با هم سن خودم ازدواج کنم؟

یکی از مهم ترین معیارهای ازدواج سن می باشد. برخی افراد تمایل به ازدواج بدون اختلاف سنی و با دختر یا پسر همسن خود را دارند که مزایا و معایبی دارد که باید حتما قبل ازدواج بدانید.

با هم سن خودم ازدواج کنم؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، یکی از معیارهای اولیه برای انتخاب همسرآینده، سن است. به اعتقاد برخی افراد ازدواج با همسن شرایط بهتری نسبت با ازدواج با اختلاف سنی در زندگی فراهم می کند. ملاک افراد نشان از ویژگی های شخصیتی آنها می دهد.

در گذشته های نه چندان دور اختلاف سنی بیش از 3 یا 4 سال مرسوم بود اما امروزه ازدواج با حداقل فاصله سنی، بیشتر رایج شده است. ازدواج با همسن به خودی خود ایرادی ندارد، اما بی توجهی به برخی نکات شرایط را برای بروز مشکلاات فراهم می کند.

دوستی زن و شوهر

زن و مرد با یکدیگر مانند یک دوست برخورد می کنند و فردی به دیگری امر و نهی نمی کند. این زوج ها به راحتی با یکدیگر مشورت کرده و تصمیم مشترک می گیرند. معمولاً افراد همسن به دلیل کاهش اختلافات نسلی و تجارب مشترک بیشتر، از صمیمیت بیشتری برخوردار هستند. در نتیجه می توان گفت ازدواج با همسن می تواند شانس داشتن یک زندگی صمیمانه را بیشتر کند.

درک بیش تر

هنگامی که پسر و دختر با حداقل اختلاف سنی با یکدیگر ازدواج می کنند دارای تفاهم عاطفی، روحی، فکری، اجتماعی و جنسی بیش تری خواهند بود و درک بهتری از شرایط روحی و جسمی یکدیگر خواهند داشت؛ زیرا سن بلوغ جنسی و رشد اجتماعی ـ عاطفی دختران کمی سریع تر است.

انعطاف پذیری بیش تر

زوج هایی جوان که اختلاف سنی بسیار کمی دارند معمولا برای سازگاری و جلب رضایت بیشتر به نظرات همدیگر توجه می کنند و خود را طوری تطبیق می دهند که مقبول دیگری واقع شوند.

کمتر شدن توقع

ازدواج با اختلاف سنی کم موجب افزایش تناسب در قابلیت های جسمی می شود، به همین دلیل زوج ها توقع زیادی در مورد فعالیت های جسمی از یکدیگر نخواهند داشت. همچنین توقعات به یکدیگر نزدیک تر می شود زیرا بلوغ فکری، عقلی و حتی جهان بینی نزدیک و شبیه به هم دارند.

بیان مشکلات​

دختر و پسر بدون رودربایستی، مشکلات و خواسته های خود را به راحتی بیان می کنند.

هیجان بیشتر

تحقیقات نشان میدهد زوج های همسن به طور معمول هیجان بیشتری را در زندگی مشترک تجربه می کنند، آنها با سفرهای غیرمنتظره و بی برنامه یا تغییرهای ناگهانی مانند تغییر محل زندگی و … به راحتی برخورد می کنند و با رضایت کامل آنها را انجام می دهند. زوج های همسن با انرژی که از همدلی و همراهی یکدیگر بدست می آورند توانایی انجام کارهای بزرگی دارند.

بی میل به روابط جنسی

زنان معمولا زودتر از مردان نسبت به روابط زناشویی بی میل شده و از آن کناره گیری می کنند، همین موضوع می تواند در آینده مشکل ایجاد کند. در ازدواج هایی که سن مردان از زنان بیشتر است این اتفاق به ندرت به وجود می آید.

کم رنگ شدن شادابی زن

زن نبض زندگی مشترک است و شادی او نشاط را در زندگی اعضای خانواده تضمین می کند است. در ازدواج های همسن، معمولا زن به دلیل زایمان، بارداری، شیردهید و …زودتر از مرد شکسته می شو و طراوت و شادابی خود را سریعتر از مرد از دست می دهد، چه بسا محبوبیت خود را نزد شوهر از دست بدهد و این شکستگی ظاهری موجب بروز مشکلات زناشویی شود.

از بین رفتن اقتدار مردانه

در ازدواج با همسن اطاعت پذیری زن از مرد کمتر می شود و مرد آن حس اقتدار و تکیه گاه بودن را در نزد همسر خود ندارد، همین موضوع می تواند زمینه بروز مشکلات را فراهم کند. البته باید توجه داشت شایستگی و اقتدار در میان افراد مختلف، به ویژگی های شخصیتی و محیط تربیتی هر فرد بستگی دارد.

برخی از مردان با وجود سن کم از شایستگی و اقتدار لازم برای مدیریت فضای خانواده برخوردا نیستند و در مقابل مردانی با وجود سن کم توانایی اداره خانواده را به خوبی دارند و می توانند تکیه گاه محکمی برای همسر خود باشند.

ازدواج با همسن از نظر روانشناسی

از نظر روانشناسی ازدواج با همسن مشکلی ندارد و موفقیت در این نوع ازدواج ها، به شرایط دیگر بستگی دارد. در ازدواج با همسن بهتر است ابتدا دختر و پسر به بلوغ فکری و عقلی رسیده باشند و با در نظر گرفتن شرایط، مناسب بودن برای همدیگر را بررسی کنند.

بهترین روش برای آگاهی یافتن از این مسئله، مراجعه به مشاوره ازدواج است. افراد متخصص در ازدواج با تجربه خود تشخیص می دهند که آیا دختر و پسر از لحاظ طرز تفکر، فرهنگ و اخلاقیات با هم تفاهم دارند یا خیر؟ همچنین توانایی افراد برای اداره زندگی مشترک را برسی می کنند.

ازدواج با همسن از نظر روانشناسی مشکلی ندارد اما باید در نظر داشت که دختر به دلیل رسیدن زودتر به بلوغ عقلی و منطقی خود، بهتر است از پسر کوچکتر باشد تا از نظر فکری در یک سطح قرار بگیرند. اما در جامعه نمونه هایی وجود دارند که در اینگونه ازدواج ها موفق بوده اند. بنابراین شخصیت و تربیت افراد در موفقیت ازدواج تاثیر بسزایی دارد.


ت ت
کدخبر: 236417 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین