معجزه این سوره کوتاه از قرآن برای حاجت روا شدن

سوره توحید که بر مداومت آن بعد از هر نماز تاکید شده است، حکم یک سوم قرآن دارد و خواندن 3 بار در روز این سوره معادل یک ختم قرآن است.

معجزه این سوره کوتاه از قرآن برای حاجت روا شدن
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، سوره توحید یکی از سوره های مکی در جزء سی ام قران کریم است که 4 آیه دارید. قرائت سوره توحید در بسیاری از زمانها مکان ها و زمان ها مانند پس از نماز صبح، بعد از هر نماز واجب، هنگام خواب و... سفارش شده است.

سوره توحید درباره یگانگی خدا سخن می گوید و انسان را از شرک، خلاصی می دهد و به دنبال آن از آتش دوزخ رهایی می یابد، (المیزان، 1374ش، ج20، ص387) به همین دلیل نام دیگر آن، سوره اخلاص می باشد و در نتیجه، حکایت از خالص کردن عبادت و نیایش برای اوست و هر کس بدین اعتقاد و اقرار پایبند باشد، مؤمنی با اخلاص خواهد بود.

این سوره که بر مداومت آن بعد از هر نماز تاکید شده است، حکم یک سوم قرآن دارد و خواندن 3 بار در روز این سوره معادل یک ختم قرآن است.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ 

به نام خداوند رحمتگر مهربان 

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ 

بگو اوست خدای یگانه 

اللَّهُ الصَّمَدُ 

خدای بی نیاز 

لَمْ یَلِدْ وَ لَمْ یُولَدْ 

نزاده و زاده نشده است 

وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ 

و هیچ کس او را همتا نیست

فضیلت سوره توحید

 سوره توحید یکی از ارزشمندترین سوره های قرآن است که به قرائت و ارتباط با آن بسیار سفارش شده است و آثار و فواید بیشماری دارد. هر کس سوره توحید را قرائت نماید با خواندن آیه اول، خداوند هزار نگاه به او می کند و با خواندن آیه دوم، خداوند هزار دعای او را مستجاب می کند و با آیه سوم هزار خواسته اش را به او می دهد و با آیه چهارم، هزار حاجت از حاجت های دنیا و آخرتش را روا می کند.(جامع الاخبار، ص52)

رهایی از خطر و عذاب دوزخ

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:

کسی که این سوره را بخواند و بدان توجّه کند خداوند وی را دوست می دارد و کسی که خدا او را دوست بدارد، اهل سعادت و نجات خواهد بود و هر کس آن را به جهت تعظیم و بزرگداشت تلاوت کند خداوند او را از عذاب دوزخ ایمن می نماید.(مجمع البیان، ثواب الاعمال ص 285)

هر کس آن را در قبرستان یازده مرتبه بخواند و ثوابش را هدیه ی اموات نماید به تعداد آن اموات به او ثواب و پاداش داده می شود، و این سوره ی مبارکه خود حرز و ایمنی از هرگونه آفت و خطر می باشد.( مجمع البیان، ثواب الاعمال ص 285) 

ثوابی برابر با خواندن قرآن

رسول خدا (ص)در روایتی فرمودند:

هر کس این سوره را قرائت کند چنان است که یک سوم قرآن را خوانده و به عدد هر یک از کسانی که به خدا و ملائکه و کتاب ها و رسولان او و روز معاد ایمان آورده اند، برایش حسنه نوشته می شود.(مجمع البیان، منهاج ص 443)

آن کس که این سوره را بخواند رحمت خداوند وی را احاطه می کند و خدای تعالی با رحمت بر او نظر می نماید و هر گونه خواسته ای که دارد، خداوند متعال وی را ارزانی می دارد. (خواص الآیات ص 167) 

امام صادق(ع) می فرمایند:

هر کس سوره ی﴿قُلْ هُوَ اللَّه أحَد﴾  را یک مرتبه قرائت کند مانند کسی است که یک سوم قرآن و یک سوم تورات و یک سوم انجیل و یک سوم زبور را خوانده باشد.(لثالی الاخبار ج ٣ ص ٣٥٣، تفسیر برهان)

آمرزش پدر و مادر

کلینی به سند معتبر از امام صادق(علیه السلام) روایت کرده است:

هرکه به خدا و روز قیامت ایمان دارد باید پس از هر نماز واجب خواندن سوره ﴿قُلْ هُوَ اللَّه أحَد﴾ را ترک نکند، به یقین هرکه آن را بخواند خدا خیر دنیا و آخرت را برای او گرد آورد و پدر و مادرش را و هرکه از پدر و مادرش پدید آمده می آمرزد.(مفاتیح ، فضیلت سوره توحید بعد از هر نماز) 

سید ابن طاووس از حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) روایت کرده است:

هرکه پس از هر نماز سوره «توحید» را بخواند از آسمان رحمت بر سرش فرو ریزد و آرامش بر او نازل شود و خدا به سوی او به مِهر نظر اندازد و گناهانش را بیامرزد و هر حاجت که بخواهد برآورده نماید و در امان خدا باشد.(مفاتیح ، فضیلت سوره توحید بعد از هر نماز)

امام صادق(ع) می فرمایند:

کسی که یک شبانه روز بر او بگذرد و نمازهای پنج گانه را بخواند و در آن ﴿قُلْ هُوَ اللَّه أحَد﴾  را نخواند به او گفته می شود:ای بنده ی خدا، تو از نمازگزاران نیستی! (تفسیر نورالثقلین) و کسی که به خدا و روز قیامت ایمان دارد خواندن سوره ی ﴿قُلْ هُوَ اللَّه أحَد﴾  را بعد از هر نماز ترک نمی کند چرا که هر کس آن را بخواند خداوند خیر دنیا و آخرت را برایش جمع می نماید و خود و پدر و مادر و فرزندان شان را می آمرزد. (تفسیر برهان)

دوری از گناه

 امیرالمومنین علی(ع)فرمودند:

هر کس نماز صبح را بر پا دارد و پس از نماز در جایش بنشیند و سوره توحید را 11 مرتبه قبل از طلوع خورشید قرائت کند آن روز مرتکب گناه نمی شود هر چند شیطان به سوی او طمع کند.( ثواب الاعمال، ص341) 


ت ت
کدخبر: 229483 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین