هیاهو برای هیچ!

مقامات اروپایی و سران ناتو طی روزهای اخیر اظهارات متعددی در خصوص جنگ اوکراین داشته‌اند که در همه آن‌ها به جای رویکرد سیاسی و حل منازعه از طریق شیوه‌های دیپلماتیک بر حمایت از ادامه جنگ تاکید شده ‌است.

هیاهو برای هیچ!
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، رئیس جمهور فرانسه، صدراعظم آلمان، رئیس جمهور رومانی و نخست وزیر ایتالیا در خاک اوکراین با زلنسکی رئیس جمهور این کشور دیدار کردند. یک روز پیش از آن نیز وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو در بروکسل با محوریت بررسی وضعیت اوکراین دیدار کردند.

اگرچه هر گونه تلاش سیاسی از سوی کشورهای مختلف برای کمک به پایان بحران اوکراین، اقدامی پسندیده و قابل تقدیر است لیکن مشخص نیست که  این دیدارها تا چه میزان می‌تواند برکاهش تنشها و از میان رفتن تاثیرات منفی این جنگ بر ثبات جهانی اثر گذار باشد.  برای پاسخ به این پرسش، نگاهی بر مواضع اعلام شده از سوی مقامات این چهار کشور در کی یف و نیز اظهارات حاضران در نشست ناتو می تواند راهگشا باشد.

رهبران کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و رومانی در کی‌یف گفته‌اند که از تلاش اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا حمایت می‌کنند و باید به این کشور اجازه عضویت فوری داده شود.

شولتس، صدراعظم آلمان در یک کنفرانس خبری مشترک گفت که اوکراین به خانواده اروپایی تعلق دارد اما همچنان باید معیارهای الحاق را رعایت کند. دراگی، نخست وزیر ایتالیا نیز اظهار داشت: مردم اوکراین در مبارزه با تهاجم روسیه از ارزش‌های دموکراسی و آزادی، دفاع می‌کنند. مکرون رئیس جمهور فرانسه نیز خاطرنشان کرد: او و رهبران اروپایی از تأیید وضعیت نامزدی فوری اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت می‌کنند.

بر اساس اخبار منتشر شده از سوی رسانه ها،هم‌زمان با ورود مکرون به اوکراین، سامانه‌های توپخانه‌ای فرانسوی «سزار» به وسیله هواپیماهای اوکراینی وارد این کشور شده‌اند. در نشست ناتو نیز استولتنبرگ دبیرکل ناتو با این ادعا که اوکراین تهدیدی علیه روسیه نیست، گفت که این سازمان همچنان به حمایت از کی‌یف ادامه خواهد داد.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده نیز خطاب به همتایان خود اظهار داشت:  اگر لازم باشد "آسمان و زمین را جابجا خواهیم کرد" تا اطمینان حاصل شود اوکراین تسلیحات مورد نیاز خود را دریافت می‌کند. در حالی که حاضران در نشست ناتو بر ارسال تسلیحات برای اوکراین و زمینه سازی برای عضویت آن در ناتو تاکید کردند، جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز ارسال کمک جدید  یک میلیارد دلاری ایالات متحده به اوکراین را اعلام کرد.

تاکید بر عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا، عضویت در ناتو، ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف و حمایت همه جانبه از این کشور بر علیه مسکو از جمله وجوه مشترک مواضع رهبران غرب در روزهای اخیر بوده است. هرچند آن‌ها ادعا دارند که به دنبال رویکرد سیاسی هستند و هدف آنها از حمایت از اوکراین آوردن روسیه پای میز مذاکره است اما درعمل سناریوی آن‌ها دمیدن بر آتش جنگ و استمرار تقابل‌ها با روسیه است. به عبارت دیگر کلید واژه رویکرد سیاسی هیچ نشانه ای در اقدامات  عملی کشورهای مذکور ندار و همچنان رویکرد نظامی محور رفتاری آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی استمرار جنگ را زمینه‌ساز فاجعه‌ای اقتصادی به‌ویژه در حوزه انرژی و غذا برای جهان از جمله در اروپا و آمریکا می‌دانند. در شرایط فعلی حتی کشورهایی همچون آلمان، فرانسه، انگلیس، اسپانیا و... نیزبیشترین تورم را طی چند دهه اخیر تجربه می‌کنند و در آمریکا نیز قیمت سوخت هر روز در حال افزایش است. از سوی دیگر برخی تحلیل‌گران مانند کیسینجر بارها درباره ادامه جنگ هشدار داده و آن را زمینه ساز نابودی اوکراین و جایگاه جهانی غرب دانسته‌اند.

بی‌تفاوتی سران غرب نسبت به چنین هشدارها یی نشانگر آن است که نسل جدید رهبران اروپایی در فضایی غیرعقلانی به سیاستگذاری می‌پردازند که نتیجه آن نیز اصرار آنها بر استمرار دامنه جنگ است. رهبرانی که نه بر اساس منافع و امنیت ملی و مطالبه مردمی خویش بلکه در چارچوب اهداف شخصی، سرمایه‌داران حامی خود به‌ویژه شرکت‌ها و کارتل‌های اسلحه‌سازی گام بر می‌دارند که نتیجه آن نیز از یک سو کشته و زخمی شدن افراد بی‌شماری از طرف‌های درگیر جنگ و نیز قربانی شدن میلیون‌ها نفر در جهان به خاطر قحطی و گرسنگی و افزایش بهای انرژی و غذا می‌باشد.

منبع: نورنیوز


ت ت
کدخبر: 90584 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین