دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی در گفت و گو با منیبان:
دستگیریها، نتایج دلخواه حضرات را ندارد
دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی گفت: اعتماد عمومی حتی از جانب همان کسانی که به این دولت رای داده اند کاهش یافته است.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی و فعال سیاسی اصلاح طلب، اظهار کرد: اعتماد عمومی حتی از جانب همان کسانی که به این دولت رای داده اند کاهش یافته است البته بخش قابل توجهی از مردم هم که به آقای رئیسی رای نداده بودند. در شرایط اقتصادی کنونی به نظر می آید مشکلات بسیار زیاد است و بیشترین نگرانی مردم گرفتاری های اقتصادی و مسائل زندگیشان است اما مسئولین مسائل دیگری را بولد می کنند و در عمل هم شاهد رویکردهای دیگری هستیم که نتیجه آن همین شرایط فعلی و تشدید نارضایتی و بی اعتمادی است.
او با اشاره باینکه این دولت حاصل همان انتخابات کم رمق است، افزود: پیش بینی چنین شرایطی در همان صحبت های دوره انتخابات هم می شد. به نظر می آید بی تجربگی هایی که این دولت در همه بخش های اجرایی دارد و منتهی به تنگناهای فراوان در زندگی عموم شده را عینا در ایجاد محدودیت ها و بگیر و ببندها ی اجتماعی و سیاسی هم تکرار می کند این گونه اقدامات هم کارهایی است که نتایجش معلوم است. برخورد با بی حجابی و برخورد با صاحب نظران و هنرمندان در گذشته بارها تجربه شده است. اگر نتایج معکوس ندهد و اگر باعث تشدید همان وضعیت نامطلوب حضرات نشود، قطعا نتایج مطلوب و مد نظر را نخواهد داشت.
کرباسچی خاطرنشان کرد: به نظر من راه حل مسائل کشور اینها نیست. نتایج این کارها در گذشته هم معلوم بوده است باید راه کار دیگری را انتخاب کنند.
این چهره سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه گرچه همه این حرکت ها شاید به روسای جمهور مربوط نیست، ادامه داد: شاید بعضی از این رفتارها به شخص رئیسی مربوط نشود وگاهی اگر از خودشان سوال شود ناراضی، از این رفتارها باشند و می بینیم در جاهایی ایشان صحبت می کنند که حرفشان با آن چیزی که در عمل اتفاق می افتد فرق می کند. حتی در بخش های اجرایی و اقتصادی هم ایشان چیزی می گویند و دستگاه ها چیز دیگری، عمل می کنند. در رابطه با این گونه مسائل فرهنگی و سیاسی هم اظهارات رؤسای قوا و مسئولین قاعدتا با آن چیزی که اتفاق می افتد، متفاوت است. اگر نخواهیم بدبین باشیم باید بپذیریم کسانی که در رده های بعدی مدیریتی آقایان هستند یا مورد اعتماد و همراهشان هستند، سلیقه های متفاوت دارند و طور دیگری عمل می کنند که این هم بسیار نامطلوب تر و اعتماد زداتر است.
او ادامه داد: رؤسای قوای سه گانه در اظهاراتشان نشان می دهند که یک برخورد معتدل و معقول با مسائل مردم و جامعه دارند؛ اما در عمل این اتفاقات نمی افتد. صحبت ایشان در جمع عوام بیان و شکل دیگری دارد و این مسائل را قبول ندارند و این طور برخوردها را نمی پسندند اما این برخورد ها دائم تکرار می شوند. اگر آقایان این راه ها را قبول ندارند و نمی خواهند و مدیرانی که انتخاب می شوند و افرادی که سر کار می آیند در چنین شرایطی نقش دارند، پس باید برای تحقق آنچه میگویند همکاران دیگری را انتخاب کنند.
کرباسچی با بیان اینکه راه کارها برای حل مشکلات مردم را باید جای دیگری پیدا کرد، گفت: باید به مسائل جامعه توجه کرد و به دغدغه های مردم دقت داشت. بسیاری از این کنش هائی که امروز به عنوان ناهنجاری فرهنگی و اخلاقی تلقی می شود در واقع نوعی لجبازی سیاسی است. وقتی مردم در سایر مسائل در تنگنا هستند این رفتارها را نشان می دهند و به نوعی می خواهند، عکس العملی نسبت به شرایط اقتصادی و زندگی سخت خود نشان دهند. من فکر می کنم حکمرانی مطلوب باید همراهی مردم را در همه مسائل جلب کند و اگر همراهی عموم مردم باشد، مسائل فرهنگی و اجتماعی هم حل می شود. به هر صورت کارهای آقایان تکرار تجربیات قبل است و نتیجه هم نمی دهد. یک بخشی هم مربوط می شود به ارگان ها و سازمان هایی که برای این کارها درست شده است و یک بودجه ای برایشان در نظر گرفته شده و امکاناتی در اختیارشان است و باید از این ها استفاده کنند. اگر کاری انجام ندهند طبیعا گفته می شود خوب این ارگان تعطیل شود واقعا بخشی از این ها حاصل جریان و سیستم بروکراتیکی است که در این نهادها و تشکیلات وجود دارد که برای این مسائل تاسیس شده است و چندان عملکرد و کارنامه مثبتی در طول تاسیس شان نداشتند. مساله به آن ها هم مربوط می شود ولی تأثیر منفی در شرایط روانی جامعه دارد و در این اوضاع و گرفتاری های اقتصادی و معیشتی در زندگی مردم خود را نشان می دهد.