کدام کارگردان‌های فجر 42 طعم سیمرغ را چشیده‌اند؟

سودای سیمرغ یکی از مهم ترین بخش‌های جشنواره فیلم فجراست،‌بخشی که در آن هرساله کارگردانان شناخته و جوان برای کسب سیمرغ بلورین فجر به رقابت می‌پردازند و حالا در این دوره از جشنواره فیلم فجر 22 کارگردان در بخش سودای سیمرغ باهم رقابت می‌کنند تا ویترین افتخاراتشان را پر کنند.

کدام کارگردان‌های فجر 42 طعم سیمرغ را چشیده‌اند؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، کارگردان‌های بسیاری در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر تجربه شیرین روی سن رفتن و دریافت سیمرغ را دارند،‌ کارگردانانی که اغلب در دوره‌های بعدی جشنواره نیز شرکت کردند تا طعم این موفقیت را مجددا بچشند.

جشنواره 42 فیلم فجر 22 کارگردان در بخش سودای سیمرغ دارد،‌ 3 کارگردان از این لیست اولین حضور را در این جشنواره تجربه می‌کنند و باقی هر کدام تلاش‌هایی را برای کسب سیمرغ انجام داده‌اند.

در این گزارش تلاش داریم تا نگاهی به سوابق کارگردانان پرافتخار جشنواره فیلم فجر داشته باشیم.

1. آبی روشن ـ بابک خواجه پاشا

بابک خواجه پاشا سال گذشته در جریان چهل‌ویکمین دوره جشنواره فیلم فجر اولین حضورش را در جشن هنر انقلاب اسلامی با فیلم «درآغوش درخت» تجربه کرد، خواجه پاشا در همین حضور اولین موفقیتش را نیز تجربه کرد و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه شد.

او همچنین دیپلم افتخار بهترین فیلم اول را نیز برای سینمایی «درآغوش درخت» گرفت.

خواجه پاشا امسال با «آبی روشن» دومین حضورش را در جشنواره فیلم فجر تجربه می‌کند.

2. آسمات غرب ـ محمد عسگری

محمد عسگری هم سال گذشته و در اولین حضورش در جشنواره فیلم فجر با «اتاقک گلی» شروع موفقی را تجربه کرد. او دو سیمرغ بلورین و زرین جشنواره را گرفت. سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول و سیمرغ زرین بخش نگاه ملی.

محمد عسگری امسال با فیلم «آسمان غرب» در دوره 42 جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

3. آغوش باز ـ بهروز شعیبی

بهروز شعیبی شاید یکی از قدیمی‌ترین کارگردان‌های حاضر در این دوره است، او اولین بار در دوره 31 جشنواره فیلم فجر برای فیلم «دهلیز» در بخش نگاه نو سیمرغ بلورین این بخش را دریافت کرد.

شعیبی بعد از آن هم برای فیلم «بدون قرار قبلی» سیمرغ زرین بخش نگاه ملی جشنواره فیلم فجر را در دوزه چهلم به کارنامه خود افزود.

4. احمد ـ امیرعباس ربیعی

امیرعباس ربیعی دو بار سابقه حضور در جشنواره فیلم فجر را داشته و یک بار هم برای فیلم «لباس شخصی» در دوره 38 جشنواره فیلم فجر نامزد سیرغ بلورین بخش نگاه نو شد،‌ اما تا کنون تجربه رفتن وی سن اختتامیه جشنواره فیلم فجر را ندارد.

5. بهشت تبهکاران ـ مسعود جعفری جوزانی

پر افتخارترین کارگردان حاضر در جشنواره فیلم فجر که شاید از قدیمی‌ترین شرکت‌کنندگان جشنواره فیلم فجر نیز باشد، او برای اولین بار در سومین دوره این جشنواره دیپلم افتخار بهترین کارگردانی را برای فیلم «با من حرف بزن» کسب کرد.

جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم «جاده سرد» در دوره چهارم موفقیت بعدی او در این جشنواره بود.

جعفری جوزانی در دوره 5 جشنواره فیلم فجر نیز با «شیر سنگی» شرکت کرد و لوح زرین این جشنواره را دریافت کرد. وی با یک دوره استراحت در دوره هفتم با فیلم «در مسیر تندباد» شرکت کرد و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد.

جوزانی این موفقیت را در دوره نهم هم تکرار کرد و  سیمرغ بلورین بهترین فیلم را برای «سایه خیال» گرفت. دوره 18 و جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم «بلوغ» آخرین جایزه مسعود جعفری جوزانی در فجر تا کنون بوده تا او به دنبال تکرار موفقیت در این دوره از جشنواره با فیلم «بهشت تبهکاران» است.

6. تابستان همان سال ـ‌ محمود کلاری

محمود کلاری هم یکی از پر فتخارترین‌های این دوره است، اما با یک تفاوت که کلاری تمام جوایزش را در حوزه فیلمبرداری کسب کرده و حالا آقای فیلمبردار پر افتخار جشنواره فیلم فجر با 5 سیمرغ بلورین در هفتمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «سرب»، چهاردهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «گبه»، هجدهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «بوی کافور، عطر یاس»، سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری برای فیلمبرداری «سیاه و سفید» فیلم «خون‌بازی» و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری از بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم جدایی نادر از سیمین می‌خواهد سومین ساخته خود به عنوان کارگردان را در این دوره از جشنواره شرکت دهد.

7. دروغ های زیبا ـ مرتضی آتش زمزم

مرتضی آتش زمزم تا کنون موفقیتی در جشنواره فیلم فجر کسب نکرده است،‌ او دو بار با «بن بست» و «مرگ سپید» در در دوره‌های 27 و 30 جشنواره فیلم فجر شرکت کرده اما موفق به دریافت جایزه نشده است.

8. دست ناپیدا ـ انسیه شاه حسینی

انسیه شاه‌حسینی در دوره 31 جشنواره فیلم فجر برای فیلم «زیباتر از زندگی» جایزه ملی را دریافت کرد،‌ او همچنین در دوره دهم جشنواره فیلم فجر نیز دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه جشنواره را نیز دریافت کرد.

9. شه‌سوار ـ حسین نمازی

حسین نمازی دو بار در دوره 39 و 40 جشنواره فیلم فجر با دو فیلم «طبقه یک‌ونیم» (به‌عنوان نویسنده) و «شادروان» شرکت کرد اما موفقیتی در این دو دوره کسب نکرد تا در این دوره با سینمایی «شه‌سوار» در پی این موفقیت باشد.

10. شور عاشقی ـ داریوش یاری

یاری نماینده‌ای از سینمای مستند در بخش سودای سیمرغ جشنواره امسال است، او با مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» سیمرغ مستند جشنواره را دریافت کرده است.

11. صبح اعدام ـ بهروز افخمی

بهروز افخمی یکی دیگر کارگردانان پر افتخار دوره 42 فیلم فجر است، او تا کنون 3 سیمرغ و یک دیپلم افتخار از ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر کسب کرده است.

دو سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه از سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر برای «فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»، جایزه هیئت داوران بهترین کارگردانی از بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم گاوخونی و برنده دیپلم افتخار بهترین کارگردانی از نهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم عروس از افتخارات افخمی در جشنواره است.

12. صبحانه با زرافه‌ها ـ سروش صحت

صحبت اولین حضورش در بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر را تجربه می‌کند،‌ او پیش از این با فیم «جهان با من برقص» سیمرغ سیمین بهترین کارگردانی را در سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر دیافت کرده بود.

13. معجزه پروین ـ محمدرضا ورزی

محمد رضا ورزی تا کنون حضور موفقی را در تلویزیون داشته و سریال‌های خوبی را کارگردانی کرده است، او پیش از این 3 فیلم سینمایی ساخته که هیچکدام وارد جشنواره فیلم فجر نشده‌اند.

14. میرو ـ حسین ریگی 

حسین ریگی سال گذشته با فیلم سینمایی «هوک» در جشنواره حاضر شد، او نیز از دل سینمای مستند شروع به کار کرده و تا کنون موفق به دریافت سیمرغ نشده است.

15. نبودنت ـ کاوه سجادی حسینی 

کاوه سجادی حسینی با چهارمین ساخته بلندش در این دوره از جشنواره فیلم فجر حاضر است، حضور قبلی او در جشنواره مربوط به سینمایی «بوفالو» در دوره 33 این جشنواره است. او تا کنون موفق به دریافت جایزه از جشنواره فیلم فجر نشده است.

16. نوروز ـ سهیل موفق

این اولین تجربه سهیل موفق در جشنواره فیلم فجر است،‌ او پیش از این سینمایی‌های «پاستاریونی» و «شکلاتی» را داشت که در جشنواره فیلم کودک و نوجوان شرکت کرده است.

17. دو روز دیرتر ـ‌ اصغر نعیمی

اصغر نعیمی هم پیش از این با فیلم «هایلایت» در دوره 36 جشنواره فیلم فجر حضور داشت اما هیچ‌گاه موفق به کسب سیمرغ نشد.

18. تمساح خونی ـ جواد عزتی

جواد عزتی یکی از محبوب‌ترین بازیگران دهه اخیر سینما است،‌ بازیگری که 3 بار برای سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد نامزد شد اما در نهایت هیچ‌گاه نتوانست برنده سیرغ بلورین جشنواره شود.

حالا جواد عزتی در پی دریافت سیمرغ بلورین کارگردانی در این جشنواره است.

19. پرویز خان ـ  علی ثقفی

 علی ثقفی یکی از فیلم اولی‌های این دوره از جشنواره است، با فیلمی که روایتی از پرویر دهداری است، او هم در انتظار اولین رقابتش در فجر 42 است.

20. قلب رقه ـ خیرالله تقیانی‌پور

تقیانی‌پور یکی از کارگردان‌هایی است که از دل تئاتر به تلویزیون رفت و بعد از دو سری سریال نجلا و سریال ترور با تهیه‌کنندگی دبیر جشنواره فیلم فجر حالا اولین فیلمش را کارگردانی کرده و در انتظار سیمرغ است.

21. مجنون ـ مهدی شاه محمدی

مهدی شاه محمدی هم اولین تجربه کاری خود به‌عنوان کارگردان سینمایی را در این دوره تجربه می‌کند و در انتظار سیمرغ بلورین است.

22. نپتون ـ محمدابراهیم غفاریان

محمدابراهیم غفاریان یکی دیگر از کار اولی‌های جشنواره 42 فیلم فجر است، کارگردانی که در ابتدا فیلمش را با تهیه‌کنندگی مهدی ودادی ساخت و امروز فیلمش با تهیه کنندگی سیاوش امین‌پور در جشنواره حضور دارد.

ترین‌های کارگردانی جشنواره :

پرافتخارترین کارگردان: مسعود جعفری جوزانی (با 4 سیمرغ،‌ یک لوح زرین و یک دیپلم افتخار) و بهروز افخمی (با 3 سیمرغ و یک دیپلم افتخار)

با سابقه‌ترین کارگردان: مسعود جعفری جوزانی و محمود کلاری با سابقه حضور از دوره سوم جشنواره فیلم فجر

پرکارترین کارگردان: بهروز افخمی با 13 فیلم ساخته شده


ت ت
کدخبر: 196953 تاریخ انتشار
منبع آخرین خبر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها