وزیر خارجه سوریه:
برای ترکیه حضور در سوریه سودی ندارد/ امیرعبداللهیان: تلاش می کنیم سوریه از جنگ و نظامی گری فاصله بگیرد
وزیر خارجه سوریه گفت: حضور من بعد از نشست آستانه در ایران بعید نیست و ما از تلاش های ایران به جهت بیانیه پایانی و تاکید بر حفظ تمامیت ارضی سوریه، خرسندیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی مُنیبان، حسین امیرعبداللهیان در نشست خبری با همتای سوری خود گفت: هفتمین اجلاس آستانه در تهران برگزار شد باتوجه به شرایط حساس کنونی که سوریه بسر می برد و احتمال وقوع درگیری در مناطق مرزی سوریه متصور هست این نشست تلاش می کند تا مسیر تحولات سوریه، از جنگ و نظامی گری فاصله بگیرد.
وی افزود: شب گذشته با تدبیر رئیس جمهور کشورمان تلاش شد که بر راه حل سیاسی برای رفع نگرانیهای امنیتی مقامات ترکیه در موضوع امنیت مرز مشترک دو کشور متمرکز شویم.مایلم در ادامه گفتوگوهای دیشب و نشست سران تأکید کنم که ما از احتمال ورود نظامی ترکیه به خاک سوریه ابراز نگرانی میکنیم و ایران به صورت مستمر با ترکیه و سوریه در حال گفتوگو است.
امیر عبداللهیان افزود: همچنین تاکید میکنم که مشارکت در بازسازی سوریه و تشویق آوارگان مهاجران سوری به بازگشت به منازل، شهرها و روستاهای خود مورد تأکید نشست سه جانبه آستانه و گفتگوهای امروز من و برادرم آقای «فیصل مقداد» قرار داشت. معتقد هستم که بازگشت آوارگان و سرعت بخشیدن به بازسازی زیرساختهای سوریه باید بدون هیچگونه پیش شرط انجام شود.
وی با بیان اینکه حضور نظامی نیروهای آمریکا در شرق فرات به معضل تبدیل شده است، گفت: شرق فرات یکی از حاصلخیزترین مناطق و منابع مهم نفت و انرژی است که متأسفانه در سالهای اخیر شاهد غارت منابع طبیعی این کشور با حضور اشغالگرانه آمریکا هستیم. معتقد هستیم که نیروهای نظامی آمریکا بدون قید و شرط از خاک سوریه خارج شوند چراکه ارتش و نیروهای مسلح سوریه برای حفظ امنیت و تمامیت ارضی کشور از توانمندی لازم برخوردار هستند.
وزیر امورخارجه تاکید کرد: امروز تشویق بخش خصوصی جمهوری اسلامی ایران و سوریه برای همکاری هرچه فعالتر تجاری، اقتصادی و تولیدی مشترک، با توجه به ظرفیتهای دو کشور، وجود دارد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: گفتوگوهای بسیار مهم و صریحی در سطح مقام معظم رهبری در دیدار با آقای اردوغان و آقای پوتین انجام شد در عین حال گفتوگوهای دوجانبه ایران با ترکیه و سوریه و نشست سه جانبه در جلسه بسته مسائل با شفافیت مورد بررسی قرار گرفت و عواقب تداوم وضعیت فعلی در سوریه مورد بررسی قرار گرفت. معتقد هستیم این اتفاق نظر وجود دارد که باید همه طرفها به خروج سوریه از این وضعیت کمک کنیم و جامعه جهانی باید به مردم سوریه برای عبور از این مرحله کمک کند.
در ادامه فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه، افزود: بشار اسد من را مکلف کرده بهترین درودهای خود را به رهبر انقلاب ابلاغ کنم. حضور من بعد از نشست آستانه در ایران بعید نیست. ما از تلاش های ایران به جهت بیانیه پایانی و تاکید بر حفظ تمامیت ارضی سوریه، خرسندیم. نه ترکیه و غیر از ترکیه برای آن سودی ندارد که وارد مرزهای سوریه شود چون موجب درگیری دو ملت دوست می شود.
وی ادامه داد: ما آمادگی داریم تا از حاکمیت و آزادی ملت خود دفاع کنیم و از این مسیر کوتاه نمی آییم. ما خواهان عدم دخالت ترکیه هستیم و ما مخالف حمایت مجموعه های تروریستی هستیم که در سازمان ملل در ذیل گروه های تروریستی قرار دارند. حضور امریکایی ها در شرق سوریه خطرناک است.
وزیر خارجه سوریه همچنین تصریح کرد: از تحریم رنج می بریم و خواهان ارتباط با ایران برای ایجاد همکاری های اقتصادی هستیم. تحریم های خفه کننده علیه ایران سوریه و چین و روسیه تحمیل کردند. امریکا و غرب لازم است که از تلاش برای سلطه کشورها دست بردارند. از میزبانی ایران از روز گذشته تابحال تشکر می کنم.
وی افزود: هیچ چیزی نمیتواند استقلال و حاکمیت سوریه را تهدید کند. نه برای ترکیه و غیر ترکیه هیچ سودی ندارد که وارد مرزهای سوریه شود و این باعث درگیری بین دولت سوریه و ترکیه میشود و بر دو ملت دوست و برادر تاثیر میگذارد.
وی گفت: تجاربی را در این زمینه داشتیم که طی آن اقتصاد ترکیه شاهد شکوفایی بود و همچنین اقتصاد سوریه شاهد جهشهای مشابهی بود ولی دخالت در امور داخلی و ارسال صدها هزار تروریست به سوریه باعث توقف این روابط و همچنین مانع پیشرفت روابط شد و این همان چیزی است که آمریکا و اسرائیل میخواهند. ما آماده دفاع از آزادی ملت خود هستیم و از آن کوتاه نمیآییم.
المقداد افزود: آنها فکر کردند مدت زمان کوتاهی طول میکشد ولی سوریه مقاومت کرد و به جهت توان ملتش و همچنین کشورهایی که کمک کردند و کشورهای همپیمان ما در این سالها. مطلع شدیم از بیانیه پایانی نشست تهران و از صدور این بیانیه مشترک تشکر میکنیم که بر ارزشهای ما تأکید میکند.