هم ثابت شد گروهک ضاله منافقین چه نقشی در این توطئه داشته است. دولت بلژیک هم در ادامه این نقض فاحش و آشکار نقش ایفا کرد. آنها بدعت خطرناکی را گذاشتند. ما به آنها تذکر دادیم و الان هم اعلام می‌کنیم که دیپلمات ما آقای اسدی باید بدون قید و شرط آزاد شوند، خسارت های وارده جبران شود و اعاده حیثیت صورت گیرد. با توجه به اینکه مسیر حقوقی که ما تلاش کردیم با همکاری برخی کشورها انجام دهیم به نتیجه نرسید، با دستور رئیس جمهوری شکایت حقوقی و بین المللی را بر اساس سازوکار حل اختلاف طبق کنوانسیون وین در دستور کار قرار دادیم و همین مسیر را پیگیری می کنیم


ت ت
کدخبر: 89390 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها