رمان جنین نارس، روایتی از تاوان اشتباهات انسان
منصوره قیاسی، نوسینده رمان جنین نارس در کتابش به روایت زندگی انسان هایی پرداخته که تاوان اشتباه در انتخاب خود را می دهند.
به گزارش منیبان؛ منصوره قیاسی نویسنده ای که دستی بر نقاشی و دستی بر سرودن شعر دارد درباره رمان جنین نارس چنین می گوید:
همواره طبیعت تاوانِ انتخابِهای اشتباهمان را، سخت تر از آنچه در خیال می پرورانیم خواهد گرفت.
پس در روزِ انتخاب، تدبیر ، برگزینید و بارها، چشم هایتان را بشویید…
اینجا روی سخنم با زنان است.
وی گفت: فروید در جایی می گوید فارغ از آنکه مردان آنالیز های جنسی را برای انتخاب شریک زندگی شان لحاظ می کنند، همواره به دنبال مادرند. گاه می پنداریم ، مادر به معنای ترو خشک کردن، به معنای چشم پوشی کردن از اشتباهات، به معنای صبوری های پی در پی، به معنای پخت و پز کردنهای مکرر است.
اما از دیدگاهِ من، مادر به معنای امنیت بخشیدن های مکرر است. آغوشی که حتی هنگام مرگ هم برای آرامش بخشیدن فرزندش باز است..
پس برای مردانتان آغوشی باشید به وسعتِ امینیتِ یک مادر.
یادمان نرود آنها همواره حیاتشان به امنیتِ خاطرشان باقی خواهد ماند.
قیاسی گفت: من در این کتاب فارغ از هر جنسیت از رفتار ، موقعیت ، تربیت و قوانین گفتم.
وی افزود: اگر در مسیر صحیح حرکت کنیم اجتماعِ سالم، حیات می یابد.و این را بدانیم که ما همواره یک جنینیم .جنینی که اگر با مغزی هفت و یا هشت ماهه پا در زندگیِ مشترک گذاریم، ضعف هایمان سالیان سال آزرده خاطرمان خواهد کرد…همچون یک جنینِ نارس
وی ادامه داد؛ جنین نارس داستانیست عاشقانه که فارغ از تمام ناصبوریها، خشونتها و پرخاشگریها، آزارهای کلامی و جسمی، دیدگاههای پوسیده اجتماعی و برتریهای جنسیتی…اعتمادهای دروغین بیشماری را نیز در دل خود جای داده. آنقدر که گریبانگیر بسیاری از جوانان ما در خانههای تازه شکلگرفتهشان شده است. وی از دوستیهایی گفت: که ندانسته و افراطی پا فراتر از جایگاه خود نهاده و ریشه در بطنی دواندهاند که متعلق به آنها نیست، و همین امر منجر به نزدیکیهای وافری گشته که با اعمال نسنجیدهشان باعث انسداد گلوگاه زندگی یکدیگر میشوند.و همه چیز از آنجا آغاز شد که حرفهایی با رنگ و بوی درد و دل برای کسانی بازگو گردید که نمیدانم سود دانستنش برای آنها چه بود؟
قیاسی چنین ادامه داد: خلاصهی کلام ؛ بایدها و نبایدها را یادشان ندادهایم ؟ یا گفتهایم و فقط شنیدهاند و نیاموختهاند که کسی جز گوشهای آگاه خودشان نباید شنونده کلام خصوصیشان باشد. احدی جز چشمهای محرمشان که شاهد قهقهههای روزهای شادشان بوده مستحق دیدن تهوعهای زندگیشان نیست. من در این رمان دست به گریبان تک تک اشتباهات اعضا شدهام، چه آنها که دانستند و خطا کردند چه آنها که ندانسته قربانی این اتفاقات شدهاند.
نویسنده کتاب ما را با شخصیت های جنین نارس چنین آشنا کرد؛ سیمین و آرزو دوستانی هستند که از کودکی نام خواهرخوانده بر روابطشان حک شده است. سیمین دختریست دانا و باهوش و آرزو دختری زیبا و احساساتی، که در پی اتفاقاتی که بیشتر از لبخند تعجب به همراه دارد با رامین و ساسان آشنا میشوند. آرزو بیتوجه به مخالفت خانواده با اصرار و پافشاری، خود بیقرارش را به عشق رامین میرساند و آرزو در قالبی کاملا سنتی همسر ساسان میشود. عشق وافر آرزو به رامین و شخصیت متزلزل ساسان منجر به اشتباهاتی از سوی آنها شده که گریبان زندگی سیمین را تا آنجایی میگیرد که جز خرابهای پر از مرگ باقی نمیگذارد. سروش شخصیت دوست داشتنیست که از اواسط داستان پا در میانی میکند و در قالب یک فمنیست فریادهای جنسیتی سر میدهد.
منصوره قیاسی درپایان گفت: کتاب جنین نارس شاید در نگاه اول ذهن خواننده را به سوی یک نوشتهی فمنیستی سوق دهد اما با کمی صبوری در انتهای داستان خواهیم دید که هر دو جنسیت از اشتباهات نادانسته خود که منجر به چنین اتفاق هولناکی شده است دست به گریبان سکوتی پر از پوزش شده و به دیوار جنس روبرو تکیه خواهد داد.