رپرتاژ آگهی

«در جستجوی زمان از دست رفته» اثر «مارسل پروست»: سفر در جهان خاطرات

کتاب در جستجوی زمان از دست رفته اثر «مارسل پروست» بدون شک یکی از بهترین آثار ادبی تاریخ است. این رمان که در 7 جلد نوشته شده، عنوان طولانی‌ترین رمان ادبی را نیز با خود به همراه دارد. «در جستجوی زمان از دست رفته» جدا از متن ادبی بی‌نظیری که دارد، یکی از آثار جریان‌ساز و متحول‌کننده ادبیات است.

«در جستجوی زمان از دست رفته» اثر «مارسل پروست»: سفر در جهان خاطرات
پیشنهاد ویژه

کتاب در جستجوی زمان از دست رفته اثر «مارسل پروست» بدون شک یکی از بهترین آثار ادبی تاریخ است. این رمان که در 7 جلد نوشته شده، عنوان طولانی‌ترین رمان ادبی را نیز با خود به همراه دارد. «در جستجوی زمان از دست رفته» جدا از متن ادبی بی‌نظیری که دارد، یکی از آثار جریان‌ساز و متحول‌کننده ادبیات است.

«مارسل پروست» کتابت «در جستجوی زمان از دست رفته» را در سال 1909 آغاز کرد و پس از 14 سال شاهکار بی‌بدیل خود را به پایان رساند. آنچه این اثر را به یکی از حائز اهمیت‌ترین آثار قرن بیستم بدل می‌کند، قلم «پروست» است. او به شکل حیرت‌انگیزی کلمات را جادو کرده و از دل آن‌ها داستانی رو به روایت در آورده که در ذهن و قلب خواننده به بهترین شکل نفوذ کند.

«در جستجوی زمان از دست رفته» هیچ شباهتی با آنچه قبل از آن رمان تلقی می‌شد، ندارد. «مارسل پروست» در این رمان، مثل تمامی آثار پیش از آن، به روایت خطی و یا شرح واقعه‌ای به‌خصوص نمی‌پردازد. بلکه در یادآوری خاطرات، توسط قهرمان داستان که مردی میان‌سال است، به‌تدریج به معنای زندگی و عمق شخصیت‌ها می‌رسد.

«در جستجوی زمان از دست رفته» و جریان یک ذهن

«مارسل پروست» در این کتاب، داستان مردی میان‌سال را روایت می‌کند؛ مردی که دست به‌مرور خاطرات خود می‌زند و با جریان رودخانه ذهنش همراه می‌شود. راوی این رمان (که هرگز نامی از او به میان نمی‌آید) از خاطرات کودکی آغاز می‌کند و تا بزرگسالی خود پیش می‌رود. او در میان توصیفات بی‌نظیرش، برخوردها، لحظات به‌خصوص و جامعه بورژوا و اشرافی فرانسه را در قرن نوزدهم و بیستم، رسم می‌کند، دورانی که خود «پروست» در آن حضور پررنگی داشته و از این بابت آن را به‌خوبی می‌شناخته است.

قهرمان کتاب «در جستجوی زمان از دست رفته»، روزها را به دنبال یافتن معنای حقیقی زندگی، یکی پس از دیگری طی می‌کند. او در هر واقعیتی به دنبال معنا و مفهومی می‌گردد و همین را ارزش نهفته زندگی می‌داند. «مارسل پروست» در این کتاب، در موفقیت‌ها، راه‌یافتن به جمع اشراف و ارتباط با شاهزادگان، در پی همان معنای اصیل و عمیق زندگی است. معنایی که انگار گم شده و پیداکردن آن دشوارتر از چیزی است که تصور می‌شود.

«پروست» در این کتاب، زمان از دست رفته را جستجو می‌کند، خاطرات خود را فرق می‌زند، واقعیاتی که در گذشته اتفاق افتاده را برداشته و خاک‌گیری می‌کند تا مفهومی را بیابد. سر گره‌ای که تمام زندگی و اجزایش را به یکدیگر متصل کرده است. همان دلیلی که همه جوانب زندگی معلول آن هستند.

«در جستجوی زمان از دست رفته» هفت‌جلدی

رمان «در جستجوی زمان از دست رفته» که در کتاب گینس، عنوان طولانی‌ترین متن ادبی را به همراه دارد، در هفت جلد، با نام‌های مستقل نوشته شده است. البته که تمامی این هفت جلد، خط محور اصلی یک داستان را به یکدیگر پیوند می‌دهند، اما هرکدام از این کتاب‌ها با دیدگاهی مستقل و کامل تشکیل شده‌اند.

عناوین هفت جلد کتاب عبارت‌اند از: «طرف خانه سوان»، «در سایه دوشیزگان شکوفا»، «طرف گرمانت»، «سدوم و عموره»، «اسیر 1304»، «آلبرتین گمشده» و «زمان بازیافته».

نگاهی کلی به کتاب «در جستجوی زمان از دست رفته»

مطالعه کتاب «در جستجوی زمان از دست رفته» شاید به دلیل حجم زیادی که دارد، برای بسیاری از مخاطبان ترسناک و دست‌نیافتنی به نظر برسد، اما لازم است که بدانید، این رمان یکی از بهترین آثار ادبی در تاریخ ادبیات است. به شکلی که از دیرباز تا به امروز نظر مخاطبان و منتقدان زیادی را به خود جلب کرده است.

ادبیاتی که «مارسل پروست» در این اثر به کار گرفته، موجز و بی‌نظیر است. همین‌طور دغدغه آن، یعنی کشف معنا و مفهوم زندگی، رمان «در جستجوی زمان از دست رفته» را به اثری تفکربرانگیز تبدیل می‌کند که خواندن آن می‌تواند برای هرکسی لذت‌بخش و حتی لازم باشد.

این اثر را «مهدی سحابی» به فارسی برگردانده و برای اولین‌بار، در سال 1369، توسط نشر مرکز به چاپ رسیده است. ترجمه «مهدی سحابی» در نهایت پایبندی به متن اصلی، نوع نوشتار و ادبیات «پروست» را نیز دربرگرفته است.

اگر شما هم می‌خواهید تا در جستجوی زمان از دست رفته، با «مارسل پروست» همراه شوید، همین حالا می‌توانید این رمان را با پایین‌ترین قیمت، از فروشگاه اینترنتی کتاب بنوبوک خریداری کنید.


ت ت
کدخبر: 168655 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها