غذایی که نوزاد زیر 1 سال نباید بخورد

“تغذیه کودک زیر یک سال” از اهمیت بالایی برخوردار است لازم است مادران با آگاهی بیشتری نسبت به قبل به کودکان خود غذا بدهند.

غذایی که نوزاد زیر 1 سال نباید بخورد
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، بعد از 6 ماهگی کم کم پزشک کودک شما خوردنی هایی را برای فرزندتان مجاز می داند و اجازه می دهد تا برخی از مواد غذایی را به عنوان غذای کمکی در برنامه غذایی اش بگنجانید اما با احتیاط و آگاهی کامل نسبت به وضعیت جسمی کودک چرا که هر خوردنی مجاز بعد از 6 ماه برای همه نوزادان مجاز نیست ؛ در ادامه این بخش قصد نداریم وارد جزئیات شویم و با توجه به وضعیت جسمی کودک برنامه غذایی تعیین کنیم بلکه یک لیست کلی از نباید های غذای کودک زیر 1 سال خواهیم گفت.

1) مصرف نمک در نوزادان

نیازی به اضافه کردن نمک به غذای کودکتان نیست، زیرا برای سلامتی او خوب نیست و همینطور برای شما هم خوب نیست و Nhs توصیه می کند، که کمتر از 1 گرم نمک در روز مصرف کنید . کمتر از 4/0 گرم سدیم و اطلاعات تغذیه ای، روی بسته بندی مواد غذایی را بررسی کنید.

اگر بخواهید عطر و طعمی را به غذای او اضافه کنید، سعی کنید بعضی گیاهان یا کره بی نمک را، به غذا بزنید حتی اگر نمک را به رژیم های کوچولوی خود اضافه نکنید، مهم است که میزان نمک سایر غذاهایی که به او می دهید را بررسی کنید به عنوان مثال، نان، 0.4-0.5 گرم نمک در هر برش، بیسکویت دایجستیو 0.2g نمک دارد.

2)خوردن عسل در کودکان زیر یک سال 

بر روی نان تست خوشمزه است، بله، اما تا زمانی که عزیزان شما حداقل یک ساله باشند، پس عسل را از آنها دور کنید باکتری های بوتولیسم (از زنبورها به وجود می آیند) در آن وجود دارند ،که می تواند کوچولوی شما را کمی بیمار کند.

3) تخم مرغ در 6 ماهه اول ممنوع

در دستورالعمل های فعلی توصیه می شود، اگر شما عجله ای برای دادن تخم مرغ به کودک خود دارید، این کار را در 6 ماه اول اصلا نباید انجام دهید سپس، به علت خطر ابتلا به سالمونلات، تا زمانی که حداقل یک ساله نشده، به طور کامل باید پخته شده باشد. پس از آن، می توانید تخم مرغ های مختلفی را بر اساس اختیار خود به کودک بدهید سیستم ایمنی و معده آنها، با گذشت زمان قوی تر می شود. 

4) شیر گاو به عنوان یک نوشیدنی برای نوزاد

به عقیده متخصصین فرزند شما ،باید یک ساله شود تا بتواند شیر گاو را بنوشد اما بعد از 6 ماهگی هم می تواند این نوشیدنی را در برنامه غذایی خود داشته باشد، پس از شش ماه اول زندگی کودک شیر گاو را به غذای او اضافه کنید به عنوان مثال، آن را به تخم مرغ آبپز یا له شده اضافه کنید. اگر نمی خواهید از شیر گاو استفاده کنید، گزینه های شیر بز، سویا و یا بدون لاکتوز را می توانید برای نوزادان امتحان کنید.

5) بادام زمینی برای نوزادان

مشکل با دادن آجیل به کودک، خطر خفه شدن است، NHS توصیه می کند، صبر کنید تا کودکتان سنش بیش از 1 ساله شود و سپس آجیل را کامل، به او بدهید. کره بادام زمینی صاف و نرم، از 10 ماهگی قابل مصرف است اما اگر شما سابقه آلرژی به آجیل در خانواده خود دارید، لازم است که بیشتر محتاط باشید و به پزشک کودکتان بگویید.

6) مصرف بعضی از گوشت ها برای کودکان زیر یک سال

این مورد برای نوزادان زیر یک سال نیست، زیرا حاوی مقادیر بالای باکتری لیستریا است که می توانند منجر به بیماری به نام لیستریوز شود ،که یک نوع مسمومیت غذایی است.

7) خوردن صدف در نوزاد

حتما یک سال پس از تولد کودک، صبر کنید و بعد او را با میگو و سایر محصولات صدفی آشنا کنید، به همان دلایلی که در دوران بارداری احتیاط کرده اید، صبر کنید ، زیرا ممکن است باعث مسمومیت غذایی شود که مشکلات بیشتری را شامل می شود پس از آن، در مصرف صدف باید احتیاط کنید، اما همیشه غذاهای تازه را، یکبار امتحان کنید و بسیار مراقب باشید،مخصوصا اگر شما در خانواده خود سابقه حساسیت دارید.

8) پنیر پرچرب 

زیرا خطر ابتلا به لیستروزیس با پنیرهای غیر پاستوریزه ،مانند بری و کامبرت وجود دارد، قبل از اولین سال تولد نوزادتان، به هیچ وجه این پنیرها را به او ندهید. حتی پس از آن، اکثر والدین تمایل دارند، که این پنیر ها را به همه نوع خوراکی بزنند و به کودکشان بدهند، زیرا طعمش را دوست دارند.

9) دادن غذاهای شیرین به کودکان زیر یک سال

فقط به این دلیل که کودک شما هنوز دندان ندارد، به این معنی نیست که شکر نمیتواند مشکلاتی را برای سلامتی دهانش ایجاد کند در این مواقع، لثه ها آسیب میبینند. متخصصان توصیه میکنند تا زمانی که فرزند شما ،حداقل یک ساله بشود، هرگونه شکلات و شیرینی را از او دور کنید.

10) غذاهای پرچرب یا دارای ترانس ​

غذاهای فرآوری شده ،مانند:سوسیس های ارزان، کره و گوشت چرب، برای کودک شما توصیه نمی شود آنها حاوی چربی های ناسالمی هستند، که با بیماری های قلبی مرتبط هستند و باید از آنها اجتناب کرد.

11) ماهی های خاص

ماهی سفید ،خیلی خوب است، اما دادن ماهی های شمشیری به کودکتان را فراموش کنید وجود جیوه بالا ،می تواند به طور بالقوه باعث مشکلات برای او شود به همین علت، کارشناسان توصیه نمی کنند که، ماهی های شمشیری، کوسه یا مارلین را، به کودک زیر 16 ماه بدهید. ماهی های روغنی، مانند :ماهی آزاد و ماهی تُن ،به رشد مغز و محفاظت در برابر بیماری های طولانی مدت، کمک می کنند. بنابراین مصرف ماهی را در حدود دو وعده در هفته کاهش دهید، زیرا آنها می توانند حاوی مقداری جیوه باشند.


ت ت
کدخبر: 238605 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین